|
Раскажете некој филм |
Внеси реплика | страница <1 45678 9> |
Автор | |
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
е ептен те бива
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj ne gi brisi postoite bre MODERATOR
Аmericka teshka akcija od tipot eden protiv site a site zanikade. eden penzionisan agent na CIA, go glumel toj QuajGon dzedaj, od vujce Sem ( jas pojma nemam koj e toj no cesto go spomuvaat po filmoite) se preselil vo blizina na svojata 17 godisna kjerka i bivsa zena koja se premazi za tezok bogatas i e puna ko brod , demek da ja gleda kjerkata, kasno mu teknalo raboti po nekogas kako toj bodigard za poznati pevci i odednaska kjerkamu saka da patuva vo Pariz i i treba napismeno dozvola od tate tate e malku tova paranoicen i nejke da i dade, no drz nedaj taka 10 minuti od filmot na kraj i dozvolil pod uslov deka kje mu zivka na mobilen sekoj pola saat kjerkamu so drugarkata bile kidnapirani od albanezi sred Pariz i vo toj momet taa razgovarala so tate i tate se slusnal i duri razgovaral so toj Leka, i mu veli, PUSTI MI JA KJERKATA INAKU DOAGJAM U EVROPU I KJE VE NAPRAM TULJUMBI Leka mu odgovoril na engleski FAK JU. i taka tate pribral sekakvi napravicki od CIA i trgnal u Franciju prvo da ja najde kjerkata a vtoro da gi napravi tuljumbi e vo Pariz pocnal da navleguva vo trgovija so devojki i kako se namaluva rastojanie megju negovata kjerka i nego, taka se zgolemuva broj na mrtvi negativci u edna kujka polna so 30 tina albanski mafijasi si vlegol non salantno gi ispotepal site za nekoi 57 sekundi i go namalil evropskiot kriminal za 3 %, no kjerkamu bila epten roba za preprodavanje i taman da go fati toj posleden sto ja kupil, kje ispadnese deka toj ne bil posleden nego pretposleden so povekje trgovci ja kupuvale, to povekje mrtvi ostanuvale zad nasiot CIA tate ( da vi kazam pravo CAK NORIS e obicno grafce protiv nasiot tate) na kraj se najde na aukcija na devici, kade ja izlozija kjerkamu za eptenski goooooooooolemi pari i da nedolzam ispotepal use 50 tina i na kraj si ja spasil kjerkamu, koja mu veti deka od sega nema da patuje nikade i kje mu se javuja sekoj 15 minuti naravoucenje filmot nema, no NAVISTINA IMA GROZNI SLIKI, ZA TRGOVIJA SO ZENI, VERUVAM DEKA MNOGU EVROPSKI VLADI ZNAAT ZA OVA , NO SE PRAVAT NA TOSHA, I NI PRODAVAAT pufki, KOLKU SE NAPREDNI, a nasi balkanci i orientalci si pravat trgovija i kjefoi pred nivni zalepeni oci so kupista shushki, da im go nabijem na site.. sega se iznervirah.....FAK Изменето од anakin - 23.Март.2010 во 19:45 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Jovan.74
Сениор Регистриран: 02.Декември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 557 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Си било едно семејство од маџ, жена и дете... жената, како и сите жени си пишувала дневник, ама таму пишала нешто лошо за мањ и (неможев да прочитам што пошто на кинески се буквите)... случајно мажот го наоѓа дневникот и чита се, а у истиот момент доаѓа и жената... мажот од нервоза и го криши вратот за жената, а се тоа го гледа и детето, па мажот го дави детето во када... а после мажот се самоубива... е сеа они ко да живеат незнам што им е фората, цели се бели и убиваат... се појавуваат од нигде и убиваат... е сеа таа фамилија живеела во една зграда, а газдата на зградата има ќерка. сеа ќеркава со нејзиниот дечко оди у станот на „тоа семејство“ и знаете што праат ... заради тоа духовите сакаат да се одмаздат. у филмов има неколку страшни сцени коа убиваат тие белите ... на крајот на филмот се испаубиваат скоро сите и останува само едно девојче и таа ќерката
не е лошо филмчево а не е ни многу страшно... го препорачувам на сите |
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..и така, во филмот има еден Мајк, Биг Мајк, кој уствари и постои навистина и по него е направен филмот. Во филмот исто така се работи за потенцијалот како особина, како да го искористите но и како да го испровоцирате кај другите. Навистина не е лоша идеја да го гледате филмчето но и да се запрашате понекогаш како Мајк: I look and I see white eveywhere. White walls, white floors and a lot of white people. The teachers do not know , I have no idea of anything they are talking about. I do not want to listen to anyone especially the teachers. They are giving homeworks and expecting me to do the problems on my own. I have never done homework in my life. I go to the bathroom and look in the mirror and say " this is not MIcheal Oher." ...дали работите и живеете со вашиот максимален потенцијал? |
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
. Рred mnogu, mnogu godini Leonardo toj od Vinchi, sakajki da izmisli
masina za pravenje bronza, za da go odlee Svorca, utnal neso so tie
atomski broevi i mesto bronza pocna da proizveduva masinata zlato. Koj ne go gledal neka go gleda oti e remek delo komedijantsko . e sega nekoe naravoucenje od filmot |
|
|
|
Jovan.74
Сениор Регистриран: 02.Декември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 557 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аватар
Одличен филм... се работи како инвалид доаѓа во американска провинција за истражувања... таму ја откриваат прекрасната земја пандора... во пандора живеат чудни суштества кој наликуваат на човекот... луѓето влегуваат во машина и се претвараат во аватари за да се вклопат во земјата и да истражуваат... „инвалидот“ ќе биде среќен што ќе може да оди... но во пандора се вљубува во една од навите и се зимаат... тој е прифатен во племето но кога американската војска ги напаѓа навите дознаваат дека тој работи за нив и дека ќе сакаат да им ја преземат земјата... но „инвалидот“ нема да дозволи и ќе се сврти против америка... за чудо навите ќе победат и ќе заземат огромна територија... одлично филмче гледајте го |
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Са бил еден чика и работел во претпријатие во ЈуЕсЕј во оние ќјубиклс онаквине шупа-канцеларии од шперплоча и еден ден нешо слуша гласови и искача на тераса тамо у фирмата негова , и одеднаш глеа иии абе нија нејме тераса тука , ја на ивица стојам , че падну бе...
И дообро после беше една сцена со овај коа збораше на телефонска говорница ии после одеднаш това телефонот само висеше надоле а њега га немаше. И после еден Нигер му понуди тамо бонбонче и овај места црвеното га зема синото и после га отпуштија т.е. овај даде отказ и отиде да работе во друга фирма. Колегите га сакаа.Арно ама овие екс-колегите му се беа намерија зашто овај вејќе не работеше за них. И после му доваѓаа такој и испадна дека неговте колеги сите биле кај ист пластичен хирург и свите купувале исте Армани Цвикери и тако и тако... Това е филмот |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поздрав за Anakin, темата е супер.
Ама, мањак со слободно време и оптеретен мозок, не можам да ви го раскажам овај филмов, Fight Club, пет пати скоро до крај го раскажав, го читам после, си викам не е добро, бришииииииииии. Одпоодамна ми е гледан и не се сеќавам баш добро на сите детали, кај да е за недела дена ќе го раскажам, ветувам. Во меѓувреме кој сака нека го гледа, многу јако филмче, иако е прилично стар, од 1999 год. По можност, повеќе пати изгледајте го, не се сваќа од прв пат. |
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кога почнав да го гледам филмот, мислев дека ќе е некој хорор, и на момент се мислев дали да го догледам... арно ама, откако го изгледав, останав воодушевена уффф, каква суштина само, каква поука, криво ми е да ви го раскажам, затоа што навистина вреди да се види можеби филмот нема некој скап буџет и некои интересни визуални елементи, но ако сте како мене и сакате да се восхитувате на возвишени реплики и уште подобри поенти, тогаш најтопло ви го препорачувам извини Анакин, нема да го раскажам цел, само ќе кажам дека станува „збор“ за Апокалипсата, за верувањето и неверувањето на луѓето, дихтомијата помеѓу Бог и Ангелите итн... момент за трогнување: Архангел Михаил му вика на Ангел Гаврил "you gave Him what He wanted, I gave Him what He needed" |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ima edna digresija koja ne bi sakal da ja ima ova tema mora da e na raskazuvacite ne raskazuvacot inaku nema smisla |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
raskazi go so toa sto go imas
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |