![]() |
|
Црква на плоштад, црква-музеј на Кале?! |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 32> |
Автор | |
*moon* ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nekoj se somneva vo neregularnoi?
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
револтот беше непотребен и распален по кривица на двете страни на конфликтот, од една страна властите не беа транспарентни во врска со објектоти десет пати ни кажаа десет различни тврдења, а од друга страна пак тоа беше искористено од страна на албанските политичари и групи за да ги разгорат страстите на албанците и муслиманите општо, и така видовме како две групи, едните против градење, другите против рушење на не знаат што, поттикнати од своите водачи како за малку ќе се заколеа
и претпоставувам, ваквиот тип на мали, за џабе настанати конфликти, ќе се користат во кампањи и натамошни конфликти, што не би требало да се дозволи затоа, како што кажа kultuzin се седнува на маса, не за џабе државата си има свои правила и закони кои важат за сите и се сосема демократски, за да немаме глупости од ваков тип, доколку имаше нешто нерегуларно во објекто, државата ќе беше должна да го сруши, во спротивност ќе се изградеше без проблем |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Албаниан што и да било има милион други начини да се седне на маса.
Нормално дека ќе се јави револт кога се руши нешто.Самиот акт рушење е многу тешко дело.А да не говорам за начинот и кој се беше таму и го благослови тој чин. А како капак на се беше изјавата на Груби „ова е наше Кале„ скандирањето УЧК и слични срања, кои мене од такт ме вадат, а не пак некое момче од 16,17 или 18 години. |
|
![]() |
|
Albanian ![]() Нов член ![]() Регистриран: 12.Февруари.2011 Статус: Офлајн Поени: 38 |
@evangelist ne znam na pocetokot ne samo forumcii tuku i najstrucnite na taa nasoka studenti i profesorite arhitekti bea protif i sega spored mene kako amater vo taa nasoka toa e glupavo prvo ne se gradi objekti od beton-kamen koka ke kostat 10pati poveco od razlika na sovremenite materijali, i sega vo sporedba na spomenikot na Skenderbeg i so spomenicite na Skopje 2014 cisto se gleda kakov kriminal e napraven so toa ama sega nekoj se gleda deka raboti na 1km radius a makedonija kolku sto e mnogu pogolema?
@Zlatnik Upotreba na sila bese od neznaenje kako prvo sto toj proekt siguren sum deka pominal pred nekoj direktor od DUI kako prvo a vtoro onie koi barale objektot da se spreci i da se sedi na masa za da se razgovara za objektot bea prevareni i sega jas gi vidov tie dve segmenti od strana na dui i sto i odgovara sigurno na VMRO za rejtingot odma boom vest albancite rusat crkva a do togas i ne se vikase crkva :) |
|
![]() |
|
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Албаниан, по твоиве пораки изгледа дека си разумен човек и еве и, јас прифаќам да престанеме со дискусијата за овие настани. Сепак, за крај да ти поставам едно прашање. Дали албанците на ваков начин (со рушење) требаше да спречат изградба на објект, без оглед дали е црква или музеј, или требаше тоа да се реши по институционален пат? Еве, за да биде уште полесно во одговорањето, прашањето ќе го сведам на два можни одговора: а) исправно беше употребата на сила б) требаше да се реагира кај надлежните институции Мислам дека јасен одговор на ова прашање ќе даде одговор на сите дилеми. ![]() |
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
![]() |
|
evangelist ![]() Сениор ![]() Bože ne znam šta mi je, pale m Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 201 |
А шо ти пречи тебе Скопје 2014, или сакаш тука да направиш “финта“ па да ги насскаш овие што се против тоа..., (под овие добро знаеме кој од форумџиите се против(и)еше најмногу... па ако подлегнат на твоја провокација - време е да ја актуелизираме “старата тема“... ![]() |
|
убаво е човек да создава пријатели не да шири омраза. Но реалноста секогаш е сурова.
|
|
![]() |
|
Albanian ![]() Нов член ![]() Регистриран: 12.Февруари.2011 Статус: Офлајн Поени: 38 |
ABE LUGE STAVITE CRKVITE DZAMII NASTRANA ova sto se sluci e politika ako napravime anketa posle tepackata vo kale
Projektot skopje 2014 ke ima podrska 99% od makedonska strana se za inaet i ako se pravi anketa za albanskite partii DUI ke dobie 99% za rusenje. Proektot Skopje 2014 ne bil podrzan od site VMROvci iako glasale za Gruje tie bile protiv toj proekt ova e odlicna prilika Grujo da gi vrati kon sebe ... i mnogu mi e zal sto za takvite scenaria zrtvi sme nie... narodot |
|
![]() |
|
marsovec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
![]() ![]() ![]() ![]() Изменето од Анастеа - 18.Февруари.2011 во 16:24 |
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
![]() |
|
So kakvi fakti moze da se konstatira deka tamu nemalo ilirska kultura, vednas se gleda deka se raboti za manipulacija i tie albanci vo grupata na kuzman bile samo studenti ne bile nikakvi strucni arheologi albanci, i da ti kazam eden fakt skulptura najdena vo egipet pred 2 godini bea dojdeni strucni arheologi od cel svet so najnovi tehnologii za da konstatirat od koga e i od sto e napraveno pa i da gi citat tie dekoracii i figuri koi se naogale na negovo telo trebase vreme a sega pasko kuzman sam za mnogu malku vreme istrazuva KALE vo centar na SKOPJE koja bese glaven grad na mnogu narodi i mnogu civilizacii i odma konstatira sto imalo i sto nemalo.... ova ne se sluci nigde osven kaj nas... i ako e najden sonceto skoro site derzavi vo balkanot imale takvi elementi vo negova istorija primer Ilirskiot kral PIRO so takvi simboli okupirasve mnogu gradovi drzavi i sega mene sekoe zname sto go vidam takov imam pocit bidejki go gledam kako moj simbol(zboruvam za staroto zname na Makedonija) |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Никогаш на вистинскиот верник не му смета изградба на верски објект на другата конфесија. На секој човек му смета злоупотребата на “искажувањето“ на верата на гласен начин. Ми сметаат оние звучници на џамиите затоа што ми го нарушуваат мирот, исто ко што ми смета кога некој ќе пушти гласна музика. Значи не пеењето на оџата, туку ечењето на звучниците затоа што ме вознемирува кога одмарам, кога ме боли глава. А најмногу тоа ми смета затоа што знам дека тоа порано не се правеше на таков начин, напротив оџата ги повикуваше верниците на молитва без да ги вознемирува останатите (самите Муслимани велат дека озвучувањето е новина од исламските земји и не е својствено за овие простори). Околу инцидентот за Кале, давам подршка на МВР за сите преземени акции околу спречување на понатамошното ескалирање на настаните. Доста е ако е за аир. |
|
![]() |
|
aLbaneso ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Едно зборуваме друго си правиме ова ли е соживот драг kultuzin ![]() |
|
Љаеш НЕ касаш !
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Првата цел на Разбуди се беше со сила да се најде илирско потекло на Калето , кога видоа ништо небива од тоа и покрај тоа што носеа археолози и од Албанија и од Косово покрај овдешните Албанци кои бе вклучени во овој проект, почнаа со план Б а тоа е демонстрација на сила и јасно покажување кој газда на калето во тој контектс беа и дадените изјави во тој контекст беше и скандирањето УЧК. Слично беше и со старата скопска чаршија која им ја зедоа на турците кои со неја стопанисуват и таа преку ноќ од омилено катче на Скопијани се претвори во црна дупка во Скопје. За среќа владата со низа активности врати неколку локали во живот а со тоа колку толку се врати и животот во тој дел на градот. Мислам дека овој пример доволно говори за тоа кој го уништува соживотот во земјата и кој гради етнички зидови. Изменето од Анастеа - 18.Февруари.2011 во 16:23 |
|
![]() |
|
Што се однесува до Паско мене не ми се допаѓа некогаш неговата тврдоглавост. Мислам дека овој проект заедно со другите проекти на Кале требаше да се представи пред јавноста и јасно да се објасни што е како е и најважно од се да не се остави простор на А1 да маниплира со јавноста.
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Iako ne bi sakal ovie zborovi da ja reflektiraat vistinskata sostojba, ovoj incident toa go potvrduva. Nekoj si go postavil Kaleto kako demarkaciona tochka i se bori da ja zadrzhi po sekoja cena, ako ne so arheoloshki naodi togash so sila. ![]() |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 32> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |