![]() |
|
Мислам,значи-постојам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6364656667 177> |
Автор | |
james dean ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Добро размислете пред некому да кажете лош збор, но никогаш не пропуштајте прилика да кажете нешто убаво. - Georg Horace Lorimer Изменето од james dean - 15.Февруари.2010 во 15:35 |
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Не сонувај мали соништа.... зошто тие немаат моќ да го движат светот.... Гете |
|
![]() |
|
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Ништо на светот не е потешко од искреноста и нема ништо полесно од ласкањето
Достоевски |
|
![]() |
|
Го замолив... Господ...да ми ја олесни болката....
...тој рече ...НЕ...
Не треба да ти ја олеснам..туку Ти треба да се ослободиш од неа..
Го замолив....да ми даде ...трпение....
...тој пак рече ...НЕ....
Трпението се создава од проблемите...тоа не се дава...туку се учи..
По трет пат го замолив....да ми даде ...среќа...
...и пак рече ...Не....
Ти давам благослов....а среќата...зависи од ...ТЕБЕ.....
. . . . . . .
|
|
![]() |
|
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
- " Pogrizete se za problemot,ne za kritikata "-
Japonska - " Ne e grev i sramota da neznaesh, grev i sramota e da se prepravash deka znaesh ona shto neznaesh" - anonimna |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
“Не кинете ги грубо нишките на пријателството, бидејќи ако треба повторно да се врзат, ќе остане јазол.“
Линколн |
|
![]() |
|
На мудроста ништо не и е ...поомразено...
од претераното...остроумие.......
Сенека
|
|
![]() |
|
Cinik ![]() Група ![]() Регистриран: 24.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 58 |
Всушност, и сами можеме, ако не да видиме, тогаш барем да одредиме какви сме. Тоа ни зборува и совеста – непоткупливиот судија. Можно е неа привремено да ја пригушиме, но таа секогаш успева да се ослободи од јаремот и да го подигне својот глас, дури и кај оние кои не се баш совесни. Кај оние пак кои не паднале во пороци, нејзиниот глас е секогаш чист и ѕвонлив. Таа е и се нарекува гласот Божји во човековиот дух. Во неа се одразува и тоа какво мислење за нас имаат или како на нас гледаат жителите на небото. Така, кога совеста вели дека пред се сме чисти пред Бога и пред луѓето, тогаш тоа сведоштво на совеста во вид на светлост се одразува околу нашата душа, и од небото сите не гледаат како светли. А ако совеста не прекорува дека сме нечисти, тогаш не гледаат како темни. Но подобро од сите секогаш не гледаат ангелите чувари – некого како мрачен, некого како светол, судејќи според постојаното или случајното внатрешно расположение.
Св.Теофан Затворник |
|
![]() |
|
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
![]() ![]() ![]() TРПЕНИЕ-СПАСЕНИЕ! |
|
![]() |
|
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
- " Trpenieto e MOKJ....so tekot na vremeto i so trpenie,
i listot od dudinka stanuva svila"- Kineska Ke se drznam da i ja posvetam na Biba... Изменето од mamma - 24.Септември.2008 во 15:27 |
|
![]() |
|
- " Takt e veshtina da nekomu neshto dokazete,a pri toa
da od nego ne napravite neprijatel ili budala" - Howard W.Newton |
|
![]() |
|
Професионалец е тој, што работата ја врши најдобро,
и тогаш кога нее расположен за тоа...
Алистар Кук
|
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
J.W.Goethe: " Да мислиш е лесно, да работиш е тешко, да работиш следејки ја својата замисла е најтешко" |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6364656667 177> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |