|
Материјалното или Духовното? |
Внеси реплика | страница <1 56789 14> |
Автор | |||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vo tvorestvoto okolu nas naogjame Nesporedliva Mudrost i Beskonecna Inteligencija. A kade sto ima Inteligencija, tamu postoi i Um . Stom ima Um, mora da postoi Licnost. BOG e Licnost. Ne moze energija ili materija da razmisluva, toa go moze samo Licnost. |
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да |
|||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ti blagodaram za sovetot
"BOG" e chista svest, koja e iznad sekakva dualnost. Изменето од viktorija123 - 08.Февруари.2011 во 17:13 |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Секако дека смееш да мислиш, но сепак ова е форум, па како што ти смееш да мислиш, така и другите имаме право да коментираме и да размислуваме. Доколку Бог не е личност, што е? Енергија? Материја? Јас не можам да ти докажам што е вистинито во однос на Бог, затоа што ако се докажуваше, немаше да постои вера, туку наука. Но, затоа можеш и самата да си истражиш и да докажеш кои писанија имаат некаква вредност, а кои немаат . |
|||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Grevot e tvorba na chovekoviot UM. Taka jas mislam ili ne smeam da mislam?
Spored mene BOG ne e lichnost. Dali Ti kje mi kazhesh i dokazhesh shto e Vistinito? Изменето од viktorija123 - 08.Февруари.2011 во 16:57 |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Гревот е човекова творба Викторија?
Моето сфаќање на Бог е она кое е во Светото Писмо, кратко и едноставно.
Доколку се повикуваш на тие зборови, треба пред тоа да знаеш дали тие зборови означуваат нешто вистинито, или пак се некаков ракопис кој нема никаква врска со вистинитоста. |
|||
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Makedon, Chiva tvorba e chovekovata zhelba za unishtuvanje i nanesuvanje bolka? Malku li govorevme za toa. Mi postavuvash prashanja na koi do sega nekolku pati imam dadeno svoe mislenje i ushte kolku pati treba da dadam?, za da vidish kade lezhi zajakot? Koga go spomnuvam SE, mislam na ona shto e sozdadeno od "BOGA" a ne ona shto e proizvod na chovekoviot um. Mozhesh li da mi objasnish kako go tolkuvash zborot "bog", za da znam i jas kade lezhi zajakot? P.S Za zborovite, site tochno znaeme od kade se, vekje gi imav citirano na edna od temite i nemoram sekogash da objasnuvam kako shto vie toa go pravite ili moram? |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ah, значи тука лежел зајакот. Дали можеш да ни посочиш од каде се овие зборови? Јас знам отприлика од каде се, но, нели, подобро е ти да ни посочиш, бидејќи ги истакна, па и да ги протолкуваш.
Дали Бог може да се почувствува и во гревот? Во злобата? Во човековата желба за уништување и нанесување болка?
Бог му го даде умот на човекот за да се разликува од животните. Зошто мислиш дека го стори тоа? Во однос на констатацијата дека се е свето, само ќе те прашам, дали убиството, блудот, кражбата се свети? |
|||
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Бог неможи да биди или да не биди во се или во ништо, оти тој Е се, тој е универзумот и над универзумот.
|
|||
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Tochno e toa, deka Bog NE MORA da bide sekogash vo SE.
Zashto TOJ e vekje vo SE ili SE e vo nego. " Rasechete parche drvo, jas sum vo nego. Podignete kamen i kje me najdete tamu." Tolku e ochigledno, deka, Onoj shto sozdal SE, mozhe da se pochuvstvuva vo negovite tvorbi(mislam deka ova nekade go napisha KINGDAVID). A kako kje mozhe da se pochuvstvuva vo SE, ako SE, ja nema bozhenstvenata priroda(sushtina)?. Umot e toj shto razdeluva. Se e "sveto". Изменето од viktorija123 - 08.Февруари.2011 во 09:52 |
|||
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
, Messenger, biser si na forumov |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Shto e revolucija bez tancuvanje, a?
Ti pravam drushtvo za da ne igrash sam. Ako e bal, neka e maskembal! Изменето од Messenger - 08.Февруари.2011 во 01:46 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Biblijata pisuvana na makedonski? Aramiski zborovi? Konspiracii? Hahaha, mesi, da ne piese crno vino koga go pisuvase ovoj post ? |
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Велиш во „ова денешно време сите трчаат по пари и материјален статус ...“? Хм, ... изгледа луѓето пред 10 години, пред 100, 200, 1000, 3000 ... години биле многу поарни, а? Идеалистите се снајдоа материјално, а материјалистите - идеално! |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
Внеси реплика | страница <1 56789 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |