|
Кој го создаде Бог? |
Внеси реплика | страница <1 56789 33> |
Автор | |
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
All we need is love... на сите ни треба љубов... и оние агресивните мрчатори се ништо друго освен гладнички за љубов и за гушка. Ах кога ми знаеле дека ја заслужуваат сета љубов на светов.. ах кога би знаела и јас (да не се праам некој енглез сеа). Битно на крајот се разбравме
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gledate kako Ljubovta zblizhuva, a institucijaliziranite veri i religi delat, iako go tvrdat tokmu sprotivnoto ?
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа јас зборувам дека не ја прифаќам онаа религиозна страна, она што го пишува во библијата не го прифаќам, тоа го разбирам како добар начин да се манипулира со масите... и таквата ми ти некоја условна љубов. Инаку љубов во друга смисла, за онаа која зборуваме и двете очигледно во ред е, ја прифаќам, таа е таа онаа во која јас верувам и ја прифаќам
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znam kako me razbirash... ama za mene Bog ne e lichnost, nikakov koncept, tuku chista svest ili chista ljubov. Ne postoi soodveten zbor... |
|
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Религиозната и стварите попут Бог? Или ја нешто слабо разбирам?
|
|
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne, Taa ne zaslepuva tuku go pravi tokmu sprotivnoto... |
|
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво е се тоа за љубовта, само да не не заслепи па и премногу...
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I toa e vo red... nashata materijalna manifestacija e venchana so ljubopitlivost za dozhivuvanje i osoznavanje na majata. Vo sushtina, toa e poentata na ova nashe materijalno ezgistiranje.
Toa e vo red s'e dodeka ne potpadneme pod vlasta na taa maja i ne ja prifatime kako apsolutna "oficijlana" vistina na koja treba da ja podarime nashata srcevina i da postaneme nejzini slugi, karakteri vo nejzinata drama. I tokmu toa e onoa gjavolskoto koe lugjeto nikako ne mozhat da go sogledaat. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Umot e toj, shto manipulira i kalkulira. Ljubovta ne go pravi toa(zatoa e i bezuslovna ili kako nekoi ja narekuvaat - bozhenstvena. |
|
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубопитниот ум истражува Љубопитни и се раѓаме, зошто некој да ме скротува? За да може да манипулира... Некогаш се манипулирало со тоа, според моите убедувања
|
|
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Taka e Messenger, ama "luckastiot um" saka da si prashuva i da si odgovara, da si istrazhuva i dokazhuva... za neshto shto i nema potreba od istrazhuvanje, (kako i vo legendata)- neshto shto e vo Nas! Изменето од viktorija123 - 20.Септември.2011 во 15:26 |
|
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да се подобјаснам малкуцка... Не знам дали постои нешто зад сето ова, не сум над сите за да ја знам вистинската вистина или како и да е. Не велам дека не постои нешто. Јас тоа го нарекувам љубов, енергија, космос, сила. Работата е што јас не се водам по книги. Не верувам во пекол и рај, не верувам дека земјата настанала во рок од 6 дена или како и да беше, не верувам во постоењето на Адам и Ева. Верувам во науката, да, но очекувам и прашање: Тогаш како настанало сето ова? Мојот одговор нема да импресионира, знам, ама тој е: Некако. Никој не знае, не сеуште. Се се сведува на хипотези... Но мојот ум или што и да е одбива да ги соџвака тврдењата на библијата... Се е некако вечно, и ние сме вечни, се е некаков процес без крај. Да, ќе умреме, ќе не закопаат, ќе се разградиме и пак ќе послужиме за нешто... во друга форма. За некој патетично, за некој глупаво, за некој што знам како, ама јас не верувам во почеток и крај. Абе се ми е конфузно да си признаам, почнав да се плеткам
Само ете, нелогично ми е постоење на Господ според тоа што го пишува во библијата, к*ранот итн. Се коси сето тоа со моите сфаќања, верувања, размислувања итн... |
|
Внеси реплика | страница <1 56789 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |