|
Христовите и мухамедовите следбеници заедно |
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Автор | ||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a sto precat tolku minarinjata
zarem treba sega i kambanite i da se ne gradat nee ubava rabota ova ne vodi kon dobro |
||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Првичните резултати од референдумот покажуваат дека веројатно нема да биде дозволена изградба на минариња (59 гласа против). Што мислиш, како би изгледала Швајцарија со минариња? Како тие би влијаеле на препознатливата архитектура и стил? |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne znam kako e vo site muslimanski zemji, no znam deka vo nekoi so zakon se zabraneti drugite religii. Za ova diskutiravme porano.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Superior
Група Регистриран: 23.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Оооооооо веќе тука сме имале и судии и егзекутори кои ја решија работата.
Аферим, аферим, значи нема потреба од наше мислење. |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И јас - за жал - досега знам само за случаеви кадешто таквите се, но за среќа има и такви кои со БОЖЈА помош остануваат живи, пребегуваат во други земји и така сведочат за ВИСТИНАТА! Што мислите; дали е можно заедништво и потполна рамноправност помеѓу овие две култури? Ве молам образложете зошто е тоа така!? |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Денес - како што веќе пишував - во швајцарија ќе (Иншалах) биде еден важен ден, бидејќи денес се гласа на референдум дали сунитите, шиитите и др. верзии на к*рејскиот ислам ќе им биде и со закон одобрено да се градат минариња.
Позитивно е што скоро сите поголеми христијански заедници во своите проповеди проповедаат дека тоа би требало да се дозволи и дека секој човек треба да смее секаде (во секоја земја) слободно, равноправно и достоинсвено да смее да ја практицира својата вера! Народната швајцарска партија - која е една од највлијателните и најмогубројните - е против градење на минариња но е за слободна вероисповест на сите граѓани. Така оваа партија со жалење ја прима оставката на еден нивен член кој пред 2 години тајно конвертирал во (мислам) сунитскиот ислам. Овој член изјавува дека е срамотно што неговите браќа и сестри несмеат да ја практицираат својата вера со минариња како што тоа се прави во саудиска арабија, иран, ирак, и сите останати земји кои се под нивно мнозинсво и нивна власт. Инаку овој политичар бил една влијателна личност на општинско ниво, но одсега натаму во знак на протест кон неговата партија која се противи против политичкото значење на минаретот, одлучно ја напушта! Дали има вакви и слични случаји во арапскиот и останат свет, кадешто власта и мнозинсвото е во рацете на сунитите и шиитите? И што би се случило со ние оџи и политичари кои би се залагале за рамноправност со (христијаните, евреите и) другите вери? Што би се случило во иран, јемен, саудиска арабија, ... кога еден политичар (или оџа) јасно би се изјаснил дека е конвертиран во Верата Христова? Поздрав до сите Изменето од spiros - 29.Ноември.2009 во 14:46 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе луѓе не ја гледајте само Библијата и к*ранот, гледајте ги и политичките закони, правила, прописи, кодекси... Бон - Тон, граѓанско воспитување... Еден Господ, еден живот, едно заедништво, еден свет... |
||
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А сметаш дека треба да му се вратиме на тој Татко, на Нашиот Создател? Дека треба да се разбудиме од тие сонови, да ја согледаме реалноста и да тргнеме по Патот, барајќи ја Вистината и Животот? |
||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sakaj go svojot sosed kako shto se sakash sebe si...
... site sme cheda na eden tatko, samo sme go zaboravile toa sonuvajki razlichni sonovi. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како луѓе и судејќи според некои основни човечки принципи и нирмативи - човек секогаш треба да биде човек со човекот, иако има ислкучоци...
Ако го гледаме учењето и ја споредуваме традицијата - ОБЕДИНУВАЊЕ- -НЕВОЗМОЖНО... едните се клањаат на нешто непознато - а другите се клањаат на Боговоплотениот... |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во ред е, ја претворив темата со мојот коментар во СИМБОЛИЗАМОТ НА ХРИСТОВИТЕ И МУХАМЕДОВИТЕ ЗАЕДНО СЕ ЗАЉУБИЛ. |
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова испадна КРСТ-ЏАМИЈА ВО ОХРИД
|
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |