IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 58>
Автор
Порака Обратен редослед
outlook123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Maya

Регистриран: 16.Октомври.2014
Статус: Офлајн
Поени: 1633
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај outlook123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2016 во 07:18
душата не изгледа но доколку ти ја гледаш, ќе ми ја покажеш?

а таман помислив дека не си од оние кои сакаат да им климаш со глава за да им си прекрасен..

одразот на душата е оној кој се расипува

каков што е одразот на месечината кога дува ветер..

Таа е како што Буда е буден а Христос се раѓа и како што нема лажен

Мухамед..... ЈАСНА!
едно е - не се две
Кон врв
Суада Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Април.2015
Поени: 311
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Суада Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2016 во 20:48
И јас исто пак ќе речам, дека душата се расипува исто така како и духот што може да остари, ако не го негуваш... Односно, ако не знаеш како...
Оутлук, ти знаеш ли како изгледа душата?! и колку е таа мала?
Доаѓам тука-себеси се брукам...
Ми идИ во глава да си пукам
Хехе
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Maya

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај outlook123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2016 во 11:09

i kje povtoram - dushata ne e taa koja e rasipana..

Изменето од outlook123 - 05.Јануари.2016 во 11:10
едно е - не се две
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Суада Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2016 во 07:23
Оутлук, ете и самата кажа дека постои...
...„освен оној у твоја глава“
Како и да е, тој постои... ТУКА е!
Хехе
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Maya

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај outlook123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2016 во 00:07
ne, ne i ne!

ne postoi drug svet, osven onoj u tvoja glava..

blazhenstvoto sho go bara spiros e nadvor od svetot
едно е - не се две
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Суада Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2016 во 17:17
Душата може да ни се расипи, дури и да засмрди, сега е само расипана, а смрадот ќе го осетиме само кога ќе поминеме од овој свет на другиот
...и ќе се покаеме, бидејќи мирисот нејзин нема да ни биде убав!
Хехе
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Maya

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај outlook123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2016 во 14:46
душата не е расипана.!

а за лукавкото нема коментар сега...

Изменето од outlook123 - 04.Јануари.2016 во 14:47
едно е - не се две
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Суада Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2016 во 14:21
И јас богами немам ништо што да кажам...
Освен едно, дека сите сме трули, расипани У ДУША...
Таква ни е душата, све тоа због Адем и ХАВА...
Човек да не ни стори нешто, ќе излези на површина нашата расипаност.
Ние не опростуваме, не сме научени на такво нешто, ние сме ЗЛОБНИ ЛУЃЕ~!
Гледаме само како некого да надмудриме, да докажеме дека сме во право и кога не сме. Да омаловажуваме и да се искачуваме на врвот од овој свет, без да знаеме дека тој не постои и е илузија, така умот не лаже само...
Хехе
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Maya

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај outlook123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2016 во 13:32
ја нема што да кажам!.. мислам, мојата душа..

секако, ќе се најдат резачи...

Изменето од outlook123 - 04.Јануари.2016 во 13:32
едно е - не се две
Кон врв
Devojcence Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Март.2015
Локација: Skopje
Поени: 497
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Devojcence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2015 во 03:37
Zosto me lazesh koga ne me sakash. Ne me ni pocituvash. Ni nisto. Dusata i teloto i se ti dadov i pak ti bese malku ne ti bese dovolno. Ne me sakash. Ne mi e bitno vise nisto. Ne te cekam ne te baram ne te sakam ne mislam na tebe nisto bas nisto ne postoish. Od ovoj momenet si umren za mene. Tolku
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2015 во 17:26
Последниот пат кога бев во кино, се со цел да уживам во филмската уметност, нај филмски во цела таа работа беше купувањето на влезница, чекањето и моментот за да влезеш кога одеднаш вратата ќе се отвори.
Стрчеше само празнина, бедно сценарио и актери...и се!
Како да се заинтересираш за една плитка љубовна приказна, во која ништо не се случува, ништо не се доживува и каде што ни актерите не се отсликуваат со некоја лична карактеристика...дури ни по убавина.
Само ситни возбудувања...
Нозете, сами по себе не може да бидат возбудливи....можеби за тинејџери.

А филмот, драма љубовна, како и сите љубови...
Некој губи, некој добива...како компромис од кој никој не е задоволен во себе, ама глуми задоволство од истиот јавно и пред други...сепак поважно е што ќе рече другиот.

А чувствата наши?
Па не се важни тие, важно е што другиот мисли за нас.
А ние?
Е ние ќе си трпиме...јаки сме.

Пцуење, мавање, викање...ме боли глава од галама
Лево од мене, три - четири редови напред, некои се гушкаат...изгледа за тоа само дошле.
Добро е, ќе се спасат од филмскиот терор, од глупостите и клишеата...
Ќе се спасат од извртените вредности на љубовта.
Додуша може ја имаат, кој ги знае...за љубовта мислам.
Страст имаа, тоа е сигурно, зошто ми гледаше дека ќе се изедат...веројатно после филмот кој не го гледаат, ќе бараат место и причина...во зависност од полот нормално.

Филмот си тера, на јазик неразбирлив за мене, само преводот, покрај пцуењето, викањето и мавањето, ми кажува дека за некаква си љубов се работи....окинувач ќе да е во случајов само страста, само физичкото...или не?
Љубов со пцуење постои ли, за мене не!

Крај!
Излегувам со другите.
Се обидувам да го анализирам гледаното, и Љубовта во него, но побрзо ќе анализираш Сарма во лист од Лозница отколку ова.

Љубовта, токму тука, е премногу сведена на тело...на желба телесна.
Ама ако е ова некоја чаура, ајде да те видам излези од неа...

А филмот, заборавив и како му беше името.
Ќе го крстам Три Глупави Суштества
Првите глупаци се целата актерска екипа на филмот, заедно со режисерот и сите останати кои учествувале во него.
Вторите глупаци се заљубените...вистина има нешто романтично во одењето во кино и стискањето на столиците во полу темнина, ама појдете дома да му се плукнам, не бидете идиоти.
Третиот глупак сум јас, барем тогаш мислев така, затоа што го гледав филмот...од денешна гледа точка, сум погрешил можда, а може и не, не знам....повеќе ми останаа во сеќавање заљубените отколку филмот...филмот испадна само повод за напишаново.

Само повод за љубовен текст...дневник паметник, за или во душата
Сеедно де.

Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Devojcence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2015 во 02:15
Koga te nema
Koga te nema sum tapa, posto ti si mojata mapa
Koga te nema jas ne sum cigra koja non stop vrti igra
Koga te nema i zivotot nema smisol posto ti si mojot najgolem misol
Koga te nema ni neboto nema boj. Ti si smislata moja
Koga te nema sum mnogu tazna a pred tebe se pravam mnogu vazna
ah koga te nema
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Devojcence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2015 во 01:43
Kolku sakam da zapoznaam ljubov. Nekoj sto ke me pravi sreknja. Ali ne veruvam deka postoi takov posto mi e izgorena dusata i go izgubiv osetot za ljubov.
Кон врв
Mazak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 24.Мај.2015
Локација: YesImSupercool
Поени: 629
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mazak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2015 во 03:11
Ох, каде љубовта оди кога умира...само небото знае.
“Be content with what you have. You have enough to live a happy life.”
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 58>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.