|
Како да се совлада осаменоста? |
Внеси реплика | страница <1 56789 13> |
Автор | |
mara
Сениор Регистриран: 13.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Super e
Vo pravo si taka e
celosno te podrzuvam
|
|
Da saks znaci da zivees megu iljadnici luge, a da mislis samo na eden!
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е ВО ОНА СО ЦРВЕНОТО Е СУШТИНАТА
|
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 10.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 2457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zatvoreni ochi?
Da , ako sakash da pojdesh na pat od koj teshko , mnogu teshko mozesh da se vratish. Treba da poglednesh vo svoeto srce i da vidish kolku si SILEN. Srceto ne lazhe. Potoa treba shirum da gi otvorish ochite i da ne se lazesh ... da i rechesh na sudbinata vo momentot : KOJ TE EBE ... jas ke pobedam bez ogled na se. E togash ke se pushtish vo zivotot povtorno i ke GRIZESH , KE SE BORISH... nekogash ke ti bide teshko , ke sakash da plachesh, ke gledash kup nepravdi , ke vidish kolku se lugeto bedni, sebicni no so tek na vreme ke pocnesh da se smeesh na seto toa, i ke vidish kolku e seto toa BANALNO i kolku ti si bil preoptereten so nepotrebni raboti. Ke uvidish deka greshkata e vo tebe ne vo drugite i ke pocnesh da se menuvash , ke uvidish deka moze da bide i poinaku ako ti toa go POSAKASH.Ke uvidish deka si bil SEBICEN i MRZLIV i srekata si baral da ti ja dadat drugite , da ti dadat del od sebe a ti da ne im vozvratish so ista mera , zatoa sto si slab. Ke navlezesh dlaboko vo sebe i so sekoj pominat den ke stanuvash se poveke i poveke SILEN , POSILEN i NAJSILEN ...ponasmean i posreken ...zatoa sto znaesh od kade izvira silata na covekot...pojaka i od najjakiot neprijatel OSAMENOSTA. Ke sfatish poleka poleka deka drugite ne ti ni trebaat tolku silno kako sto si mislel porano i togash samo togash nestata ke pocnat da se sluchuvaat samite od sebe. No, covek mora da se pobedi prvo SEBE , za da moze da se bori so predizvicite od zivotot . Koga toa ke go razberesh , zapomni rekov morash da se BORISH, da se stavash vo situacija da ne bidesh osamen, da i dadesh shansa na srekata da te pronajde i togash se ke ti se raspostele pred tebe tokmu onaka kako odsekogash si posakuval. Nikogash ne ja gubi verbata vo sebe , vo Boga i toj ke ti pomogne PATOT DA TE NAJDE TEBE ne obratno. Ete taka se pobeduva OSAMENOSTA. STO MISLIS OVA JA TAKA MI DOJDE DA GO IZMISLAM ...SUM GO CITAL OD KNIGI...ne . Zatoa se moze da se svrti obratno samo ako sakas i veruvas vo sebe. PS ne e sram niti slabost da e covek osamen slabost e da se laze sebesi! |
|
OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
|
|
mara
Сениор Регистриран: 13.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Poarno ne prasuvaj.Samo ke ti odgovoram deka mi nedostiga makedonija posebno mojot grad bt
|
|
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зар е битно каде си кога се чувствуваш осамен...Можќеш да бидеш опкружен со најблиските и да ти нај убаво на свет, а сепак да чувствуваш осаменост по некој или нешто.......
|
|
|
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve da ti kazam jas ednaska tolku bev otiden u osamenost sto po izbor sto poradi situacija ...tri meseci od doma ne izlegov ...i vidime sea kakov nindza sum |
|
|
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
poentata mi bese ..deka me interesira kaj se naodja sigurno ne e u nekoja shuma pa da se oseca taka osameno...se e vo kontekst na temata
znaci kaj si ? |
|
|
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas ... ja ... sakam mara.
|
|
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нормално, секој има чувства емоции и секој размислува.. Можеби поради тие мисли потпагаме во таква состојба на умот, на блага депресија осаменост каде мислиме дека никој ен не разбира.. Но понекогаш тоа се кратки времени моменти, кои и да постојат не смееме да дозволиме да прејдат во тешка депресија.. Осаменоста поради партнер или дел од љубените может да не доведат во ваков момент, но понекогаш е и извор многу непознат за нас.. |
|
|
|
mara
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da ti kazam bogami ovde kaj so se naogam mi lici kako na pust ostrov,da sum a za sebicna i arogantna ne sum no sum mnogu custvitelna i dlaboko razmisluvam.
|
|
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova mi lici na aktivnost ....ete taka...znaci ...ostanuvajki pasiven nema da si pomognes sebesi vo osamenosta ....sekako deka e potrebna nekoja akcija ..koja na nekoj nacin ke te ,,restartira,, ,najcesto e potrebno toa da bide aktivnost koja ti pricinuva krajno zadovolstvo ,za da te opusti , za da go isfrli od tebe ,,ona,, .......mnogu e individualno kakva provokacija nekomu mu e potrebna.....osamenosta e sekako sostojba na umot kako sto i ,,se e vo glavata,, zar ne ,no ovde toa i ne e tema ...
Cuvstvoto na osamenost vo najgolem broj slucai pominuva samo ...duri i nisto da ne prevzemes ,toa e sekako poteskiot nacin , a vo redok broj slucai sootojbata moze i da se vlosi i premine kon drugi polosi formi ....
|
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hahhahahahaha budala malce i na sala da udrime ama vidi ne e losa ideja |
|
|
|
mikus
Сениор Регистриран: 05.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 49802 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
055 856856 866
hot lajn biraj ja taa crnka vo kozno |
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hmmm ISKRENO bravo... imas resenie... daj broj na nekogo
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |