IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Албанија и Косово ги бараат моштите на М.
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Албанија и Косово ги бараат моштите на М.

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 11>
Автор
Порака Обратен редослед
ADVISOR Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 1026
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ADVISOR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 00:47
Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

Адвизор, се викал Никола БОЈАЏИУ... не мора копи и пасте на име кој не го ни познаваш, па згора и дискутираш со инатење...

леле копи пастеизненадување, Nicola Boiagiu kako se citaзбунетост- Никола Бојаџиу .

Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 00:45
Originally posted by ADVISOR ADVISOR напиша:

Македоне како може Nicola Boiagiu во Пајко Маало да е ? ај малце геграфија - каде се наоѓа Пајко Маало  а каде Влашко маало . Каде е куќата во Влашко или Пајко?
Може баба ти не си ја разбрал среќа

Абе јас реков дека денешно Пајко Маало според баба ми е Влашкото маало, порано таму многу Власи живееле, па и МНТ е дел од Пајко Маало.
Абре како да не си ја разберам баба ми?!

П.С. Бугиман, во право си, сите се знаеле порано, јас сеуште се чудам како ден-денес на улица многумина ги познава, де овој е син на таа, таа е ќерка на тој што е брат на овој. На улица ќе застане да се поздрави со некој, ни го знам ни го познавам, па кога ќе почне, овој бил син на тој, што бил чичко на оној...цели истории.

Изменето од Анастеа - 12.Октомври.2009 во 00:53
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 00:45
Адвизор(советнику), се викал Никола БОЈАЏИУ... не мора копи и пасте на име кој не го ни познаваш, па згора и дискутираш со инатење...

Изменето од Buggyman - 12.Октомври.2009 во 00:45
Homo homini lupus est...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ADVISOR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 00:42
Originally posted by Македон Македон напиша:

Во ред мамамд, ама верувај и баба ми ги знае сите фамилии ( Скопјанка е ), па и маалата, точно кое маало од каде до каде е, кој од каде е, која Црква каде била, кој поп каде служел, па дури и кој "го земала ноќта".
И ние ги знаееме фамилиите од Пајко Маало.намигнување

Македоне како може Nicola Boiagiu во Пајко Маало да е ? ај малце геграфија - каде се наоѓа Пајко Маало  а каде Влашко маало . Каде е куќата во Влашко или Пајко?
Може баба ти не си ја разбрал среќа

Изменето од Анастеа - 12.Октомври.2009 во 01:04
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 00:38
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Дедо ми не помни дека биле власи.. инаку исто така велеше дека влах и албанец биле брака...

Искрено, баба ми е истотака стара Скопјанка, добро го помни Влашко маало и сите работи околу Скопје, па и самата вели дека таму каде што била куќата на Мајка Тереза не е Влашкото маало, туку малку подолу, денешно Пајко Маало.

Kukata bila na mestoto na denesen kompleks banki i MNT. Znam shto zboruvam bidejki tuka ziveelo semejstvoto na mazot mi. Znam koj familii ziveele Pajko koj Vlashkoнамигнување Kade bila ctkvite i koj gi izgradil i  aptekata na Nikola kade bila bidejki bajagi lugje pazarale na pishankaголема%20насмевка

Во ред мамамд, ама верувај и баба ми ги знае сите фамилии ( Скопјанка е ), па и маалата, точно кое маало од каде до каде е, кој од каде е, која Црква каде била, кој поп каде служел, па дури и кој "го земала ноќта".
И ние ги знаееме фамилиите од Пајко Маало.намигнување

Кон врв
aLbaneso Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2009
Поени: 933
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aLbaneso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 00:36

Можеби е точно тоа, но јас би сакал да е во Скопје...
sekako treba mostite na Majka Tereza da se vo Skopje
Љаеш НЕ касаш !
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 00:36

И јас БИ сакала, да можам да бирам, но не и ако тоа е против нејзината волја...
Кон врв
aLbaneso Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2009
Поени: 933
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aLbaneso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 00:35

Originally posted by aLbaneso aLbaneso напиша:

Majka Tereza 100% albanka
e ne e голема%20насмевка
ok ke cekam utre da se razbudis vecerva sonuvas hehe
Љаеш НЕ касаш !
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 00:33

Дедо ми не помни дека биле власи.. инаку исто така велеше дека влах и албанец биле брака...

Искрено, баба ми е истотака стара Скопјанка, добро го помни Влашко маало и сите работи околу Скопје, па и самата вели дека таму каде што била куќата на Мајка Тереза не е Влашкото маало, туку малку подолу, денешно Пајко Маало.

Kukata bila na mestoto na denesen kompleks banki i MNT. Znam shto zboruvam bidejki tuka ziveelo semejstvoto na mazot mi. Znam koj familii ziveele Pajko koj Vlashkoнамигнување Kade bila ctkvite i koj gi izgradil i  aptekata na Nikola kade bila bidejki bajagi lugje pazarale na pishankaголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ADVISOR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 00:33
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Ај сега остајте баби и дедовци и малку посериозно околу барањето за преселување на моштите.

Лично за мене - моштите на Мајка Тереза треба да си останат во Калкута, секакво преселување би било сквернавење.
Зошто не ја остават да си почива во мир, таму кај што работеше и го посвети целиот свој живот?!

Apsolutno tocno , mestoto i e kaj otflenite siromasnite gladnite vo Kalkuta , samo tie ke ja posetuvaat na grob i ke se molat da im pomogne
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 00:33
Homo homini lupus est...
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 00:32
Ај сега остајте баби и дедовци и малку посериозно околу барањето за преселување на моштите.

Лично за мене - моштите на Мајка Тереза треба да си останат во Калкута, секакво преселување би било сквернавење.
Зошто не ја остават да си почива во мир, таму кај што работеше и го посвети целиот свој живот?!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ADVISOR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 00:31
Originally posted by aLbaneso aLbaneso напиша:

Majka Tereza 100% albanka

e ne e голема%20насмевка

Изменето од Анастеа - 12.Октомври.2009 во 00:35
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 00:30

Znaci pak na moeto neka si sedi vo Kalkutaголема%20насмевка

Ниту ти ниту јас нема до можеме да одлучиме...
Homo homini lupus est...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.