|
Дали љубовта е вечна или е само навика? |
Внеси реплика | страница <1 56789 13> |
Автор | ||
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
zaljubena izgubena
Група Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 79 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ni e vehcna, ni e navika. potreba e :)
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема константна вредност.
|
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...well...that's it...eve ushte ednash...ljubovta megu polovite e menliva kategorija...oscilira i se gubi...za da dojde pak...koa najmalce ochekuete...ne prashue ni zasto ni kako ni koj...ednostavno moment e toa...zatoa...never say never... za ljubovta...uzivajte...:)
|
||
La passione
Нов член Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ljubovta e vecna tema i dilema. site znaeme deka postojat razlicni vidovi na ljibov. Ako go citate Stendal ke najdete mnogu odgovori. Samo ljubovta kon svoite deca i roditeli e bezuslovna . Taka treba da bide ,iako nekoi luge ne se rodeni da go sakaat i svoeto dete ,pa i roditelite. Samo toa drug psiholoski moment. Koga se raboti za ljubov megu dva razlicni pola toa e ljubov taka Gospod ne sozdal. A kolku trae ljubovta toa e prikazna sama za sebe. Sekoj ima svoe iskustvo i svoja teorija. I kolku sozrevame tolku gledame deka ne zneme se za ljubovta. I nie se menuvame ,i nasite sakani se menuvaat pa togas i nasiot son za nea se menuva . Naj cesto dogame do soznanie deka sakame ljubov ,a ne ljubovnici.
Изменето од La passione - 19.Јануари.2008 во 01:26 |
||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...najmalce tripati...ali so razlichna osoba... |
||
shy_girl
Група Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 73 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Iskreno ne veruvam vo ve4na ljubov
ne vikam deka ne postoi ama smetam deka so tekot na vremeto preminuva vo navika, potreba eden od drug. |
||
baso
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 123 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako znaes so sakas moze da e vecna
|
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вљбуениот човек може да го достигне зенитот на животот, но и да заврши во неговата кал
За тие, што умеат да ги канализираат пораките од срцето до умот, љубовта е мотиватор, агенс, инспирација за големи дела. Оние пак, кој овој канал го прекинуваат со ножичките на слепилото и се водат од диктатот на срцето, најчесто го допираат дното на животот. |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa koga me vlece za jazik ........
|
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bash fino mu kaza....,vo potpolnost se soglasuvam so tebe,toa e toa...
|
||
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sakas sustinska rabota, eve jas ke ti ja kazam - ne postoi edna i einstvena ljubov na zivotot, sekoj covek sakal ili ke saka vistinski barem dvapati vo zivotot. Vecna ljubov ne postoi - koga toagas se pretvara vo navika bez da osetis, duri i nemozes da ja pocuvstvuvas transformacijata, eden den samo ke se razbudis i veke znaes deka oganot ne gori tuka samo zari...Sekoja ljubov postoi poradi odredena pricina i gasne poradi pricina, umesnost e da gi otkries pricinite i da gi sogledas realno, zatoa sto koga ljubovta e vo prasanje mu veruvame na srceto a ne na razumot.
Kukata se gradi od temeli....od tamu bi trebalo da se gradi i ljubovta ako sakas da potrae
|
||
...Well...
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...ja drugar si kazav sto imam da kazam, a za profesori ich ne mi chue...posho niv gi pominav odavna pogotoo profesoricite...
...a za toa tumachenjeto mozda si u pravo posho sve sto e napishano na papir trpi promena u sekoe vreme...taka i treba da bide poshto lugeto treba da se slobodoumni a ne ogranicheni... |
||
R-C-F
Сениор Регистриран: 22.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ti drugar koga citas nesto si go tumacis ti kako sakas ne kako sto e napisano
nemoj da mi kazes deka si student na nekoj fakultet togas koj znae sto ke odgovaras na nivnite prasajna
|
||
M O J O T I Z B O R E I S L A M N E K A E I V A S
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |