|
КАКОВ РАЈ ВЕТУВА АЛЛАХ |
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Автор | |
aaaaaaaaaaaaaa
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 97 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изјавата на Messinger не е ништо ново и сензацијонално,можеби е точна а можеби и не.Не го примајте секое ново Ваше ново за веке сопствен пат кон вистината, бидеки кој ке ве заштити од нечестивиот ако не самите преку верата во Бог.
Изменето од aaaaaaaaaaaaaa - 07.Ноември.2006 во 19:30 |
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako e ist daj potvrda od biblijata te molam
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas mislam deka toj raj e ist kako i rajot vo hristijanstvoto..
|
|
|
|
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Брате, има некои муслимани кои не сваќаат НО ги има и такви кои ги знаат работите
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Turcija? E ova ne go ocekuvav... A sto pravime so toa sto tie se sekularna drzava, sto se zabranuva na zenite da se pokrivaat vo drzavnata administracija i vo skolite? Sto pravime so toa sto se prvi sojuznici na Amerika za sekoe bombardiranje sto treba? Miraleme, i ti li se slozuvas so ova? |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako razvrzam muabet po taa tochka ke navlezam vo politika, a ova e religiozen forum. Mnogu ne mi se zboruva za politika, smacheno mi e veke od site tie gnasotii. Da ne te ostavam bez nikakov odgovor, sto bi bilo mnogu neprilichno, samo bi rekol deka Al Kajda i cela taa filozofija na izvitoperuvanje na dzhihadot vo politichko/voinstveno organiziranje na muslimanite potekna i se razvi od CIA koga trebashe da najdat nachin kako da gi mobiliziraat Afganistancite za vojna protiv Rusija. Od togas takviot dzhihad zazhivea megju muslimanite vo pozadinata rakovoden i upravuvan od amerikancite. Tie uspeeja ne samo da go izmamat svetot so svojata zadkulisna igra, tuku i samite muslimani. Sega, ponekogas igrava im izbeguva od race, ama se uste znaat kako da ja vratat kontrolata i da ja koristat za svoi interesi. Tolku od mene. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 2457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i mene koi se tie suniti shiiti i sto e razlikata
|
|
OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
|
|
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali otomanskata imperija bila muslimanska zemja ,,po site sartoj,, kako sto treba spored islamskoto ucenje?
ocekuvam kalefah ili miralem da mi odgovorat. Blagodaram! |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја мислам Катар
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
khaleefah,
Ni dade koncizen pregled na denesnoto muslimansko dvizhenje vo svetot. Jas sum zapoznaen so Islamot preku Koranot i so islamskiot misticizam preku Sufizmot. Vo svoite originalni koreni muslimanstvoto ne e taka agresivno kako sto ni se pretstavuva denes. Iako znaev deka ima podelbi vo ovaa vera, ne znaev deka eden musliman gi gleda kako tolku drastichni i destruktivni. Znaes, edna rabota e kako jas gi gledam rabotite, a druga e ti, kako vernik, kako gi sogleduvas i prezentiras od svoe iskustvo, od prva raka. Interesno. Onoa so Amerikancite dobro go znam, vprochem ziveam na severnoamerikanskiot koninent i mnogu mi e jasna politikata i mentalietot na lugjeto tuka. Imam zboreno so evrei koi komentiraat slichno kako ti za nivnata vera i Izrael. Toa pokazhuva deka site lugje vo sushtina se isti, Bozhji deca, no politikite i interesite na mala grupa oligarhi vo svetot ja matat vodata da ne bide bistra. Za zhal, ne im nedostasuvaat naivni lugje za regrutiranje i vodenje na nivnite prljavi vojni. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
5 века имавте исламска власт во Македонија, па не гледам дека направивте некој напредок? Него, ме интересира, која според тебе е исламска земја за пример? Има ли една? Иран? Кувајт? Оман? Која е најблиску до тоа што ти го викаш исламско владеење... |
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Messengere ke bidam tuka uste nekoe izvesno vreme barem dodeka ima luge koi stvarno ja sakaat vistinata, a ne kako tie sto izmisluvaja i lazea za islamot i sega gi nema da gi potvrdat lagite. Vo sekoj slucaj ke gledam da te udostojuvam so odgorovor za bilo koja tema dokolku me sluzi vremeto.Samo bi sakal da otvoras novi temi a ne temata za rajot da ja praveme tema za terorizam |
|
aaaaaaaaaaaaaa
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 97 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Messinger Јас имам поголеем рескпект за тебе и не го еродирај моето мислење, со вакви реплики кон аџија.
Ке се вметнам бидеки сега ве читам.
За Тебе има рајски живот на земјат,и не го наметнувај дека го има во православието или во друга вера,аџија веке ти одговори но не го свати но како протестант ке се сретни и со овие теми преку мене и Тебе и како ние во православието без последица ги спроведуваме но со верата во Исуса Христа која му е дадена ке ме следи а и свати.Ние разговараме од две различни гледни точки но за истата работа,а сега да продолжам.Најтешко е на богат да влезе во царството небесно,тоа е како камила да ја протниш во иглени уши Нов Завет.За да констатираш нешто треба и да го разбереш одговорот кој ти е упатен,тука треба ум.
1.Од тука зошто еден православен да дава одговор дали би осудил или не ......... .
2.Значи наметнуваш констатација тие се збогатиле и зега дали ке одат во рајот, па неможат ама можат,ако остават се и го понесат крстот.
3.А ако почуствува кривица па тоа треба да дојди тоа е индивидуално само треба духовно Бог да го возвиши, тоа не зависи од него,а ако некој го осудува негова работа како ке мери така и него ке му мери Отецот на небесата.
И сега овие одговори се на твоите затворени конфузни и самокстатирани заклучоци, за кои не разговараме со некаква потреба за Тебе бидеки не ги ни прашуваш.Зато знаам дека нема ни да ги апсорбираш во онаква исцрпна мерка,бидеки за нив треба една друга поголема и поширока подлога која во твојот начин на живот не се појавила.И според неа Бог и ке те прими на небото,но и бара да ги респектираме сите луге на овој свет со своите ставови со кои ставови ке си имаат место на небесата.Биле правилни или не Бог нив ке ги поправи да имаат чиста мисла.
Поради тоа пишуваш и дека несмееш некого да не го почитуваш бидеки ти е должност пред Бога,па зошто така наречена тактичност или пак да не е преголема гордост во докажување на сопствената безгрешност, или тајно со страм исповедување на својот грев.Она што излегува од устата го осквернува човекот Нов Завет.Ако сега нешто пробаш ке завлезеш во сопствената конфузност за ова треба ум.Поздрав. Изменето од aaaaaaaaaaaaaa - 30.Октомври.2006 во 21:11 |
|
ApAcHI
Нов член Регистриран: 12.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 18 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bi sakal da mi odgovorite na ovie prasanja ,navistina mnogu bitni mi se ,treba da gi znam ,imeno jas imam procitano definicii za gorenavedenite prasanja no sakam da cujam kako covek koj studira vo Saudiska Arabija misli okolu ova , a i MIRALEM e dobrodojden da Odgovara ,ili da dade svoe Mislenje... ,
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |