|
Учебници-многу скапи, бесплатни... |
Внеси реплика | страница <1 45678 21> |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знам, знам, сакав само малку на шега да ја свртам, инаку знам дека не смее да биде така
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе Анастеа,јас го отстапувам местото и ја најдов страната...се е тоа во ред...
учебниците ги има на владиниот сајт...ама требаше да бидат во ранците на децава а не на сајтот ме нервира рекламата која нон стоп врти по телевизија- до 10 септември сите ученици добија бесплатни учебници остваруваме знаењето е сила знаењето е моќ кое лицемерие и треба ли наставниците да бараат материјали и да составуваат скрипти а некој да се шепури како паун дека образованието цвета...исправно е? Изменето од Andjelina - 19.Септември.2009 во 15:45 |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se snashle daskalite, im podgotvile materijali arno ama i toa ne im s edopagja na roditelite
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има Анџи волшебна формула
Сега фино-лепо ќе и ги слегнеш на ќерка ти учебниците од владиниот сајт, ќе станеш од пред компјутер и ќе заборавиш форум на неодредено време дури ќерка ти учи од компјутер
Изменето од Анастеа - 19.Септември.2009 во 15:12 |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
од бесплатните учебници не ќерка ми сеуште ни трага
на часови професорите диктираат планови а останатото “ќе си го запомнете од моето предавање“ ок. ај нека запомнат...ама ако е еден час...а предавања од 7 часа како да се запомнат? има ли некој волшебна формула кај син ми,друга приказна втора година-гимназијска паралелка “мајче,ај упрости ми ја лекцијава“ молам??? “па не ги разбирам зборовиве...прв пат ги слушам“ -абе дај ваму учебникот...те мрзи ли да учиш ...го земам учебникот по биологија...читам...пак ...пак читам...одново...одново... патем,два збора не можам ни да ги прочитам колку се долги да признаам ли дека навистина лекцијава како да е наменета за научниците во ЦЕРН прад син ми или не |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so konceptot na obrazovanieto kaj nas,nikogas nema da imame ednoumie!
blagodarenie na nasite ministri i evrata sto se vrtat,sekogas ke imame sprotivstaveni mislenja okolu istorijata,geografijata...okolu makedonskiot jazik,a mozebi i so matematikata!
..najverojatno, vo drugite ucebnici za istoto oddelenie, dva i dva se tri!
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова малку ми личи како повеќе политика а помалку желба да се прифати една акција која не е нова и која еднаш беше спроведена, реализирана и фала богу некому му беше добродојдена. Кога владата на Црвенковски ја спроведуваше истава акција и тогаш се помина истава голгота, мораше да се регистрираат учебниците па наставниците поманаа часови во мавање еден огромен печат, па заведување на податоците на ученикците и цела учебна година во опоменување на учениците за внимателно ракување со книгите. Наредната година многу родители едноставно ги одбија пополнетите бесплатни учебници и си купија нови комплети за нивните деца. Наставниците бесплатните ги дадоа на децата со полоша материјална состојба (нормално оние кои беа по очувани. Сега Јово на ново. Како човек кој го иритира политизацијата на сите сегменти, па и вулгаризирање на една ај да речам каква таква позтивна акција не можам да се изначудам зошто волкава фама или недоверба. Министерот отворено кажа кај Томик во емисијата дека за учениците од прво до трето учебниците не може да се користат наредната година и дека ке се најде модус тие да не се враќаат ( што за мене е малку нелогично- тие треба да се вратат бидејки се сопственост на државата (школото) , ама не мора да се дадат на ученици кои нејкат односно кои можат да си купат).
Кој е проблемот со учебниците за четврто и седмо, па наставниците не реализираат учебник, реализираат програма а целите од наставата ги има како содржини во други учебници па може да се искористат односно да се копираат како појдовен материјал. Еве да дадам банален пример- Ако целта на часот е Запознавање со планините во Р. Македонија зарем планините мора да се учат баш од учебникот на тој автор кој сега доби тендер, зарем ги нема во друг извор на знаења, зарем се поместила некоја планина па сега не е таму, или по математика начинот на решавање мономи, полиноми во новиот учебник е нешто поинаку објаснет Се претера, ама премногу се претера Уплав од бесплатните учебници Изменето од mamamd - 19.Септември.2009 во 08:17 |
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас ги имам речиси сите книги... германски, англиски и латински ги чекам уште
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, многу од стручните училишта го имаат тој проблем. Јас учам во стручно училиште и знам како е.
Само нека кажат побрзо дали ќе ни даваат книги или не. Дали да ги чекаме или да си купиме...а не вака.... Само во неизвесност сме. |
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Проблем со учебници имаат сегашните седми одделенија и многу од стручните училишта. Останатите како така ги добија и работат со нив. Повеке наставници изразија задоволство од ставот на родителите дека децата (барем оние до 3) ке пишуваат во книгите а потоа тие ке ги платат ако треба односно ке купат нови.
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Потполно си во право....за жал Веќе 20 септември, а од бесплатните учебници ни Б..... Дури ни професорите не знаат што да ни` кажат. Велат: ``И ние не знаеме што станало со учебниците.`` И ги пишуваме лекциите на тетратки, ама доста скратено. Не е исто кога учиш од учебник и од тетратка. Тетратката е само мал потсетник. ( за мене барем ) Или купуваме скрипти од 15 страни По некои предмети пак, само ни` предаваат. Велат: `` Ќе учите од книгите кога ќе стигнат наскоро`` А кога ќе стигнат ( ако стигнат ) е тогаш кога ќе се насобере материјал.....ќе не знаеме од кај да почнеме да учиме..... |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Луѓе маките почнаа.
Еве го дваести веќе наближува, на часовите се диктира навелико, а учлебниците-нови ги нема во книжара да се купат (не ми требаат бесплатни сакам “платни“ ОДМА) И замислете, учениците се принудени да ги симнуваат лекциите од интернет зашто истите учебници кои ги нема во малопродажба ги има на интернет!!!! |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ni takvo nesto nema za mene, a i podobro malku da pesacam sigurno ke stanam svetski prvat so tolku kondicija sto ke nabijam
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не знам дали е тука место да кажувам, ама што се случи со бесплатните билети за автобус и како требаше тоа да биде организирано?
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |