|
Каков грев ти лежи на совеста |
Внеси реплика | страница <1 56789 11> |
Автор | ||||
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Jas mislam deka nikoj ne gresi, sekoj se odnesuva i deluva taka kako sto njdobro umee. Nemoze nekoj da e svesen i da gresi. Site ucime od tie situaci sto ne opkruzuvaat. Greskata ne e greska tuku lekcija. Pa nikoj ne saka da gresi, koj e toj sto saka da predizvika soobrakkajka ili da si pukne vo noga ili prijatelot da go zastrela. Toa ne se greski, toa taka mora da bide.
A sto se odnesuva do grevot sto lezi na sovesta? Ne mora taka da bide, zasto da ve optovaruva nesto vie sto go napravivte, ako ne vi se dopagja toa drug pat ne go pravite, ama poradi toa ne mora sega 10 godini ili pomnogu sa se samounistuvate. Nekoj deluva najdobro sto znae a drugite mu velat ti stalno gresis. Pa i toj ima pravo na zivot, kakov-takov, eden den ke nauci pa ke bide pameten kako drugite. |
||||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
[Од него и е инспирана темава - браво Изменето од majstorce62 - 07.Јануари.2008 во 12:01 |
||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Идеално би било прво да внимаваме да не погрешиме, зашто џабе е ако човек свесно греши и после мисли дека како со гума може се тоа да се избрише. Ама пошто сме луѓе, колку и да се трудиме-грешките се неизбежни.
Е сега кога веќе сме се огрешиле,
да си простиме себеси, па да побараме прошка од другата страна, па да видиме како стојат работите.
Инаку, дали некој го читал расказот ГРЕВ од Иван Цанкар мислам беше...ептен лежи на темава (сме го имале по читанките), автобиографски е, како он(Јоже) се огрешил према мајка му, засрамувајќи се од нејзиниот изглед, алишта, па и се скрил, а она дошла од село во училиштето во градот да му донесе храна и алишта така нешто...е тоа ти е грев. Да се наежиш.
Е што сме ти ние луѓево мустри...како умееме да повредуваме...ама добро е па што кај повеќето постои барем совеста...
|
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
И ако веруваш во него. А јас морам сам да си ги простувам - што попрво да правам - да грешам или да си простувам? |
||||
|
||||
is no good
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 92 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Леле колку гревови ме мачат крај им нема. Колку пати сум оставил луѓе на цедило кога сум им требал, колку пати сум се однесувал безсрце нема крај, но сепак верувам ако се покаеш Бог ќе прости
|
||||
www.komiti.org
|
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не уште една, но уште 100 години ти посакувам успешни постови на овој форум мама,
но верувам дека тука има место и за нас,
новајлиите со по 300-400 поста
не се сеќавам дека бев дрска со тебе
човечки и стручно ги набројав начините на справување со грижа на совеста поради сторен грев
кои не се моја измислица, патем кажано,
без при тоа да наметнам ниеден од тие начини
а тоа што и Господ за некои луѓе е еден од начините
не би требало толку да те повредува,
зашто ако ти не Го бараш, не ти треба, на пример доволно си јака
(за секоја завист е тоа)
можеби некој друг ќе го побара
ако зборот Господ толку те навреди,
па ти се чинам дрска, извини и од мене
Со почит кон твоите многуилјадни постовi
(иако повеќе сметам на квалитет отколку на квантитет), М.Магдалена
Изменето од maria_magdalena - 06.Јануари.2008 во 23:19 |
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
разбира се! |
||||
|
||||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
smir??
|
||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Сум испуштил брзајќи да ја поправам грешката. |
||||
|
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
peto e:::: ima avatar karanfilcinja i srce- toa e ljubezna osoba
ne kako jas- zaeban dzedaj od temna strana taka da vo start e pozitiven |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Neka e ...greshka vo komunikacijata,prifakam...
ama,....petto nemash...chisto,onaka,za da ne se javi povtorno greshka.. P.S.se nadevam deka ova ke e svateno kako shega... Изменето од mamma - 06.Јануари.2008 во 20:12 |
||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
[QUOTE=mamma] Eve ...sega ke kazam neshto shto ke e posledno tuka,na temava..Gledam...dvajcata...majstorcheto i m.magdalena se "udomivte" tukana forumov shto znaci deka vi prija drushtvoto,i mi e mnogu drago poradi toa....Ste napishale duri i po 300-400 posta...bravo!!!.Jas sum tuka na forumov bezmalku edna godina,i teshko deka vo skoro vreme i ke go napushtam...eptem gi zasakav-site!!!NO....no,....vo nieden moment,znachi vo nieden...nitu vo moment na nervoza,nitu vo moment koga gi imame "onie momenti"na bes,poradi nekoja replika koja ne mi se dopadnala ne sum se obidela da sum drska,i da go napadjam toj shto ja ispratil......Chitajki gi Vash*te ceneti razmisluvanja,pogotovo ona....isplukaj-ne popuvaj..se prashuvam..dali toa prorabote Vashata sovest ili taka ve ucheshe Vashiot gospod..... mojata sovest(bidejki temava e za sovesta-neli??)a gospod ne go baram nikogas za pomosh,nikogas ne bi mi dozvolila da gi iskazam ovie rechenici,koi patem ne se tolku navredlivi kolku shto me zachuduvaat....dali toa vie samo deklarativno go pishuvate Vashiot gospod nasekade kade shto ke stignete ili navistina e vo Vash*te mislii ve podrzuva vo se shto ke izgovorite pa makar i ne razmislile dali so toa ke navredite nekogo???Pozdrav,
Прво дати се извинам за жаргонизмите изблувај и не попувај, мислев дека ќе го сватиш нивното значење, па ги ставив во наводници. второ - немам намера да отстранам од страницава. трето - ако постов е претворен во дијалог не сум виновен јас што како домакин на темава се трудам секому да му реплицирам, а последниве реплики ми се со М - М четврто - неколку пати кажав дека не верувам во господ, немам мој господ, господ го сфаќам како симболика, го почитувам учењето на ИСУС. Не реков и дека го прифаќам како СИН БОЖЈИ. шесто - уште еднаш извини, не сум воспитан да навредувам. Очигледно е дека имаме некоја грешка во комуникацијата. Не е важно на чија страна се наоѓа. Еве, јас мислам дека е на мојата и се обидувам да ја поправам. |
||||
|
||||
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Eve ...sega ke kazam neshto shto ke e posledno tuka,na temava..
Gledam...dvajcata...majstorcheto i m.magdalena se "udomivte" tuka na forumov shto znaci deka vi prija drushtvoto,i mi e mnogu drago poradi toa....Ste napishale duri i po 300-400 posta...bravo!!!. Jas sum tuka na forumov bezmalku edna godina,i teshko deka vo skoro vreme i ke go napushtam...eptem gi zasakav-site!!! NO....no,....vo nieden moment,znachi vo nieden...nitu vo moment na nervoza,nitu vo moment koga gi imame "onie momenti"na bes,poradi nekoja replika koja ne mi se dopadnala ne sum se obidela da sum drska,i da go napadjam toj shto ja ispratil...... Chitajki gi Vash*te ceneti razmisluvanja,pogotovo ona....isplukaj-ne popuvaj.. se prashuvam..dali toa prorabote Vashata sovest ili taka ve ucheshe Vashiot gospod..... mojata sovest(bidejki temava e za sovesta-neli??)a gospod ne go baram nikogas za pomosh,nikogas ne bi mi dozvolila da gi iskazam ovie rechenici,koi patem ne se tolku navredlivi kolku shto me zachuduvaat....dali toa vie samo deklarativno go pishuvate Vashiot gospod nasekade kade shto ke stignete ili navistina e vo Vash*te misli i ve podrzuva vo se shto ke izgovorite pa makar i ne razmislile dali so toa ke navredite nekogo??? Pozdrav, |
||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
не ти реплицирам тебе туку на мамма тебе ти одговорив на претходната страна, Ама да не те мачам да се враќаш назад - кажи ми имаш ли некој друг ќец во ракавот!? |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 56789 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |