IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Општо > Разно
  Активни теми Активни теми RSS - ЗБУНЕТОВА ТЕМА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЗБУНЕТОВА ТЕМА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6364656667 137>
Автор
Порака Обратен редослед
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 11:44
Originally posted by apce apce напиша:

плачењеплачењеплачење
kratko receno 'placipi*ka"
aj,tamu pisuj koj kako se sakal
kako se onaduel ne tuku me
nerviraj so vakvi tekstovi
ako sme razvedeni
uste imam pravo da te opnam
so tavata po glavaплазењеплазењеплазење

...vrati tavata vo sudoper...голема%20насмевка... milion gushki....zasluzi covekot... i pod takva prisila i presija..solidna inspiracijaгазење%20од%20смеење
Кон врв
butterfly5 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Октомври.2008
Поени: 1388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butterfly5 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 10:53
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

доволно е  големо%20гушкање
Да ме сакаш не те задолжувам,памети ме ако заслужувам
Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 10:41

... минуваш крај мене, во обврски заљубена, загрижена, како некогаш што беше за мене, ти стојам на патот, велиш се брзаш, не попуштам, мораш да ме бакнеш, но малку е, не попуштам, ти возвраќам со долг бакнеж додека цврсто те држам, надевајќи се дека ќе ти импонираат мускулите кои вибраат за да те задржат како паун кога ја шири опашката преливајќи ги боите во окото на навидум незаинтересираната женка која наивно чепка по земјата, но далеку сум од впечатливоста на паунот, ми велиш дека брзаш, ќе задоцниш. Мисла ми минува дека задоцнив, не е ништо како пилето кое секогаш кога ќе го пуштам од кафез спремно е за игра, без трошка од негативна мисла иако некогаш заборавав да го пуштам и по неколку дена, секогаш ме обожава, ги игнорира дури и тие што му ставаат храна, секогаш со усните минувам низ неговите плави пердуви, никогаш не ме гризна, на другите не им дозволува. Мојата раскрварена усна ме натера да те пуштам, задоцнив, помина времето кога можев да те задржам неказнето, ти побрза да не закасниш, само со врвовите од прстите поминав низ твоето забрзано тело напрегајќи се да го запаметам допирот, дишејќи длабоко за да го запаметам мирисот, те испратив со очите да ми бидеш свежа во мислите, премногу си ми убава...

мечтаењемечтаењемечтаењебакнеж
apce
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 09:31
 доволно е  големо%20гушкање
Кон врв
butterfly5 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Октомври.2008
Поени: 1388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butterfly5 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 09:03

... минуваш крај мене, во обврски заљубена, загрижена, како некогаш што беше за мене, ти стојам на патот, велиш се брзаш, не попуштам, мораш да ме бакнеш, но малку е, не попуштам, ти возвраќам со долг бакнеж додека цврсто те држам, надевајќи се дека ќе ти импонираат мускулите кои вибраат за да те задржат како паун кога ја шири опашката преливајќи ги боите во окото на навидум незаинтересираната женка која наивно чепка по земјата, но далеку сум од впечатливоста на паунот, ми велиш дека брзаш, ќе задоцниш. Мисла ми минува дека задоцнив, не е ништо како пилето кое секогаш кога ќе го пуштам од кафез спремно е за игра, без трошка од негативна мисла иако некогаш заборавав да го пуштам и по неколку дена, секогаш ме обожава, ги игнорира дури и тие што му ставаат храна, секогаш со усните минувам низ неговите плави пердуви, никогаш не ме гризна, на другите не им дозволува. Мојата раскрварена усна ме натера да те пуштам, задоцнив, помина времето кога можев да те задржам неказнето, ти побрза да не закасниш, само со врвовите од прстите поминав низ твоето забрзано тело напрегајќи се да го запаметам допирот, дишејќи длабоко за да го запаметам мирисот, те испратив со очите да ми бидеш свежа во мислите, премногу си ми убава...
BRAVO......nema sto drugo da se kaze
Да ме сакаш не те задолжувам,памети ме ако заслужувам
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 08:49
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 15:26
плачењеплачењеплачење
kratko receno 'placipi*ka"
aj,tamu pisuj koj kako se sakal
kako se onaduel ne tuku me
nerviraj so vakvi tekstovi
ako sme razvedeni
uste imam pravo da te opnam
so tavata po glavaплазењеплазењеплазење
apce
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 14:07

... минатото да се збрише не може, желбата да се биде она што требаше како кога самовозвишениот човек е свесен за своите грешки што божем поминале, но останале и сега само го гледа својот искривен лик во огледало оној дел каде сенката паднала како белег кој не исчезнува. Трага за нов почеток поучен од старите грешки кој само ќе ги повтори во нова форма зошто не може да избега од себе си. Не бара никој да го свати зошто не е можно, наново обидувајќи се да избегнува се заради кое може да зажали иако знае дека судбината со својот широк замав сите ги собира носејќи ги кон некоја нова слепа иднина поклонувајќи се на неговото височество кругот што се врти и го враќа она што било пак да биде префрлајќи го рувото од други моменти творејќи безброј комбинации, исти ситуации во нови примероци. Се костреши спремајќи се за долга зима мислејќи дека за него сонце веќе нема, собран и згрбавен, молкум заминува во минатото на секое сеќавање слегајќи со рамениците беспомошно заради печатот на раѓањето во кое секој се раѓа сам и сам заминува, само жолтите лисја шушкајќи му говорат не обидувајќи се да му наметнуваат мудрост кон која треба да се стреми, сеедно им е каков е шепкајќи дека љубовта е само спрега во облик на дрога која отпрвин мислиш дека лебдиш додека не станеш како инвалиден зависник што моли и проси за милост и трошка внимание.
Слега со раменици знаејќи дека е само кукла со конци, но сега има некој конец помалку...

тага
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 13:56
... минатото да се збрише не може, желбата да се биде она што требаше како кога самовозвишениот човек е свесен за своите грешки што божем поминале, но останале и сега само го гледа својот искривен лик во огледало оној дел каде сенката паднала како белег кој не исчезнува. Трага за нов почеток поучен од старите грешки кој само ќе ги повтори во нова форма зошто не може да избега од себе си. Не бара никој да го свати зошто не е можно, наново обидувајќи се да избегнува се заради кое може да зажали иако знае дека судбината со својот широк замав сите ги собира носејќи ги кон некоја нова слепа иднина поклонувајќи се на неговото височество кругот што се врти и го враќа она што било пак да биде префрлајќи го рувото од други моменти творејќи безброј комбинации, исти ситуации во нови примероци. Се костреши спремајќи се за долга зима мислејќи дека за него сонце веќе нема, собран и згрбавен, молкум заминува во минатото на секое сеќавање слегајќи со рамениците беспомошно заради печатот на раѓањето во кое секој се раѓа сам и сам заминува, само жолтите лисја шушкајќи му говорат не обидувајќи се да му наметнуваат мудрост кон која треба да се стреми, сеедно им е каков е шепкајќи дека љубовта е само спрега во облик на дрога која отпрвин мислиш дека лебдиш додека не станеш како инвалиден зависник што моли и проси за милост и трошка внимание.
Слега со раменици знаејќи дека е само кукла со конци, но сега има некој конец помалку...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 10:39
samo ti pisuvaj
so zadovolstvo te citame
tvoite drugarcinja se tukaголемо%20гушкање
apce
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2008 во 20:43
... уморот ме опфаќа терајќи ме да клекнам испуштајќи ги тапите мисли кои како џамлии испаѓаат од млитавите дланки, како што не ми донесе среќа во срцето што успеав да ги соберам сите сликички на сите другарчиња кои повеќе не сакаа да играат со мене, ги испуштив во правецот на ветерот развеани како хартиен снег, се вратив лажејќи дека ги загубив како сиромашното дете што го рабрав дека сака да освои второ место во трката, не му требаше пехар, му требаа патики. ..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2008 во 22:51
...ova zbunuvacki implicitno implicira na zbunuvacka zaljubenost i smirenost na nashiot zbunet...намигнување
...bi bila dobar literaturen kriticar...големо%20гушкање

Изменето од mamamd - 02.Ноември.2008 во 22:51
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2008 во 21:29
...се повеќе се издигаш кон висините, се потешко можам да те досегнам, моите криља се кратки за разлика од твоите кои го покриваат пола небо, моите очи се само жарчиња за разлика од твоите сонца кои се жарат како пред експлозија, темнината и заборавот ме повикуваат да им се вратам како и пред да се родам во твоите прегратки. Велиш дека ништо не се менува, дури се продлабочува, да, твојата душа ги допира краевите на вселената која заедно со тебе се шири отварајќи простор за сосем нови и несфатливи нешта кои не сум кадар повеќе да ги сватам заедно со вишите сфери над секоја смртна желба каде е вгнездено јадрото на намерата и она што го нарекуваме патишта чудни со кои непозната сила управува. Јас сум само отскочна даска на јадрото на твојата намера заради која постоиш, а љубовта е само првата порта низ која треба да се мине за да се стигне до сватливоста за сите нешта кои постојат. Премногу разбирање зрачи од тебе за да не се чувствувам како мало дете со палец во уста и вреска заради неразбирањата на сите нешта кои ме опкружуваат и очајно ме плашат, ме допираш онака како никој не знае да допре и како никој не знае да смири опуштајќи ми ги и најскриените мисли, а ти не си повеќе вистинска зошто си битие што свети заслепувачки...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 09:47
...нема повеќе гордост, ниту глупав срам да кажеш за нешто што е и мое, а сеуште сметаш дека е само лично твое. Нема мисла што ти минува, а да не ја почувствувам, а сепак по твоите зборови се чувствувам како младоженец по свадба накитен со златници кому секоја ноќ е како прва брачна ноќ, а од секоја твоја насмевка ми расте по еден нов пердув на крилата што ми овозможува повисок лет, покрај тебе премногу се навикнав на облаците и на чистото небо над нив. Ми ја тргна пајажината од очите и ме фрли во висините, а крилата се појавија сами од себе и бргу заборавив на патетичното суштество кое го носеше мојот лик и лелекаше обвинувајќи го целиот свет. Трите желби се исполнети, волшебната лампата е непотребна, само ситните лузни на дланките од трлање потсетуваат на празното време посакувајќи работи да ни се спуштат од небото без да посегнеме по нив иако се на дофат, не сакајќи да сватиме дека само треба да го сакаме она што ќе го посакаме, но не она што ни кажуваат дека ни треба, туку само да се ослушне говорот на нашите души и разбереме што навистина ни треба. Навистина ми требаше, твоите очи ми потврдија на самиот почеток на крајот на оној кој не знаеше за тебе кој почна да се растопува во истиот момент, откривајќи ја сигурната насмевка како кога загубен ќе препознае препознатлив ориентир кој му овозможува враќање и повторно раѓање...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6364656667 137>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,265 секунди.