|
ДАЛИ АЛЛАХ (Бог) Е СЕМОЌЕН? |
Внеси реплика | страница <1 56789 17> |
Автор | |
coolio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 13.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas ne rabotam kako tebe na pamet imam ragumenti eve procitaj na ovoj sajt : http://www.mohammad-pbuh.com/3/111.htm
za toa sto michael h heart napisal za muhamed.
ne sum jas nikoj i nisto, ti veruvas u razni gluposti, a jas veruvam vo argumentirani i dokazani raboti, pa normalno vina bez dokaz nema taka da , i ti ne mozes mene da me ubedis vo nesto sto nemas dokaz.
|
|
Sega znam deka nisto ne znam (sokrat)
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Коранот е чудо? Се сложувам. Чудо е како толку слепо веруваат на така досадна книга...
И немој да лажеш дека Мохамед не рекол ништо лошо за Исус. Бидејќи Мохамед се обидел да го понижи Исус, да ја обезвредни неговата Света жртва, и да ја направи Исусовата служба безвредна. Епа ако ова не се ЛОШИ работи, тогаш јас не знам што се... Не може само да продавате пароли за тоа колку Коранот е веродостоен, кога САМО НА ЕДЕН, му верувате, а сите други ги правите лажговци... |
|
coolio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako mozes da kazes takvi losi zborovi za Muhamed a.s koga on bese toj sto ne kazal nitu eden los zbor za Isah a.s , ne mozes da reces za nekoj razni gluposti koga ne znaes koj e , za razlika od drugite bozji pratenici negovoto cudo e Ku`ranot, i toa e dosta golem argument i fakt sto na nekoi sto ja gledaat vistinata so drugi oci prestavuva svetlina.
|
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мајкл Харт така рекол??? WOW... Не ме смеј бе, касно е...
И слушај, немој и ти да си излезеш попарен. Мачево изгледа слатко, али опасен борец е... И да заклучам: ти повеќе веруваш тоа што го рекол ЕДЕН (Мохамед), а не веруваш што рекле СИТЕ ДРУГИ? |
|
coolio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ни Мохамед, ни Буда, ни никој друг, не бил и од оваа и од онаа страна на животот. Ете затоа Христос е над сите. Ете затоа Христос е Господ, а не обичен човек како мохамед и останатите...
|
|
coolio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
treses gluposti posto te boli vistinata, vo Ku`ranot ima cel citat za Isah a.s ako sakas da znaes, i mnogu jasno e objasnato toa, nikoj ne mozeda dokaze deka toj imal psihicki problemi, zatoa sto Majkel Hart od 100 najpametni luge go stavil Muhamed a.s prv , sto mislis zosto ? hristijanin da napise vo negovata kniga od 100 te izumi go napisal 1 muhamed, ne mora da ti dokazuvam poveke,
poarno da me narekuvaat lazgo koga ne sum , od kolku da sum lazgo a site da mislat deka ne gi lazam ( a toa si ti )
|
|
|
|
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За молитвта на маслиновата гора исус се моли на Отецот сосвојата човекова природа, Христос има две природи Божја и човекова Како Бог го воскреснува тридневниот Лазар, го воскреснува синот на наинската вдовица, опростува гревови, лепрозни очистува. Како човек христос имал потреба да јаде да спие, да пие му се молел на Бога Оца, бил исмеван од евреите, тепан од римските вијници, претрпел распнување и умрел на крстот за нас луѓето, Но како Бог тој восресна ја победил смрта ги ослободил сите старозаветни праведници од пеколт тоа и се пее во тропарот на Велигден Христос воскресна од мртвите со смртта смртта ја победии на тие што беја во гробовите живот им даде |
|
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе ти озбилен си??? Не ме смеј те молам... Прво и основно, прашај си ги браќата колку пати без дебатерски изшамарани на овој форум, и колку пати си ги свиткаа опашките, и ставија нови никови... |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вие не верувате, и тоа е вистината. Да им верувавте, немаше да ги отфрлите СИТЕ НИВНИ пишувања, и да му верувате само на тоа што Мохамед го кажал (може да се каже ИЗЛАЖАЛ) за нив.
Не може еден човек, кој е ДОКАЖАНО дека имал психички проблеми, да биде поголем авторитет и повеќе да му се верува од сите други Божји пратеници. Ете затоа никогаш нема да ги отфрлам сите Божји пророци, за да му верувам на ЕДЕН лажго. |
|
coolio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo site dueli sto se napraveni do sega vo bilo koja zemja pomegu hrisijani i muslimani, znaci muslimanite imaat mnogu pocvrsti argumenti vo vrska so religijata i toa e dokazano so site nauki isvetot raboti po prirodata na Ku`ranot i toa edokazano i ne sakam da ti zboram poveke nisto za toa..
|
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене ми е совршено јасно, тебе не ти јасно... Тој што самиот ќе се воскресне е Господ, ништо друго...
Инаку како Исус ќе каже Јас и Отецот сме ЕДНО!!! ЕДНО. Не две! Не, тој е горе јас сум негов слуга! ТУКУ ЕДНО!!!! |
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
coolio>>and site ostanati, pred da pocnete da komentirate razgledajte go podforumot, procitajte pa togas prashuvajte, ova na nisto ne lici po trista pati edna ista rabota da se objasnuva, odi na temata Sveto Troistvo i citaj so se citati od Biblija i k*ranot kade pisuva za Svetoto Troistvo.
|
|
coolio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema covek sto ja pobedil smrta, nitu pak isus ,da isus bese toj sto otide tamu vamu ali so cija pomos? kaz mi koi zborovi gi kaza ?
sepak vo imeto na gospod! sepak duri i toj mrtviot sto go ozivi go ozivi vo imet na gospod ,zosto vo imet na gospod neli e toj gospod? ne ti e jasno !
mozda ne svakas... pa pisuva vo biblijta mozes da procitas
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |