![]() |
|
Во очите на питачот |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 567 |
Автор | |
dejanpp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
vo ocite na pitacot mnogu lujde mozat da se prpoznaat ili da gi prepoznaat nekoi nivni mili licnosti i toj strav gi tera da mu podadat pari za hamburger.no sekogas tie sto gi sozdavaat pitacite so otfrlajne od sistemot na prezivuvajne istite tie kako da sakaat da se iskupaat od nekakov gref im podavaat po nekoja paricka.ocite na pitacot se ogledalo na nasata negativna strana tie se slika na toa kolku sne..................
|
|
![]() |
|
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Што сакаше авторот да каже
![]() |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Lezev na krevetot,a na agolot od sobata niz prosorecot svetea reklamite...na ulicata 13-ta.
Mislite mi setaa kako po navika niz lavirintite na mojot seuste nepoznat mozok... Tisinata i temnicata mi ja prekina telefonot...svetka i me nervira Ooo draga,pa toa si ti!-kako po navika go izmeniv glasot Zosto ne se javuvas?-me prasa Go prekinav prasanjeto namerno i te prasav-Ke izlezeme da vdiseme od cadot? Da!-odlucno odgovori...se najdovme na agolot od blokot so mnogu stanovi...na 13-tata ulica Ke odime so kolata?-me prasa Sakam da vdisam od cadot...ti odgovoriv Te gusnav,a ti samo gi zaklopi racete okolu mene i ja spusti glavata na moeto rame Molk!-prazni vo srcata... "Si gi lizeme ranite kako osameni volci"-pomisliv Samo ja podigna glavata i me bakna Kako da znaese sto mi se vrti vo mojata lucidna podsvest Mislite mi gi prekina pitac...lezese na kartonot Gospodine imate paricka?-me prasa Se stapisav...negovite oci bea svetlo zeleni i polni so alkohol Moze da sedneme do tebe?-prasav Ja optegna nasmevkata..."Mojot stan e dovolen za cel svet" Me gledase nepodvizno i stoese so racete skrsteni... Sreken si?-go prasav Samo ja zavrte bradestata glava i me pogledna..."Viskito od vcera me skrsi"-mi rece Ja podigna glavata i te prasa:"Imam uste malku od viskito...sakas?" Nemase glas od tebe... Se zavrte kon mene i me prasa "Ti se dopagja stanot?" Da!-odgovoriv "Stani i ke odime na ubava vecera!"- mu rekov Tvoite oci stapisano go gledaa sekoe moe dvizenje "Ubavata vecera veke mi ja dade...nekoja paricka da si kupam hamburger i ke bidam sreken!"-mi odgovori "Moze da mu ja baknam rakata na tvojata ljubena,mnogu e ubava!" Ja podade bez razmisluvanje...i me gledase kako uplasena srna Mu dadov pari za hamburger a jas i ti zavrsivme pod lipata...kolku ubavo mirisase! |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 567 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |