![]() |
|
Преговори за името |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6667686970 184> |
Автор | ||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Toкму така brza. ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
|
od dobro informirani krugovi bliski na O'Bama a...brza?
![]() amerika na ovoj lud Balkanski prostor ne treba nisto da pravi...."umnicki" si sme nie pa si pravime se sami... |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
...samo nema koj da go sfati toa... ...da sum jas SAD bi ja ostavil i ovaa i site slichni zemji na koi shto mnogu ''im znae'' ..pa neka krshat glava posle ,.ako voopshto i im ostane ...glavata. |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
|
...a oti ne bideme uste edna zvezdicka vo znameto amerikansko?
![]() eh breee budalastini |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|
Оваа изјава навистина е страшна. Да се повикува на протерување на амбасадорот Филип Рикер, змбасадор на земја која не призна под уставното име и која направи се што можеше да ни помогне да влеземе во НАТО е крајно несериозно, безобразно и претставува политичко самоубиство. Благодарение на САД соседите имаат ограничени можности да се мешаат во македонските работи, ползувајќи разни настани, но само вербално. Македонскиот државен врв треба сериозно да размисли во која насока ја води политиката. Platenik, сега јасно ли ти е зошто велам дека нашата политика не е доволно хармонизирана со американската? |
||
![]() |
||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|
![]() |
||
|
Platenik, па токму тоа е и политиката. Се додека постои интересот и можноста за извлекување полза од тоа, политичкиот брак ќе опстојува. Во моментот кога интересот ќе исчезне, бракот ќе престане. Изменето од Анастеа - 08.Март.2011 во 15:43 |
||
![]() |
||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|
Зарем има некој во Македонија кој не верува дека се може да се смени преку ноќ? ![]() Зарем не сме сведоци дека работите излегуваат на површината стихијно и носат се пред себе? Зарем очекуваше некој дека сега пред избори Милошовски ќе стави такво писмо? Зарем некој (освен опозицијата) очекуваше дека на Груевски ќе му биде зададен таков удар околу неговиот став за името? Зарем некој верува во она што се труди Сител да го “дообјасни“? И за крај- Зарем некој веруваше дека Љубчо ќе дава вакви изјави-кога го носеа на рамења и му скандираа војводо? Во тоа време “сите беа тргнати за Солун на конгрес“ (додуша некои и сега одат за Солун-на шопинг ![]() Евала да сум грешка-ама се плашам...и тоа многу...оти друг ни ја крои капата, а има многу на кои “парата “ им е светиња ![]() |
||
![]() |
||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|
Зарем има уште некој во Македонија кој му верува на Георгиевски, се разбира сем онаа група на бугарофили којa верно го следи?! Кога тој би се прашувал сигурно дека би и ја скроил судбината на Македонија. Точно се знае во која насока би ја одвел. Не е тој крив, криви се медиумите коi сеуште му даваат медиумско покритие. Такво нешто во развиените демократски општества неможе да се случи. Оние кои работат против интересот на државата, пред се се расчеречени од медиумите, а потоа од сите останати институции. Таквата личност едноставно е политички мртва, а не пак да планира come back! Изменето од Platenik - 06.Март.2011 во 09:46 |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
|
За жал никогаш не вели никогаш и не тврди со 100% сигурност ![]() ![]() Георгиевски - Ако добиеме мандат ние ќе го затвориме проблемот со името |
||
![]() |
||
pajser ![]() Сениор ![]() ![]() kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13949 |
|
grobarite na MAKEDONIJA., anglija francija i rusija 13/18 reshile poradi svoi interesi da ja snema MAKEDONIJA., [edinstveno sad vo pismena forma ne se slozhile so podelbata ., na pariskata konferencija ., no togash koj gi shishal amerite., ne bile dovolno mokni]i taka vo 90-te godini se pojavuva MAKEDONIJA bez da gi prasha gorenavedenite grobari dali mozhe da si napravi sopstvena drzhava bez nivna dozvola., pregovorite so ovie od jugot se obichna farsa ., bidejki glavnite igrachi se vo senka ., a vo cel toj galimatijas ., ovie samo ja koristat nastanatata situacija.,a sesrdno podpomognata od kvislinzite-makedonokanibali od sopstvenite redovi., na ovoj napaten narod
|
||
![]() |
||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|
Исто така и во плутократските системи, ама се до некоја јасно исцртана линија. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
marsovec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
|
Kompromisite i konsenzusot se del od demokratskite sistemi...
![]() |
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
![]() |
||
|
Нормално е да секое време си носи свое бреме. Уште понормално е да се очекува да помине подолго временски период пред да можеме да се ослободиме од багажот кој си го носиме. Млади или стари, неправи разлика, условите за живот ги формираат ставовите кај луѓето, а не дневно политчките интриги на понудените политчки опции. Можеш да бидеш млад, ама да бидеш црвен, син или зелен. се зависи од тоа кој со какви очи го гледа светот, а и го живее животот. Се ивинувам, мој пропуст е што славењето на рамковниот договор заборавив да го ставам во наводници. Дали треба да се ослободиме од тој багаж е сосема друго прашање. Од чисти прагматични причини, а кои се во директна корелација со моменталната глобална политчка клима, се сложувам дека треба да бидеме во тек и во најмала рака демонстираме дека сме заинтересирани да се ослободиме од багажот. Познавајќи ги двата ситема, не само теоретски, туку и практично, сметам дека она што моментално се нуди не е оптимална солуција, посебно не американската. Со оглед дека сум премногу мал и неможам да ги победам, решив да им се придружам. Решив не само декларативно, туку и во пракса да докажувам дека капиталистичкото демкратско-плутократско општетво е најидеалното општество кое го има измислено човечкиот ум. За разликите, деференцијацијата, расизмот.... ќе покажам дека сум толерантен, но немора да имам разбирање, а компромис и решение ќе правам само кога нешто мене ќе ми одговара. Лошата економска состојба, невработеноста, лошиот стандард на живеење, безнадежноста... се надевам нема да бидат причина да дојде до некоја нова црвена револуција која со сила ќе се обиде да наметне нова визија за светот, се разбира од некои млади или во овај момент уште неродени. Се дотогаш ќе бидам проамерикански настроен, затоа што тоа е единствената алтернатива која и се нуди за посветла иднина на мојата татковина, Македонија. Името останува, Македонија! Изменето од Анастеа - 08.Март.2011 во 15:41 |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6667686970 184> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |