![]() |
|
ПМС - Пред менструален синдром |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 10> |
Автор | ||
Monuska ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Фала мамма, ќе побарам баш. Инаку имав лошо искуство со Кетнал, не го препорачувам.
|
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
![]() |
||
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
|
Na istiot nachin na koj go piesh i kafetinot,samo shto
Baralgin e podobar i e bash za takvi bolki.Kafetin ne se preporachuva mnogu poradi pritisokot.Probaj-sepak e individualno. Za informacija postoi i Spazmex(mislam seka pravilno go napishav) ![]() |
||
![]() |
||
Monuska ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
|
На кој начин? Имам проблеми со желудник па не сакам многу да експериментирам. |
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
И да се надоплнам со мама, и јас сум за рекреативна а НЕ и за медитативна јога
![]() |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Мама, 6 години се бавам со хата јога, прво со тренер, асега сама.
Помага, не да не помага, а особено пранајамите...но тоа е тоа, ќе соработувам со неизбежното до климактериум. ![]() |
||
|
||
![]() |
||
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
|
MOZE LI DA TI SUGERIRAM MARIA DA POCHNESH SO NEKAKVA AKTIVNOST
MENE MNOGU MI POMOGNA YOGA-TA,NE ONAA MEDITATIVNA TUKU REKREATIVNA.IMA MNOGU "FINTI"TAMU ZA OSLOBODUVANJE OD SEKAKVI BOLKI.NE ZBORUVAM SAMO ZA FIZICHKITE. ![]() |
||
![]() |
||
|
Ај самата болка како болка ќе мине....Со апче вакво
или онакво, не е најголемата “болка“ тоа. Иако кај мене сето тоа е
зачинето и со мигрена за која ништо не помага, па 3-4 дена сум како
зомби..
Што е со симоптомите кои настапуваат некои десеттина дена пред? Како тие да се санираат? Како да се направи побезболен животот за себе но и за блиските кои мораат да не поднесуваат? |
||
|
||
![]() |
||
|
Probaj so Baralgin-podobro e |
||
![]() |
||
|
Си земам кафетинче и се е решено
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Најискрено го мислам тоа што го кажав погоре.
И оваа мизерија не се трпи. Со секој циклус е се полошо и помизерно. Се започна од пред некоја година и станува се погадно и погадно. Спас гледам во климактериум. Најглупавите одлуки во животот сум ги донела за време на ПМС, колку ли само односи со блиските сум нарушила, колку луѓе сум повредила....Не е вредно, не е вредно... |
||
|
||
![]() |
||
|
Ne,...ne chekash..so dusha..veruvaj...
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Почитувана, ако не е тајна....што е тоа? |
||
|
||
![]() |
||
seka ![]() Сениор ![]() ![]() Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
|
Dobro mi se poznati ovie custva, i bolku... no... jas pred edna godina si najdov lek, na prirodna baza, sto mi gi smiruvat bolkite i sto psihicki mi pomaga, ne sum tolku nervozna, ne sum emotivo slaba itn... bez niv nikade ne odam...
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |