|
Најголемиот меѓу Најголемите.... |
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mislev na ova:
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Navistina?
|
||
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
|
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Чудно! Каде тоа виде дека јас се исмевам?Поготово со божји пратеник |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Khaleefah, ajde da beshe ti ateist i da se ismejuvashe so eden od bozhjite pratenici na tvojata religija nemashe da ti zabelezham, ama ti da go pravish toa kako musliman? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Almahdi
Сениор Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Исус е ставен на трето место? после Мухамед и после Исак?! |
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На трето! Втор е Сир Исак Њутн.Иако се сложувам дека Сир Исак Њутн заслужува високо место сепак далеку од тоа дека требаше да биде пред Иса. |
||
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Постоеја многу тенденции и луѓето континуирано се обидуваа да ја дознаат вистината, вредноста и улогата на Пратеникот Мухамед која ја имал во историјата на човештвото. Но, сета поранешна и подоцнежна литература за исламското верување објавена на Западот, до одреден степен, е површна и не се базира на факти и адекватни научни аргументи, и покрај тоа што Европјаните ја имаа можноста да имаат удел во вредностите на исламскиот свет. Но некои научници, особено оние кои доаѓаат од муслиманските земји донесоа во Европа нова тенденција која влијаеше на еволуцијата на Европското мнение за исламот и Пратеникот Мухамед. Таквите нешта им овозможија на луѓето да ја забележат светлината на исламската религија. Научниците, писателите, политичарите и многу личности од Западот, кои ги дадоа своите мислења за личноста на Пратеникот, треба да се поздрават и да се прочитаат внимателно, бидејќи овие проценки потекнуваат од добрите намери за давање на човештвото еден модел на совршен човек. Јас сум убеден дека ако личност слична на него се справи со проблемите на денешницата, таа би ги решила успешно, носејќи му на човештвото мир и потребната среќа. Јас предвидувам дека верата на Мухамед би била прифатлива за утрешната Европа, како што почна да биде прифатлива за Европа денес.“ [1] Bernard Show, The Genuine Islam, vol.1 No.81936 |
||
|
||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Уште едно расипување на тема од страна на човек кој треба да ја сочува од расипување?! |
||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А на кое место е ставен Исус?! на второ?
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ushte edna netochna informacija. http://www.snopes.com/music/artists/mcferrin.asp |
||
|
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека воопшто и нема забуна кај никого зашто Михаммед а.с.
е ставен на прво место. Еве и други причини зашто Мухаммед (Нека е мир и спас нанего) беше: -Пејгамбер -Пророк -Учител -Државник -Оратор -Командир -Социолог -Економист -Психолог -Моралист -Проповедник -Филозоф -Храбар воин -Џентлмен -Најискрен Божји слуга Листава едноставно нема крај! Може ли човековиот инат да биде толку голем и да се негира дека навистина Мухаммед а.с. беше Најголемиот? |
||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е темата за пеење песни колку што гледам јас! Треба да го почитуваш разговорот и да не ја расипуваш со Боби. Тоа што си агностик е твоја работа. |
||
temimi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пратеникот Мухамед е личноста која Бог ја обдарил со сета убавина и величина на духот, со најдобрите и посебни доблести, со најмудриот ум и најчистото срце. Воочлив од сите дестинации, тој зрачи и служи како модел за луѓето во неговото време, како и за генерациите на човештвото кои следат. Тој е модел кој служи како пример и инспирација за доброто, за децата и за младите, за возрасните и за постарите, за економските услови и културните степени. На небото ѕвездите посилно сјаат во текот на темните ноќи, а Мухамед е ѕвездата на караванот. Оној, кој се ориентира по оваа ѕвезда, никогаш не заталкува од правиот пат на животот на овој свет или на идниот, кој е вечен. Многу научници, историчари и други личности, имаат издадено книги на различни светски јазици за личноста на Пратеникот Мухамед. За животот и делото на Пратеникот Мухамед ќе биде пишувано повторно и во иднината, затоа што претставува непресушен извор. |
||
|
||
temimi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da, i se frli od zgrada!!!hehehehee
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |