|
НЕКОИ (НЕ)РАЗЈАСНЕТИ ПРАШАЊА! |
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Автор | |
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 10.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 2457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Slusaj ti eden, ja tebe ti pisav citaj tamu ...ama ti ne si dojden za diskusija ti si dojden samo da se k*rchish
Изменето од sard - 01.Септември.2006 во 11:01 |
|
OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
|
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da, Isus e Bog. Vo Boga ima tri ipostasi, Otec, Sin i Sveti Duh.
Mada ja bi komentiral BOG kosmiskoto se krie VO NAS, nie sme site BOGOVI... kako ? OTEC , SIN I SVETI DUH ne e nisto drugo otkolku SVEST, POTSVEST i NATSVEST... koj cital malce psihologija i psihijatrija znae deka ima logika i nindza ne lupa uvek bez veze...a sea ne se zaebavam vi otkrivam VEKOVNA TAJNA a vie razmislete. |
|
|
|
Islam-HAK
Сениор Регистриран: 11.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да ти кажам искрено без навреда ова ми изгледа смешно, а зошто така, Ne veruvate li deka jas sum vo Otecot i deka Otecot e vo mene?
кажи ми каква логика има ова ?
Ако беше така тогаш нема да беше убиен, по што ова кажува едно а не две работи.
Koj me videl mene go videl Otecot i kako ti velis pokazi ni go Otecot
еве и тука уште една грешка, значи пак она старото Исус (Иса а.с) е бог, тој е едно (Отец, Син Божји, Дух)?
Како можам тука да верувам, во стариот завет например пишува едно а во новиот завет пишува друго ....
Некој ќе си измсли нешто па ќе го напише а вие верувајте тоа е од Бога напишано .
|
|
Allah je doista i moj i vaš Gospodar, pa se Njemu klanjajte; to je Pravi put!
|
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
cek da doobjasnam
Ако Исус е Бог тогаш дај ми доказ од библијата кај што пишува јас сум Бог?
Друго Бог е еден и неможе да има што викаш ти 3 ипостаси и
што знам друго, затоа што Бог е еден ниту е роден, ниту родил. Што
заклучуваме тука Исус (Иса а.с) не е син божји тука пророк. ---------------------------- Slusaj ja bibilija ni k*ran ni nisto ne sum cital no znam , gi osecam rabotite zasto samo edna e vistinata , koja treba sekoj da ja najde vo sebe da ti pojasnam BOG NE E ISUS , BOG E VO ISUS ISUS NE E BOG , no BOG E VO ISUS pa zatoa i ISUS E BOG. Sea razbiras LOGIKA...Te , neTE....ti teknuva... jok... matematika si ucel li ti be ? No ova treba da se oseti vo dusata ...no sto ti zboram ti si zapnal i slep si NE SAKAS DA DOZNAES.... Najprosto ti pojasnuvam kako idat rabotite. Aj sea tefter u raka i poleka razmisluvaj dali e mozno nesto drugo osven sto pisue u k*ranot i odzata sto ti kazue. Ne sakam da se karam so tebe ama stalno provociras , aj pozdrav |
|
|
|
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ме изненанди нинџа, според мене добро си ги сфатил работите. А за Владе веќе мислев и знаев дека знае да одговори на вакви прашања. Изменето од sard - 01.Септември.2006 во 09:54 |
|
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|
Vlade
Сениор Регистриран: 14.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 193 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga apostol Filip mu rekol na Isus: da im go pokaze Otecot, Isus mu odgovoril (ova e citat od Evangelie po Jovan 14 gl.):
Tolku vreme sum so vas i ne li si me poznal Filipe? Koj me videl mene go videl Otecot i kako ti velis pokazi ni go Otecot? Ne veruvate li deka jas sum vo Otecot i deka Otecot e vo mene?
Mislam deka bi bilo navistina pretenciozno za eden Bozji pratenik i prorok da go iskaze ova javno, a da ne e taka.
|
|
Islam-HAK
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако Исус е Бог тогаш дај ми доказ од библијата кај што пишува јас сум Бог?
Друго Бог е еден и неможе да има што викаш ти 3 ипостаси и што знам друго, затоа што Бог е еден ниту е роден, ниту родил. Што заклучуваме тука Исус (Иса а.с) не е син божји тука пророк.
|
|
|
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bravo be Vlade
|
|
|
|
Vlade
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da, Isus e Bog. Vo Boga ima tri ipostasi, Otec, Sin i Sveti Duh. Isus e vtorata ipostas. Zatoa e neli i Sin Bozji. Sekoja Ipostas ima svojstvo. Svojstvoto na Sinot e predvecno da se ragja od Otecot. Bozjoto postoenje (negovata sustina) e tesko objasnivo, zatoa sto e nevidlivo, nitu pak sfatlivo za ograniceniot covek, koj moze razumno da "funkcionira" samo vo ogranicenite dimenzii. Za nego postoi vreme, prostor, dodeka, se sto e nadvor od ova, za covekot e nepoimlivo. Vecnosta postoi nadvor od vremeto i prostorot, koi se del od Bozjata kreacija. Zatoa, mozebi na tebe ti izgleda nelogicno objasnuvanjeto na hristijanite deka Bog e troicen ili deka Isus e vo isto vreme Sin Bozji i Bog.
|
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Slusaj ti Islam hak iskreno ko covek na covek a ne ko pracvoslaven kon musliman цензурирано од модератор Pravoslavie
Изменето од Pravoslavie - 31.Август.2006 во 08:42 |
|
|
|
Islam-HAK
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да се разјансмине подобро колку што сватиф од твојот коментар и ти викаш дека Исус (Иса а.с) Бог, тогаш за вас едноставно и просто напишано бог е Исус .... Владе.
Sura 112.
Al-Ihlas -- Iskrenost 2. Allah je Utočište svakom! 3. Nije rodio i rođen nije, 4. i niko Mu ravan nije!" Нинџа, барем малку треба да се усрамиш со цензурите ...
|
|
|
|
Vlade
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako e Isus i Sin Bozji i Bog vo isto vreme? Ne veruvam deka nekoj ne nasol za shodno da odgovori na ova osnovno dogmatsko prasanje. Ovde subjektivnite cudenja ne se prifakaat, zasto za nas pravoslavnite toa e prasanje na vera. Hristos taka ni se otkril i vrz osnova na ova se bazira celata nadez na onie koi gi primenuvaat negovite principi vo zivotot. Ako Hristos ne e Bog, badijala ni se site religiozni napori vo zivotot. Za nas Bog ne e zatvoren i samodovolen vo svojata sustina. Bog e ljubov, On saka lugeto da ja poznaat i sozercuvaat negovata dobrina i ubavina i vo isto vreme od niv da gi vospituvaat i izgraduvaat svoite licnosti. Nam ne ni e potreben Bog za da ni vospostavuva pravila i propisi, nie toa go mozeme i bez nego. Nam ni treba Bog na ljubovta i milosta, so kogo covekot ke moze da vospostavi korektni odnosi lice v lice.
|
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koj vika isus e Bog ? Toa e vo prenosna smisla ... da ti pojasnam bukvalisto ... ne e za ograniceni biblijata ... slusaj vamu: koa se viak e bog, se misli deka ISUS i BOG se edno bidejki BOG go sozdal ISUS i se naoga vo nego , vo negovoto srce dusa , odnesuvanje zatoa se edno. Pa vikaat SIN BOZJI ...normalno ...kako i jas i ti, i sekoj drug site sme sinovi bozji, pa taka i ISUS , toj ne sozdal...BOG ( ti go vikas ALAH , nekoj drug GOSPOD no se e toa edno isto ) Sea jasno li ti e ? I sto stalno stavas racki kade gi nema цензурирано од модератор Pravoslavie ne nametnuvaj mislenja i ne provociraj ...taka pokazuvas samo deka si nametliv цензурирано од модератор Pravoslavie i go namaluvas zborot koj sakas da go nametnes .... Kako sakas svati i BOG ili ALAH neka ti se napomos Изменето од Pravoslavie - 30.Август.2006 во 09:20 |
|
|
|
Islam-HAK
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
владе прашањето беше, некои викаат Исус (Иса а.с) е Бог, а некои пак викаат син божји ...
И кого треба да веруваш, што значи се се испомешало, денес на некого му текнува ќе пишува некои нови завети, а кога ќе го прашаш за старите вика е тоа е старо .
Тоа нема никаква смисла ........
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |