|
Моето дете е геј |
Внеси реплика | страница <1 56789 24> |
Автор | ||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
се разбира дека не може да кажеш од денес ќе бидам ориентиран вака или онака, но од друга страна не можеш да се родиш со сексуална ориентација сексуалната ориентација е род на несвесната ориентација на човекот кон она во кое што ужива, геј или стрејт, сеедно, исто е кај секој човек |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Novak Nastich
Сениор Регистриран: 14.Јануари.2012 Локација: Mauzdonia Статус: Офлајн Поени: 364 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
velis kao mal si igral so avtomobilcinja,kamioncinja..velis ako imas gay sin ke go lecis..a sto mislis za clenovi ovde koi poveke si "igraat" na forumot moda i ubavina? Clenovi koi sakaat zenski stvari..kao sapki,remeni,torbici..pratat moda,se razbiraat u brendirana obleka..po tvojata logika tie tipovi treba da se gay,znaci?..a ako se gay,spored tebe treba da se lecat? Mnogu me interesira tvojot odgovor i tvoeto mislenje za "maco" tipovite sto kao vozrasni siigraat so zenski stvari? Sto se oni..spored tvojata logika? Изменето од Novak Nastich - 22.Февруари.2012 во 22:43 |
||
Mantijata e Klovnovski kostum sto go nosat dvorskite shutovi na nebesniot dvor
|
||
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
Повеќемина тука спомнаа дека да се биде геј е личен избор. Од тоа што го знам од моите геј пријатели, тие уште од мали нозе биле привлекувани од истиот пол. Тоа што го кажа ексзи88, истото ми го кажуваат и пријателите.
Можам да ги разберам. Мене пак ме привлекува спротивниот пол уште од мали години, не можам со сила да се натерам да сакам некој од истиот пол. Што значи дека со „силување“ ништо не може да се менува. Науката допрва некои нешта ќе ги објасни. Ние тука дебатираме за стрејт и геј, но што е со оние кои се хермафродити? Ги има и такви. |
||
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(2)
|
|
Оваа тема е деликатна. Напаѓањето е најлесно, барем на почетокот.
Додека живеев три години во Германија, имав еден многу добар пријател тајванец. Цели три години си помагавме и во лошо и во добро. Го прашував зашто нема девојка, а тој вешто избегнуваше да одговори. Еден ден самата го прашав дали е можеби геј и тој рече дека е. „Зашто досега не ми кажа?“, го прашав, а тој одговори „Мислев дека нема да сакаш повеќе да се дружиш со мене“. После три години дружба, зарем можев јас тој човек повеќе да не го сакам? Можев ли одеднаш да го избришам од мојот живот? Зашто, поради општеството? Истото, па дури и поделикатно е со сопственото дете. Ќе го гледате од првиот ден, ќе му се тресете за секој вирус, настинка, неспиење...и одеднаш ако дознаете дека е геј повеќе нема да го сакате ?!!...тоа е невозможно за некој со нормални човечки чувства. |
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A ondak sto ke prevzemes Emil? Da ne zemes da ne tepas site? Druze, tebe te boli glava sto nie pravime, a ne mene ti sto mislis. Jas kaj sakam ke ja drzam mojata sakana za raka i ke ja galam za kosata.
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
Mr.Fahrenheit
Нов член Регистриран: 21.Февруари.2012 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас не живеам за општеството туку за себе. Дали е прифатливо за општеството да има проституција, криминал, дрога и разни девијантни појави? Јас би рекол да, ама љубовта меѓу двајца машки е трн во око и оспорувана и секогаш педерите треба да бидат запалени на плоштад (како што Џордано Бруно бил запален зошто рекол дека земјата се врти и отишол контра црковната догма) |
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас да ја вртам главата затоа што вие правите работи кои се неприфатливи за општеството .....
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne se trudam da ti dokazam deka e ubavo. Toa sto mene mi e ubavo ne te teram i na tebe da ti bide... i nema zosto da se krijam. Ako nekomu mu preci neka ja svrti samo glavata, toa e vas problem, ne moj. Jas sum gay i nemam veke golem problem so toa. Jas mojot si go resavam i nikoj drug. Taka i vie so vasiot. Ako vo preci moj sovet e svrtete ja glavata na drugata strana, toa ne e moj problem sto na vas vi preci a sto ne.
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
добро не ти е било убаво со машко ,но не се о бидувај да ми докажеш да си геј или лезбијка е убаво нешто правете што сакате ,но само скришом
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sto se ne se trudev da stanam zaradi opstestvoto... i da, moeto dete bi go prifatila... normalno, ako mozam da go imam de... samo sto ne bi se osudila da dozvolam uste edno covecko sustestvo da se maci na planetava.. i to
|
||
|
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
Убаво си ја сфатила суштината... заради помалата самодоверба и заради општеството си сакала да станеш стрејт макар и привидно (а не да го отфрлиш хомосексуализмот како што напиша) иако си се родила како геј. Тоа не може да биде ниту избор ниту болест, таков си каков што си се родил.
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sto ste vo pravo ziti se? Ocigledno ne mi ja sfati poentata. Opstestvoto mi pokaza deka ne e vo red da bidam gej iako bev. Jas i onaka bev dovolno otfrlena kako licnost, pretrpev dovolno. Normalno deka sakav da bidam prifatena zatoa sto bev na rabot na samoubistvo. Normalno deka bev ispalsena. Se siluvav sebesi so mashko za da bidam normalna? Sto ste vo pravo Emil? Donese zaklucok, no dali me prasa kako mi bese? Kako mi bese so site tie deckovci i so taa borba vo sebe? Nemoj da zaklucuvas bez da razmislis koj e vo pravo. Za sto ste vo pravo? Dali ima smisol ili nema? Pa i nema smisol da se obiduvam da mu objasnam nekomu sto ne saka da gi pogledne rabotite podlaboko tuku saka samo da provocira.. najiskreno!
|
||
|
||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
после тоа болдираното има ли смисол да зборуваме ? Ние хетеросексуалните сме во право .
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сака да биде геј? Или сакам? Како вие знаете повеќе од нас двајца? Зарем и јас и он сакавме да имаме проблеми со општеството? И јас не сакав да сум геј, имав и дечковци, правев се да се 'нормализирам', да бидам здрава, да бидам прифатена. Не, не функционира. Не знам што е, ама знам дека ако е избор е некаде многу подлабоко. Јас знам како ми беше само дур имав дечко. Личноста и ден денес сеуште ја сакам премногу и ми значи, но не на тој начин. Ја нема таа конекција која не знам како да ја објаснам со зборови. Привлечноста меѓу личностите од истиот пол не е само до сексот де. Љубовта претставува нешто многу покомплексно, а сексот е само дел. Јас сум горда на татко ми што без никаков проблем ме прифати дури и толку природно му доаѓа тоа што ми помага многу при зајакнување на мојата самодоверба. Каде се изгубија вредностите? Самодовербата е една многу битна компонента независно дали човек е геј или стрејт. Ако еден ден имам дете многу важна ќе ми биде неговата самодоверба и некои други компоненти, а не со кого спие.. |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |