IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ДАЛИ АЛЛАХ (Бог) Е СЕМОЌЕН?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДАЛИ АЛЛАХ (Бог) Е СЕМОЌЕН?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 17>
Автор
Порака Обратен редослед
coolio Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Февруари.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај coolio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 23:58
Originally posted by аџија аџија напиша:

Мајкл Харт така рекол???LOLLOLLOLLOL WOW...LOLLOLLOLLOLLOL Не ме смеј бе, касно е...

И слушај, немој и ти да си излезеш попарен. Мачево изгледа слатко, али опасен борец е...LOLLOLLOL

И да заклучам: ти повеќе веруваш тоа што го рекол ЕДЕН (Мохамед), а не веруваш што рекле СИТЕ ДРУГИ?

jas ne rabotam kako tebe na pamet imam ragumenti eve procitaj na ovoj sajt : http://www.mohammad-pbuh.com/3/111.htm 

za toa sto michael h heart napisal za muhamed.
ne sum jas nikoj i nisto, ti veruvas u razni gluposti, a jas veruvam vo argumentirani i dokazani raboti, pa normalno vina bez dokaz nema taka da , i ti ne mozes mene da me ubedis vo nesto sto nemas dokaz.

Sega znam deka nisto ne znam (sokrat)
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 23:56
Коранот е чудо? Се сложувам. Чудо е како толку слепо веруваат на така досадна книга...

И немој да лажеш дека Мохамед не рекол ништо лошо за Исус. Бидејќи Мохамед се обидел да го понижи Исус, да ја обезвредни неговата Света жртва, и да ја направи Исусовата служба безвредна. Епа ако ова не се ЛОШИ работи, тогаш јас не знам што се...

Не може само да продавате пароли за тоа колку Коранот е веродостоен, кога САМО НА ЕДЕН, му верувате, а сите други ги правите лажговци...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај coolio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 23:54

Ни Мохамед, ни Буда, ни никој друг, не бил и од оваа и од онаа страна на животот. Ете затоа Христос е над сите. Ете затоа Христос е Господ, а не обичен човек како мохамед и останатите...

kako mozes da kazes takvi losi zborovi za Muhamed a.s koga on bese toj sto ne kazal nitu eden los zbor za Isah a.s , ne mozes da reces za nekoj razni gluposti koga ne znaes koj e , za razlika od drugite bozji pratenici negovoto cudo e Ku`ranot, i toa e dosta golem argument i fakt sto na nekoi sto ja gledaat vistinata so drugi oci prestavuva svetlina.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 23:52
Мајкл Харт така рекол???LOLLOLLOLLOL WOW...LOLLOLLOLLOLLOL Не ме смеј бе, касно е...

И слушај, немој и ти да си излезеш попарен. Мачево изгледа слатко, али опасен борец е...LOLLOLLOL

И да заклучам: ти повеќе веруваш тоа што го рекол ЕДЕН (Мохамед), а не веруваш што рекле СИТЕ ДРУГИ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај coolio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 23:52

Ни Мохамед, ни Буда, ни никој друг, не бил и од оваа и од онаа страна на животот. Ете затоа Христос е над сите. Ете затоа Христос е Господ, а не обичен човек како мохамед и останатите...
  i ti dane si bog slucajno ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 23:50
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај coolio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 23:49

Вие не верувате, и тоа е вистината. Да им верувавте, немаше да ги отфрлите СИТЕ НИВНИ пишувања, и да му верувате само на тоа што Мохамед го кажал (може да се каже ИЗЛАЖАЛ) за нив.

Не може еден човек, кој е ДОКАЖАНО дека имал психички проблеми, да биде поголем авторитет и повеќе да му се верува од сите други Божји пратеници.

Ете затоа никогаш нема да ги отфрлам сите Божји пророци, за да му верувам на ЕДЕН лажго.

treses gluposti posto te boli vistinata, vo Ku`ranot ima cel citat za Isah a.s ako sakas da znaes, i mnogu jasno e objasnato toa, nikoj ne mozeda dokaze deka toj imal psihicki problemi, zatoa sto Majkel Hart od 100 najpametni luge go stavil Muhamed a.s prv , sto mislis zosto ? hristijanin da napise vo negovata kniga od 100 te izumi go napisal 1 muhamed, ne mora da ti dokazuvam poveke,
poarno da me narekuvaat lazgo koga ne sum , od kolku da sum lazgo a site da mislat deka ne gi lazam ( a toa si ti )
Кон врв
чаир Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2007
Поени: 950
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај чаир Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 23:46

Епа тука е проблемот: вие НЕ ИМ ВЕРУВАТЕ на сите Божји пратеници, туку ме верувате само на еден самонаречен пророк.... Затоа ги отфрлите пишувањата на Мојсеј, Исус Навин, Давид, Соломон, Еремија, Матеј, Марко, Лука, Павле, Јован, итн., да не ги редам, а го прифативте само тоа што го рекол Мохамед.

И те молам, без лаги за Библијата, повеќе знам од тебе, затоа не зборувај за да не ти се смеат... Библијата е уникат, сочувана лично од Господа и неговите верни, да биде иста како што била отсекогаш. Тоа е и научно докажано, со сите древни ракописи што се досега пронајдени.

Затоа м’чи...Big%20smile

За молитвта на маслиновата гора исус се моли на Отецот сосвојата човекова природа, Христос има две природи Божја и човекова
Како Бог го воскреснува тридневниот Лазар, го воскреснува синот на наинската вдовица, опростува гревови, лепрозни очистува.
Како човек христос имал потреба да јаде да спие, да пие му се молел на Бога Оца, бил исмеван од евреите, тепан од римските вијници, претрпел распнување и умрел на крстот за нас луѓето, Но како Бог тој восресна ја победил смрта ги ослободил сите старозаветни праведници од пеколт тоа и се пее во тропарот на Велигден
Христос воскресна од мртвите со смртта смртта ја победии на тие што беја во гробовите живот им даде
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 23:45
Originally posted by coolio coolio напиша:

vo site dueli sto se napraveni do sega vo bilo koja zemja pomegu hrisijani i muslimani, znaci muslimanite imaat mnogu pocvrsti argumenti vo vrska so religijata i toa e dokazano so site nauki isvetot raboti po prirodata na Ku`ranot i toa edokazano i ne sakam da ti zboram poveke nisto za toa..

Абе ти озбилен си??? LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL Не ме смеј те молам...

Прво и основно, прашај си ги браќата колку пати без дебатерски изшамарани на овој форум, и колку пати си ги свиткаа опашките, и ставија нови никови... LOLLOLLOLLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 23:43
Вие не верувате, и тоа е вистината. Да им верувавте, немаше да ги отфрлите СИТЕ НИВНИ пишувања, и да му верувате само на тоа што Мохамед го кажал (може да се каже ИЗЛАЖАЛ) за нив.

Не може еден човек, кој е ДОКАЖАНО дека имал психички проблеми, да биде поголем авторитет и повеќе да му се верува од сите други Божји пратеници.

Ете затоа никогаш нема да ги отфрлам сите Божји пророци, за да му верувам на ЕДЕН лажго.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај coolio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 23:41

Епа тука е проблемот: вие НЕ ИМ ВЕРУВАТЕ на сите Божји пратеници, туку ме верувате само на еден самонаречен пророк.... Затоа ги отфрлите пишувањата на Мојсеј, Исус Навин, Давид, Соломон, Еремија, Матеј, Марко, Лука, Павле, Јован, итн., да не ги редам, а го прифативте само тоа што го рекол Мохамед. Па кој е тој Мохамед да вреди повеќе од сведоштвото не само на еден, туку на СИТЕ што биле пред него? Не може тоа така друже, ете затоа веродостојноста на Коранот е многу многу мала... Измислица на еден човек.

И те молам, без лаги за Библијата, повеќе знам од тебе, затоа не зборувај за да не ти се смеат... Библијата е уникат, сочувана лично од Господа и неговите верни, да биде иста како што била отсекогаш. Тоа е и научно докажано, со сите древни ракописи што се досега пронајдени.

Затоа м’чи...Big%20smile
nasite veruvnja se deka veruvame vo site bozji pratenici pred muhamed a.s ali muhamed e posledniot pratenik, pecat na site profeti i bozji pratenici , nema da ima posle nego, inace jas ti rekov deka mozam da ti dokazam za toa, cim mozam da ti dokazam znaci deka ne te lazam, a mozda ti si lazgoto sto ne gi primas faktite koi se vistiniti.. vistinata boli sekogas ne sakam da ti nanesam poveke bolki ...

vo site dueli sto se napraveni do sega vo bilo koja zemja pomegu hrisijani i muslimani, znaci muslimanite imaat mnogu pocvrsti argumenti vo vrska so religijata i toa e dokazano so site nauki isvetot raboti po prirodata na Ku`ranot i toa edokazano i ne sakam da ti zboram poveke nisto za toa..

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 23:37
Мене ми е совршено јасно, тебе не ти јасно... Тој што самиот ќе се воскресне е Господ, ништо друго...

Инаку како Исус ќе каже Јас и Отецот сме ЕДНО!!! ЕДНО. Не две! Не, тој е горе јас сум негов слуга! ТУКУ ЕДНО!!!!
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 23:36

coolio>>and site ostanati, pred da pocnete da komentirate razgledajte go podforumot, procitajte pa togas prashuvajte, ova na nisto ne lici po trista pati edna ista rabota da se objasnuva, odi na temata Sveto Troistvo i citaj so se citati od Biblija i k*ranot kade pisuva za Svetoto Troistvo.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај coolio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 23:35

Исто така не знае, дека смртта е победена ЕДИНСТВЕНО во христијанството. Единствено Христос беше од таа страна, дојде на оваа, и пак отиде на таа, и пак се врати, и пак отиде од таа страна...

Епа на кого ќе му веруваш: на некој што нема сила да оди и таму и ваму, или некој за кој владее со овој и идниот живот?
 nema covek sto ja pobedil smrta, nitu pak isus ,da isus bese toj sto otide tamu vamu ali so cija pomos? kaz mi koi zborovi gi kaza ?
sepak vo imeto na gospod!  sepak duri i toj mrtviot sto go ozivi go ozivi vo imet na gospod ,zosto vo imet na gospod neli e toj gospod? ne ti e jasno !
mozda ne svakas... pa pisuva vo biblijta mozes da procitas
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,375 секунди.