![]() |
|
Катица Јанева - прв Специјален обвинител на РМ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4567> |
Автор | |
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Една дебата околу уставноста, условувањето и избирањето на Специјаниот обвинител на Р.Македонија: Изменето од Messenger - 21.Септември.2015 во 21:53 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
После првото интервју,дознавме дека од љубопитност ја лајкнала страната за зајко...
А јас пак баш сум љубопитен оти задоволно изгледаше,каква кола и дале и дали е задоволна од личниот шофер. Не би сакал да претпоставувам ќе ме фркне допаминот. ![]() Околу другово засега сликава повеќе кажува... Интересен момент е дека апелациониот суд ќе одреди дали снимките ќе бидат третирани како доказ. Уште една фарса за возење и трипање на ситуацијата во која сме... Патем текстилци радувајте се до 2018 може и ќе го осетите новото покачување на загарантираната плата. И тоа не е се таа ќе отиде дури до 175 евра...Со среќа. ![]() |
|
![]() |
|
Gorazd777 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
А тука сме веќе и свежо-најновите вести,кој-која ќе биде дублерката на катица обвинителката
Нели има сличности ![]() ![]() |
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
![]() |
|
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Жалам што за сето време си остана во заблуда...Кога ме ставаш во некои
си Вие или Ние. Ама тоа е твој проблем.Мене мило ми е што изнајдов решение... За подобар живот овде,ги скокнав тие "Ние" "Вие" соработници на ѓаолот. Лошо е што ти како еден ги потценуваш другите, оти каменот нели од блиску доаѓал. ![]() |
|
![]() |
|
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
![]() |
|
Мора многу да ме сакаш
![]() Има некоја надеж за Вас гледам на фејсбук профилот Катица ја има допаднато страната Шетај Зајко. ![]() А ме плаши и она филмовите со сите тепачи,тоа ми мути памет. ![]() |
|
![]() |
|
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
![]() |
|
evangeline ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
Јас не очекувам ништо од Катица. Жалосно е само што како до сега така и од сега, од надвор ни диригираат.
Мислам на фикс му реков дека завршницата ќе биде слично на ова.. Просто кажано, ќе играме како што ќе ни свират и тоа не се однесува само на изборот на госпоѓава, туку и на завршницата на случајов..
|
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Внимавајте на кажаново:
КАТИЦА ЈАНЕВА: НЕ Е МОЈА РАБОТА ДАЛИ СУДОТ ИМА КАПАЦИТЕТ ДА ГИ РЕШАВА ПРЕДМЕТИТЕ Тоа е дел од правосудната работа. Обвинителот не пресудува ништо. Тој може само да подигне судски процес доколку има соодветни факти за тоа, но не може да му пресуди никому. Останува до судот да го решава така поднесениот предмет. Ова го посочувам затоа што многумина мислат дека обвинителот суди и пресудува. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Еве ја ќе ти кажам...Сега не така експлицитно де.
![]() Остави ги да уживаат во сценаријата на ункал Сем. Веруваат во хепиенд,да не се разбереме погрешно не за државата... А Катица се надевам добро искалкулирала за последиците морални,етички итн итн.Иако видовме серија на дешавки во државава па Нини се тоа средил хируршки скоро и да е извадено тоа од нивниот ми ти ген. Го употребуваат само ко прича за оние кои дрвата и десет иљади кубик да им ги направат убаво ќе им биде. ![]() А дека госпожа Јанева ќе биде Елиот Нес или сачувај Боже Џовани Фалконе ни во сон... Како беше она со Вранишковски,ради некои повисоки цели. ![]() |
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Ш
Што убаво си кажа, таман. Како што изгледа прво, независниот обвинител , мислиш веројатно на специјалниот обвинител, е против уставна категорија. Второ, дали се според уставот дозволени меѓународни медијатори кои ќе посредуваат за наште племенски водачи да посстигнат некаков договор за опстанок на државата ? Трето - дали уставот дозволува, ако нашиве слепци неможат да се договорат за тоа дали и како државата ќе опстане, да побараат меѓународно медијаторство ? 4-то, која независна и самостојна држава, дозволува некој од надвор да и се меша во внатрешните работи ? и да не набројувам... Дали во некоја нормална држава, политичарите дозволуваат некој од надвор, па било да е ЕУ, САД или кој и да е... да им решава за тоа како ќе ја уредуваат судската власт или правната држава... и... дали сме ние независна , самостојна држава која сама решава за својата судбина... или сме колонијална држава на туѓи интереси... ама тоа кажете го бе патриоти... па било да сте домашни патриоти... или патриоти на далечинско управување... за која државност, независност, самостојност и преку таквото зборувате... мислите дека државав би постоела ако не беше ЕУ и запад... а бе... оди бркајте работа... пуштете го оној Новаче или као и да беше, да пишува и да се смееме со него... најдете некој што живеее во реалноста... а не е компромитиран... има ли такви...?!!!! П.С. А бе има ли некој, да кажеше... којсумјас, иди еби се лупаш глупости, ние сме на Ацета наследници, под мудата на Букефал се колнеме, ние сме независна држава со своја власт, свој интегритет, свој капацитет, своја критична маса... кој го ебе и Ман и Блам и кој и да е... ние ќе постоиме без нивна помош, не ни требаат... ние постоиме затоа што сме способни да постоиме без разлика дали на некој му одговара или не... ние сме... НИЕ... а не да ми продаваат локал патриотизам пред маалска кооперација... Изменето од којсумјас - 17.Септември.2015 во 19:21 |
|
![]() |
|
Дарко има потполно право и тој само посочува на Уставот и Законот на Р.Македонија. Патем, во нашето законодавство отсекогаш си постоеле одредници за борба против корупцијата и злоупотребата на власта. Апсолутно не постои никаква потреба за мешање на странски интерси во нашето законодавство . Ако има некаков проблем тоа не е ништо друго туку неприменување на Законот, вршење разни притисови, заштитување на одредени личности, аболирање на докажани криминалци и т.н. Истото се случува и сега. Едната страна вршеше притисок да се прифати некаков "специјален независен обвинител" (божем според законот обвинителот е зависен) со идеја да ја обвини и сруши другата страна и истовремено да се аболира себе си, а другата страна се сложува со одбирањето независен обвинител за да се докаже дека првата страна е грешна, а таа е демократска и безгрешна. Поентата на сета оваа противуставна и противзаконита ујдурма е да се издејствуваат сопствените интереси, а за тоа не се жали ниту газењето на државностa и судска независност. Дозволено е директно странско мешање врз правосудството, нешто што е незамисливо во било која суверена држава. Практично, на своја кожа, го следиме оноа за кое толку пати сме читале и коментирале што им прават на другите дрхави. ТОА ни се прави сега нам. Запомнете го ова кога еден ден ќе говорите со вашите деца и внуци. Затоа, ако независниов обвинител не се држи строго според Уcтавот и Законот на Р.Македонија и подлегне на "добронамерните" сугестии од странските амбасади, невладини организации и разноразните oрганизаци, групации и сфери на интереси од државава, тогаш ќе се докажи дека оваа претстава е направена за миење раце, избегнување одговорност и инсталирање странски интереси на долги патеки. Без обзир како сето ова ќе се заврши, воведувањето на овој закон наместо доследно следење на Уставот и Законот на Р.Македонија претставува врвно компромитирање на македонската државност. Изменето од Messenger - 17.Септември.2015 во 18:25 |
|
|
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Некако имам чувство како да многумина мислат дека специјалниот обвинител има магично стапче, па треба одма да ги реши проблемите.
Може така ?
|
|
![]() |
|
Alekxandar ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
https://en.wikipedia.org/wiki/National_Anticorruption_Directorate
https://www.acauthorities.org/country/ro http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/romania/11735906/Romanian-PM-Victor-Ponta-charged-in-corruption-probe.html http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/romania/11478459/Romanian-anti-corruption-chief-arrested-on-corruption-charges.html http://www.nytimes.com/2015/03/05/opinion/romanias-anti-corruption-mania.html?_r=0 http://www.balkaninsight.com/en/article/romania-probes-ex-ministers-over-microsoft-licenses http://www.dw.com/en/guatemala-jails-former-president-perez-molina-as-corruption-probe-continues/a-18692924 Kај нас некој Дарко Јаневски брани нешто шо не смее и не ке можи да се одбрани. Сранјето излегува низ панталони ... http://dnevnik.mk/?ItemID=6E8C527C5073754DA09CC18DF6D360B7 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |