IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Историски дилеми
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Историски дилеми

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5960616263 74>
Автор
Порака Обратен редослед
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2012 во 08:29
Originally posted by емил емил напиша:

Платеник ,чедо на Александар и дете античко ја ми стави слика како изгледа современиот Туркомонгол и современата Туркомонголка . Да видам дали наликувам на нив или сум од некоја друга раса .

Емилчо, чедо Аспарухово, стави твоја слика па ќе ти кажам од која раса си. Вака само можам да претпоставувам што словенобугарската индоктринација има направено од тебе.

Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2012 во 21:14
Платеник ,чедо на Александар и дете античко ја ми стави слика како изгледа современиот Туркомонгол и современата Туркомонголка . Да видам дали наликувам на нив или сум од некоја друга раса .

Изменето од емил - 23.Септември.2012 во 21:15
Кон врв
d4 b3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

не можам да си дозволам неактуеленпотпис

Регистриран: 19.Јуни.2010
Поени: 4384
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2012 во 20:59
Originally posted by Platenik Platenik напиша:

Туку да си продлжиме ние за бугарските дилеми!

Бе темата не е за б'лгарските дилеми

офтопик си

Кон врв
Pat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Август.2009
Поени: 1334
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2012 во 18:06

и на мене тоа ми е најтешко кога треба да го употре**м зботот дека или што . Може би затоа мојот македонски ти не го прифаќаш како правилен  ?намигнување

Нормално е да правиш грешки, сепак ние сме пораснале со македонскиот, сме го учеле на училиште, го зборуваме во секојдневието итн..

Инаку, дека е сврзник кој одговара на вашето дето, или на вашето че. Кој ти кажа дека ќе врне дожд - Кој ти каза, дето/че  ште вали д'жд. Но, нашето „така што“ одговара на вашето „така че“. 

Zero Tolerance For Silence
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2012 во 17:50
Originally posted by Pat Pat напиша:

Originally posted by чоли чоли напиша:

Знам што е глупост и шашма...

Се вели: знам ДЕКА е глупост и шашма, кое е еднакво на „знам, че е глупост и шашма“. А „знам што е глупост и шашма“ на бугарски се преведува; „знам какво е глупост и шашма.“

Добро е штом знаеш голема насмевка

и на мене тоа ми е најтешко кога треба да го употре**м зботот дека или што . Може би затоа мојот македонски ти не го прифаќаш како правилен  ?намигнување

Изменето од емил - 23.Септември.2012 во 17:51
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2012 во 17:44

Знам што е глупост и шашма...

Се вели: знам ДЕКА е глупост и шашма, кое е еднакво на „знам, че е глупост и шашма“. А „знам што е глупост и шашма“ на бугарски се преведува; „знам какво е глупост и шашма.“

Добро е штом знаеш голема насмевка

Кон врв
чоли Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Ноември.2008
Поени: 2973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај чоли Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2012 во 17:15
Originally posted by Pat Pat напиша:

Инаку, Чоли, тоа во твојот потпис е невидена глупост и уште една од медиумските шашми кои ви ги продаваат во Бугарија со цел да ви ја напумпаат антимакедонската настроеност. Само дебил може да смисли такво заглавје на статија во весник, а па да не зборуваме за содржината.

Знам што е глупост и шашма... Може би сакам да jа покажам абсурдноста на положбата? Чекав некоj да ми зададе подобен вопрос.
Мунгос - цензорот на Мисирков
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2012 во 16:27

И двете држави сме во Обединета Европа . ДЕмек сме споени . Види само како те провоцирам и те се фаќаш ....газење од смеење  

Сум сигурен и дека Илирите се Албанизирани Македонци според твојата логика . Ете наредниот доказ дека според тебе сè почнува од Македонија . 

А за мојот Македонски одамна се прецениле . Не ми е потребна твојата оцена . Јас сум еден од тие каде се труди и го прави говорењето (пишувањето ) на литературниот јазик . 

Говорењето ане зборуването ....сфаќаш ли го тенкиот момент ? среќа

Дури сега ме остави без зборови! Немам комнетар!

А од мене не прифаќаш забелешки? Не сум заслужил! Така е тоа кога јавно кажувам дека необичам блгарите!

Изменето од Platenik - 23.Септември.2012 во 16:29
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2012 во 16:18
Ја прифаќам од тебе забележката .да
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2012 во 16:15

Далеку си ти од правилниот книжовен македонски, ама добро е што се трудиш. намигнување А тенкиот момент е дека зборување и говорење се синоними. А уште потенкиот момент е дека и Србите и Хрватите исто така „говорат“ намигнувањенамигнувањенамигнување

Изменето од Pat - 23.Септември.2012 во 16:17
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2012 во 16:12
Инаку, Чоли, тоа во твојот потпис е невидена глупост и уште една од медиумските шашми кои ви ги продаваат во Бугарија со цел да ви ја напумпаат антимакедонската настроеност. Само дебил може да смисли такво заглавје на статија во весник, а па да не зборуваме за содржината.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2012 во 16:11

[QUOTE=Platenik] 
Јас станувам потрагичен или вие?

Кога сум докажувал дека Македонците се основатели на светот?

Пак не си ме реазбрал.

Прво, Бугарите не се Македонци, тие се азиски народ. Избери една од теориите!

Второ, некои од бугаризраните, односно оние кои го прифатиле политичкото име се Македонци.

Ете и ти не си Бугарин, туку си бугаризран Шоп!

По однос на Делчев, а и СДСМ пак тресеш глупости. Неразбираш македонски, нели?

Кој рече дека Делчев бил жив во 2001 година, арпо една. На Делчев му било јасно дека Македонците несмеат да бараат или очекуваат помош од никого. Тоа него му било јасно 100 години пред настаните од 2001.

Нешто што е старо, дотрајано се разбира дека ќе завши на губриште. Нема употребна вредност, а и одржувањето ќе чини повеќе одколку да купиш нов(и).

А војната која ја “загубивме“ тебе ич да не те боли за тоа, ти и така не си Македонец. Ниту асли, ниту бугаризран Македонец.

Гледај вие што ќе правите со руската творба за едно 50 години. Дали Бугарија ќе биде првата ромска држава во светот?

Ако ќе се спојат две ромски држави и ќе бидат повечко.

Ти мислиш дека го разбираш македонскиот, меѓутоа дозволи друг да процени.

Ако ти кометираш како што коментираш или потцртал, занчи не си разбрал.

Тоа што албанците прават, ти многу добро знаеш зошто го прават, не само во Македонија, туку и на Косово, Црна Гора. Прашање е на време кога ќе почнат и во Грција. Некој им го дозволил тоа, нели?

Тие, Албанците, се сметаат за Илири, меѓутоа историјата и генетиката велат дека не се. Боснаците, Хрватите и Србите имаат повеќе илирска крв одколку било кој друг. Имаат и некои историски документи за тоа.

Ти со кого сакаш и колку сакаш не зависи само од тебе. Некој кој не ти ја возвратува љубовта, само за џабе труд даваш. Само бесцелно се измачуваш

Тоа не е тема на разговор. Туку да си продлжиме ние за бугарските дилеми!

Хахахаххаха 

И двете држави сме во Обединета Европа . ДЕмек сме споени . Види само како те провоцирам и те се фаќаш ....газење од смеење  

Сум сигурен и дека Илирите се Албанизирани Македонци според твојата логика . Ете наредниот доказ дека според тебе сè почнува од Македонија . 

А за мојот Македонски одамна се прецениле . Не ми е потребна твојата оцена . Јас сум еден од тие каде се труди и го прави говорењето (пишувањето ) на литературниот јазик . 

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2012 во 15:56

Јас станувам потрагичен или вие?

Кога сум докажувал дека Македонците се основатели на светот?

Пак не си ме реазбрал.

Прво, Бугарите не се Македонци, тие се азиски народ. Избери една од теориите!

Второ, некои од бугаризраните, односно оние кои го прифатиле политичкото име се Македонци.

Ете и ти не си Бугарин, туку си бугаризран Шоп!

По однос на Делчев, а и СДСМ пак тресеш глупости. Неразбираш македонски, нели?

Кој рече дека Делчев бил жив во 2001 година, арпо една. На Делчев му било јасно дека Македонците несмеат да бараат или очекуваат помош од никого. Тоа него му било јасно 100 години пред настаните од 2001.

Нешто што е старо, дотрајано се разбира дека ќе завши на губриште. Нема употребна вредност, а и одржувањето ќе чини повеќе одколку да купиш нов(и).

А војната која ја “загубивме“ тебе ич да не те боли за тоа, ти и така не си Македонец. Ниту асли, ниту бугаризран Македонец.

Гледај вие што ќе правите со руската творба за едно 50 години. Дали Бугарија ќе биде првата ромска држава во светот?

претерано добро го разбирам македонскот за да ти се обратам по тој начин . Ти направи страотен лапсус и сега сам си носи крстот . Тоа што го болдирав во предходниот пост ти си си го мислел . 

А за војната да загубивте ја . Се гледат последиците од неа . Шиптариве стигнаа дури до Куманово . На 100 км од Бугарската граница . Тоа не ми одговара . По добро да сум сосед со антички како тебе одколко со илири како оние од Западна . 

А за првата ромска држава нема да бидеме . Не се секирај . Она веќе постои и се вика Романија . Тамиу има цигани толку колкку што нема Македонци во ширум светот .

Ако ќе се спојат две ромски држави и ќе бидат повечко.

Ти мислиш дека го разбираш македонскиот, меѓутоа дозволи друг да процени.

Ако ти кометираш како што коментираш или потцртал, занчи не си разбрал.

Тоа што албанците прават, ти многу добро знаеш зошто го прават, не само во Македонија, туку и на Косово, Црна Гора. Прашање е на време кога ќе почнат и во Грција. Некој им го дозволил тоа, нели?

Тие, Албанците, се сметаат за Илири, меѓутоа историјата и генетиката велат дека не се. Боснаците, Хрватите и Србите имаат повеќе илирска крв одколку било кој друг. Имаат и некои историски документи за тоа.

Ти со кого сакаш и колку сакаш не зависи само од тебе. Некој кој не ти ја возвратува љубовта, само за џабе труд даваш. Само бесцелно се измачуваш

Тоа не е тема на разговор. Туку да си продлжиме ние за бугарските дилеми!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2012 во 15:39

Шопето са наследници печенежкото племе Цопон

Сакаш да кажеш дека Шопето имаат право да полагаат по татарското потекло?

Ако Шопите се дел од Татарите како ти тврдиш немој а забораваш дека Шопи има и во Македонија денешна . Демек во денешните Македонци тече татарска крв . Нешто што сум го докажал за тебе лично .ѓавол
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5960616263 74>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.