|
Ценете се самите себе за да ве ценат и другите |
Внеси реплика | страница <1 456 |
Автор | |
johnnie
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па не би рекол баш... мерило на друго лице... Каква врска има другото лице, ако да речеме "самите правиме будали од себе"? ... или ако велиме, на пример, "мене не ме бива"... или на било кој начин се потценуваме... а? |
|
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekogas tvojata cena si ja davas spored merilo koe nekoe lice postavilo standardi za cenejne pa taka dodeka si pod vlijanie pod lica koi postavuvaat losi standardi za cenejne ti moze da ne se cenis ili da se precenuvas.zatoa oslobodete se od site lica koi se vlijatelni vrz vas a koi postavuvaat standardi,pa taka ke mozete da se videte vo vistinsko svetlo koj ste i kolku vredite odnosno nevredite.isus rekol otkazise od svojte roditeli,brajca ,sestri,prijateli... ako sakate da doziveete sloboda.toa e kazano vo konteks na gorenavedenoto.
|
|
johnnie
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Точно е тоа дека за да ве цени некој, треба и вие него да го цените... јасно е тоа за обостраната почит.... но поентата е друга... ... и да цените други, не е можно тие да ве ценат ако не се цените самите себе си.... |
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa sakav da go kazham i jas pogore.
Shto mora da se cenam i samiot jas koga mozhat da me cenat drugite, a za toa jas ke gi cenam pak niv.
Kaj se izgubi ti?
|
|
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja bi rekol, cenete gi drugite, pa ke te cenat i tebe
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е овде има 100 вакви поими, зошто? - Затоа што.
Прави го она што сакаш да ти го прават.
Т.е.
Ценете да ве ценат.
Љубете да ве љубат.
Дарувајте да ве даруваат.
Почитувајте да ве почитувајте.
Понизувајте се да ви се понизуваат.
Итн...
|
|
johnnie
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Ценете се самите себе за да ве ценат и другите!" Апсолутно точна изрека! Ако не се цените самите себе си, многу тешко дека другите ќе ве ценат. Но... До каде да оди тоа ценење? Кога ценењето преминува во преценување, а тоа до препотентост? Како другите луѓе гледаат тогаш на вас? Дали уште повеќе ве ценат (иако не го покажуваат тоа) или станувате мета на омраза и озборувања? Дали ги губите пријателите? ... |
|
Внеси реплика | страница <1 456 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |