|
Георгија Кастриот - Искендер |
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Автор | |
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ШТЕТА,АЈ НЕ СЕ НЕРВИРАЈ КЕ СЕ НАУЧИШ ЕВЕНТУАЛНО НЕКОГАШ КОГ КЕ БИДЕ И НИКОЛА ТЕСЛА АЛБАНЕЦ
|
|
Epirot
Сениор Регистриран: 31.Мај.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 157 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕ НЕ НЕМОЖАМ ПАК ДА ИСПРЕТАМ СЛИКА???????????????? |
|
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
gi imase, i pak ke gi ima.....sega i vo minato
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајде ке си заминат на другиот свет уште малку,него страшно е ако ги наследат фамилијарно а не некои млади и вредни научници
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da na niv mislam... bidejki tie se za zal, oficijalnite reprezenti na makedonskata istorija... i nikako da gi dadat foteljite... |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аџија најверојатно мисли на историчарите во системот што ни се, но не се само они историчари во државата.Има доста млад кадар кој соработува со надворешен фактор,сеуште истражува и секојдбевно издава нови дела кои се поддржани дури и од највисоките историчарски слоеви
|
|
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a na komu da veruvas?nasi,vasi,stranci,segasni,togasni,istoricari,politicari,monarhi itn....
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
благе везе ти нема коментаров... Како прво, нашите историчари се индоктринирани од еден систем, од кој уште не можат да излезат. Заради тоа е потребно да се слушаат и гласовите од надвор, и те како, бидејќи барем тие немаат скриени агенди, туку се обидуваат да бидат неутрални и објективни (не сите се разбира, но поголемиот дел)... |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Epirot
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ке може ли некој да ми објасни како можам некоја слика да испратам овде имам многу интересни слики кои се однасуваат токму за Сксндербег.
Благодарам?????????
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еден совет за тебе пријателе,историјата не е само едно писмо од Кирчо или само походот на Александар.Дали си размислил или си се заинтересирал кои се воопшто словените,дали си се запрашал кои се мијаците и како тоа Скендер бег е албанец кога и тој и татко му се родум од мијачки крај,зошто татко му бил у служба на српскиот крал.
Си се запрашал ли кој ги изградил концентрационите логори во кои според тебе сите до последен од античките Македонци изумреле за да се населат потоа словените. Пријателе историја е наука која изучува постоење на народи во континуитет до изумирање или претопување и за сето тоа има записи не од денешни квази историчари туку од стари историчари и патеписци кои сведочеле за тоа што го виделе а не за тоа што го измислиле |
|
Epirot
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој наши бе другар(ДРУЖЕ) па еве наши што кажуваат за историјата: ,,Ние сме СЛОВЕНИ,дојдени по шестиот век од нашата ера,за да не не поистоветуваат со Бугари и со Срби се нарековме Македонци заради името на територијата Македонија што ја населивме.Ние не го присвојуваме културното и историското наследство на Александер Велики и историјата на Античките Македонци,,.
Овоа е писмо од Гдин.Киро Глигоров упатено до државите со кое се бараше признавање на Македонија
Слабо слабо еден народ што е признаеет после АСНОМ 1943 и бара нешто да фалсификува од друг народ ми изгледа многу смешно,кога како држава постоиме тек после 1992 год.
|
|
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Universe is my limit Регистриран: 30.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 6109 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
чекај друже да те прашам јас тебе нешто, да беше до се што ќе кажеа странците, и ако све нив ги слушавме, мислиш дека денеска ќе се нарекувавме Македонија??? И уште нешто, сите они научници, кои ќе дојдат у Мкд, дури потоа се враќаат и ги пишуваат нивните прави вистини, а се пред тоа им се само извадоци од други пишани текстови кои ги наше ваму таму, па се нарекуваат после себеси историчари или што јас знам Слушај ги друже нашиве, ако ја сакаш вистината, а не тие таму, зашто тие таму како прво прашај ги за нивната историја нема да знаат да ти кажат, а камоли за нашата
|
|
MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION
|
|
Epirot
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поздрав до вас!!! Абе каква глупост читам јас овде Scanderbeg Gjergj Kastrioti бил Македонец??????? Па кај он Македонец кога цел сват го знае како Албанец па сега еден кобајаги Историчар Петар Поповски открил дека он бил Македонец,Албанците к*рдско потекло,Шкотско потекло,итн.Мене ми е срам ваква книга во општо да дискутирам?????
Јас колку што знам Татко му се викал Gjon Kastrioti(+1442) а не како што јас тука читам Иван или па нешто друго.
Читајте нешто од Мартин Барлети кој како прв ја напишал историјата на Скандербег уште во 15 век па ке се убедите што бил он а не со глупостите што ги напишал вашиот Поповски.
Еве ви еден линк па гледајте малку тамо што се вика
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |