![]() |
|
Биста на Александров во Велес??? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 10> |
Автор | ||
дуле ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
мирославе - нема потреба отнова да кажам: Кон днешна дато постои самостоен македонски народ со своj език и култура. Да оставим на историците да установат от кога е тачалото на ова собитие. (Jас мислим што не е толкова отдамна, па ти ке речеш што е од повеке од 2 500 години). Проблемот Мирославе, е не дали од 60 или 2500 години постои македонски народ. Проблемот е што не приемаш определени припадници на македонскиот народ. Зошто не приемаш Тодор Александров? Тоj e част од твоjата (и моjата) историjа? Ако се откажеш од него следнава крачка требе да е да се откажеш и од Гоце Делчев! Ке jа сториш ли? |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
eve , bidi ti prviot " golem " bugarin i priznaj go postoenjeto na Makedonskiot narod , ne samo tuka , tuku sekade kade sto zivee pa potoa mozebi i ce pocnam da ti veruvam za nekoi raboti
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
mene licno me iritira samo edna rabota ... nepriznavanjeto na Makedonskiot narod od strana na bugarite ..... inaku se e o.k
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
|
Абе и Методија Андонов се викаше Методија Андонов, па му дадоа и прекар Ченто.....
![]() |
||
![]() |
||
Zdravko81 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
|
Ne im pridavajte znacenje SAMI KE SE IZGUBAT VO SVOJOT PREVOD ![]() ![]() Изменето од Zdravko81 - 04.Март.2008 во 21:29 |
||
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
||
![]() |
||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
|
Нека зема народов бугарски пасош за еден мочан автомобил , па да видиш кој кого ќе мези во блиска иднина..
Смотан народ.. ![]() |
||
![]() |
||
bond....james b ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 850 |
|
ja imam edna bista od djozef mengele.....................samo,se mislam kade da ja "smestam"
![]() |
||
You live only ONCE!
|
||
![]() |
||
|
Па тоа не е наша лада, тоа е бугарска лада |
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
|
Pa koj ni e kriv koga nie ladite gi pretvorivme vo kokosarnici,svinjarnici i golubarnici, da bevme pametni kako komsiite moze i nie ke bevme denes Evropa.
|
||
![]() |
||
|
ma ovoj prijatelov dule , nesto ne mi e jasno vo vrska so nego ... pre ce e srbin otkolku bugar
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
|
Navistina se Evropa nema sto, im zaviduvam.
|
||
![]() |
||
zenmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
|
Dragi Karov kazal javno deka tatko mu bil represiran od prethodniot rezim zaradi negovite bugarski custva . Vsusnost se raboti za pedofil koj vo osumdesetite lezel zatvor za siluvanje na trinaeset godisno devojce .
|
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
![]() |
||
|
Zosto da go izbrkas ,koga moze da kopa kanali, cisti sneg i ureduva zeleni povrsini. |
||
![]() |
||
|
Драги Каров, сопственикот на бистата на Тодор Александров, незаконски веел знаме на туѓа држава. Велешката полиција денеска му поднесе прекршочна пријава, оти со тоа го реметел јавниот ред и мир.
Во барањето за поведување постапка против Каров, МВР образложи дека тој открил спомен обележје во дворот на неговата куќа без одобрение од градските власти. Во меѓувреме, бистата на Тодор Александров, која пред два дена свечено беше откриена, не е на постаментот. Откако непознати сторители завчера утро ја турнаа, а бугарските знамиња ги искинаа, таа сега е поставена на столица во дворот. Од општина Велес најавија дека утре ќе биде урната и основата на споменикот. Со развеани бугарски и знамиња на ВМРО, стотина следбеници на делото на Тодор Александров во неделата присуствуваа на откривање на бистата на оваа контроверзна личност. Resen problem. |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |