IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мода и убавина
  Активни теми Активни теми RSS - Обетка на машкото уво?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Обетка на машкото уво?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 18>
Автор
Порака Обратен редослед
Wonderful_Life Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Амбициозна Бебушка

Регистриран: 30.Декември.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 7264
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Wonderful_Life Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2009 во 13:07
nema vrska,deka e isto,bas stoi sexy obetka na masko uvo zasto da ne pa mislma sega sme 21 vek luge se e dozvoleno
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2008 во 19:28
toa e kako zensko da nosi kopacki
Кон врв
THEPRINCESS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Декември.2008
Поени: 4676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај THEPRINCESS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2008 во 23:50
SAkam maski so obetki, ali maskite treba i da vnimavat kakvi obetki im stojat, ne se site formi na obetki za site maski t.e. za nivnite usi.
Кон врв
Sho-Sana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2008
Поени: 2944
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sho-Sana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2008 во 02:03
Уф! Обожавам обетка на машко уво! трепкање
Кон врв
blue666 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Ноември.2007
Поени: 4465
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blue666 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2008 во 02:00
...да...
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 10:47
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Nemam namera da chitam se od pochetok, no me interesira dali nekoj znae od kade poteknuva obichajot ili pojavata na stavanje obetka na mashko?

Dali mozhebi onie koi si stvaat obetki znaat za toa? Dali toa go pravat zatoa sto e trendovski, zatoa sto e moda, zatoa sto site pravat taka, zatoa sto e cool, zatoa sto ubavo im stoi, zatoa sto gi pravi pomazhestveni, mozhebi pozhenstveni ili zatoa shto znaat od kade poteknuva toj obichaj i sto znachi toa?

Kitenjeto postoi od damnesni vreminja, uste od plemenskiot zivot Vo Azija i Afrika kade postoela/postoi tradicija na kitenje so lancinja, belezgii, obetki. Simbolikata varira od pleme do pleme i od kontinent do kontinent, a samoto kitenje imalo funkcija od umetnicko tvorestvo do religiski motivi, amajlii, ili identifikacija so odredeno zivotno ili pojava pri sto se doblizuva nivnata energija do zivotot na poedinecot ili celoto pleme. Toa e moe mislenje, vo sekoj slucaj, ne sum 'ekspert'.
No, tie ziveele mnogu poblisku do instiktite od nie denes, a mozebi i denesnoto kitenje vo svojata sustina ( pokraj modata) ima koreni od toa vreme i go nosi toa kolektivno nasledstvo?
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 07:57
Nemam namera da chitam se od pochetok, no me interesira dali nekoj znae od kade poteknuva obichajot ili pojavata na stavanje obetka na mashko?

Dali mozhebi onie koi si stvaat obetki znaat za toa? Dali toa go pravat zatoa sto e trendovski, zatoa sto e moda, zatoa sto site pravat taka, zatoa sto e cool, zatoa sto ubavo im stoi, zatoa sto gi pravi pomazhestveni, mozhebi pozhenstveni ili zatoa shto znaat od kade poteknuva toj obichaj i sto znachi toa?

Изменето од Messenger - 28.Декември.2008 во 07:57
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
ubavicaa Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 12.Декември.2008
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ubavicaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2008 во 13:48
poveke bi sakala maskoto da ima pirs otkolku obetka
Кон врв
karamandi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Ноември.2008
Поени: 1496
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај karamandi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2008 во 21:56
mi se dopaga posebno da ima i dolga kosa
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2008 во 12:02
Mnogu sexy mi deluva...
iako,mnogu zavisi i od tipot sto ja nosi
ne stoi bas na sekoja facaголема%20насмевка
imam dvajca kolegi okolu
i dvajcata nosat i
za chudo ok im stoiголема%20насмевка
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2008 во 13:48
Jas lichno - nikogash ( a mozzebi ni togash)
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
doriangray Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Регистриран: 03.Јануари.2008
Поени: 1460
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2008 во 13:37

Не ми пречи кај други, лично не сакам да ставам. Преферирам пирс за мене лично (ама на веѓа плазење).
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change.
And if you're talking about my life you're only wasting your own time!
Кон врв
nnikol Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Ноември.2008
Поени: 3198
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nnikol Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2008 во 13:27
obetka?da,zosto da ne,moze i na dvete usi.pirsot isto taka mi se dopaga.
подобро е да ти завидуваат одколку да те сожалуваат
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 18:26
....Zosto da ne......od moite sinovi ,sredniot ima obetka...i bas mu odgovara so imidziotтрепкање.......(ubav na majkaсреќа)
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.