IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Убиен православен мисионер - свештеник!!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Убиен православен мисионер - свештеник!!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 11>
Автор
Порака Обратен редослед
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 16:25
I jas ne znam na shto aludira melhisedek koga veli deka jas i ti sme "turkale" nekakvo uchenje, koga site go prifakjaat zakonot za prichina i posledica, a vekje objasnivme oti bilo kakvo totalno apsolutiziranje na ovoj zakon koj bi ja marginiziral ili apstrahiral slobodnata volja ne e vo red.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 15:35
Originally posted by melhisedek melhisedek напиша:

ona sto jas go mislam za vakvoto ucejne koje cesto pati go tyrkaaat ovde na podforymov majkl i mesinger e objasneto vo ovaaa dokumentarka

http://video.google.com/videoplay?docid=4423999519435158580#

Стигнав да го погледнам само почетокот на докмунетарецот(подоцна ќе го игледам целиот!) за да не се шириме вон темата наредните коментари ќе ти ги пратам во л.п. или друга тема. Воедно благодарност за линкот!

Тука би сакал само да укажам на следното: јас реков дека има погрешно и правилно сфаќање за реинкарнацијата и кармата - во документарецот токму се ословува погрешното, со кое ниту јас не се согласувам.

Во воведот од документарниот филм се зборува и за опасноста која демнее од индисјките „просветлени„ гуруа, меѓу другото по душевното здравје за човекот. Токму за тоа Духот Божји во повеќе наврати опоменуваше (без да навредува некого по име) во своите објави преку Габриеле од Вирцбург, ословувајќи воедно работи кои за обичниот човек не се видливи. Од истокот демнеат разновидни опасности, меѓу другото и во спиритуална форма. За повеќе прочитај во: Хиерархија на учителите и жртвата на Голгота; Школа на христијанските Мистерии; Опасност од источните учители; Мудрости и медитации за исцелување примени од Духот Божји и др.

Изменето од Majkl - 24.Ноември.2009 во 15:38
Кон врв
aladin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2043
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 13:15
dobival zakani od muslimanite.....toa so sigurnost e potvrdeno............a od kogo e ubien zasega samo predpostavki...........
Кон врв
vistinskipravoslavec Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Април.2009
Поени: 70
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vistinskipravoslavec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 00:45
Кој Казува дека е убиен од Муслиманин???

Тука пишува дека преопракјал муслимани,но тоа не зна4и дека е убиен и од муслиманин...
Во небесното царство нема да влезе секој 4овек што ми се обракја ,Господе,Господе, туку само оние кои го извршуваат она што од нив го бара мојот небесен татко.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 00:33

Zborot ISLAM znaci Pokornost na Boga. Sigurno brat spiros na toa misli.
Кон врв
Rita.MD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2009
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 00:31
Originally posted by el_kevser el_kevser напиша:

za kakov sovsren islam zboruvate

И јас се чудам, али тоа ти е... белким ќе сфатиме... евентуално...
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 00:28

Едниот и Единсвениот СОВРШЕН ИСЛАМ на Живото БОЖЈО ЕВАНГЕЛИЕ - ИСУС ХРИСТОС - Кој набрзо ќе ги обелодени и победи сите темнини, невери и кривовери кои што го прлаат БОЖЈОТО Име и мачат луѓето на оваа планета!
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
el_kevser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Ноември.2009
Поени: 832
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 00:15
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 21:51
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

So karmata kako zakon na kauzalnost nemam problem.

No zatoa sekogash sum imal rezerva so ona shto se veli "karma od minatite zhivoti".

Ova go velam zatoa shto toa se koristi kako najlesen nachin na "objasnuvanje" na site raboti shto nemozheme da gi objasnime ili ne sakame da gi soochime.

Istovremeno, onoa shto ushte pomalu mi se bendisuva e faktot shto na toj nachin go prifakjame neprifatliviot stav - "zrtvata si e odgovorna za zlodeloto".

Ako odime po taa logika togash sekoj zlodelnik e vo sushtina izvrsh*tel na karmata, pa spored toa da bide kaznet za izvrshenoto e vrshenje nepravda! Spored toa zhrtvata ili oshteteniot se sekogash pravichno oshteteni i nie treba toa samo da go aminuvame.

Istovremeno, ovaa logika ne dozvoluva provizija za potpolno nova prichina. Za nea sekogsh ima nekoja druga poprvichna prichina koja se sluchila nekogash vo nekoj drug zhivot.

So drugi zborovi, dokolku se dozvoli postoenje prva prichina vo segashnosta, koja ne e posledica na nekoja prethodna prichina, togash ova veruvanje kje se pobie samoto sebe so tvrdenjeto oti s'e e posledica od neshto prethodno.

Ova implicira potpolen determinizam od minatoto i ne dozvoluva nikakov nov, nevin i neposledichen zachetok na bilo shto vo segashnosta ili idninata.

Za mene, takvoto deterministichko sfakjanje na Kreacijata e neprifatlivo. Prichinsko-posledichniot zakon ne mora da ja nihilira mozhnosta za konkretno realiziranje na nekoj potencijal koj kje prerasne vo potpolno
nova akcija shto kje pretstavuva prva prichina za nekoja nova prva posledica.

Od toj aspekt, slobodnata volja na chovekot e onoj "kluch" za prvosozdavanje, onaa opcija koja Bog tolku mudro ja gradil vo nas, a Isus tolku prekrasno ja ilustriral vo sluchajot so zhenata fatena vo blud.

Ako se drzhime strogo za karmata kako prichinsko-posledichen zakon koj e neminoven vo nash*te zhivoti, togash zhenata trebashe da bide kazneta za svojot blud. Narodski i karmichki kazhano - kje si go dobieshe onoa shto si go trazheshe.

No Isus genijalno ni pokazha deka karmata za chovekot ne e neminovnost ili zakon, tuku neshto sto mozhe ednostavno da se premine ili prekine dokolku uvidime deka taa vo sushtina e samo edna raskrsnica za povekje opcii.

Koristenjeto na nashata slobodna volja, vo ramkite na kapacitetot na nashata svest, go uslovuva onoa shto nie go determinirame kako karma.

За Милоста БОЖЈА, за Христа јас сакам само да знам
За Неговата безкрајна Љубов
За Неговиот Совршен Ислам!   
in Time & Eternity!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 20:51
el_kevser, temata e UBIEN PRAVOSLAVEN MISIONER-SVESTENIK!!!

Ne postiraj off-topic komentari i tekstovi.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 20:31

zalam za toa sto se slucilo,
dobro bi ve prasal stoe so ona sto go pravat rusite vo ingusija zaremne ne ja slusnavte taa vest kade ruski terosristi izvsuvele ubistva,' kade bilo maceno i i ubivano se stoe muslimansko

...

Ми се гади од сите видови на тероризам во овој свет!

БОГ (Отецот на Животот) да дари на сите луѓе очи и срца за СОВРШЕНО МИРОЉУБИВАТА ВЕРА во Исус Христос!

АМИН

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 20:26
Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Јас не велам дека апостолите биле лоши луѓе, таман работа - само дека и тие морале да изодат пат до совршеноста, а на тој пат понекогаш и паѓале (но и повторно станувале!).

Е вака си ми многу попаметен и помил!

А дали се чувствуваш поарен од оние кои според тебе се лажни пророци?

Јас никогаш не се фалам со себеси туку со БОГА во Христа и Неговите вистнински Апостоли - за кои сведочат и Евангелиските списи - и сум уверен дека тие се поарни од сите лажни пророци!

Па? Зарем не било така? Предавството од Јуда, неможноста да бдеат со Исус во градината, одрекувањето на Петар 3 пати - или според тебе тоа била Божјата вибрација? Ако да, зошто во една друга тема на форумов сметаш дека Бог пател повеќе од Синот на крстот во тие мачни мигови?

Неминовни породилни болки се тоа, во кои Сèмилостниот и Сочувстителниот БОГ, не нè остава сами дури и во темнината на најтемните моменти!

За разлика од многумина теолози, свештеници, гуруа и тн. таа нема свои слуги, самата си пере, пегла, самата готви, самата ја средува градината и не дозволува да ја служат оти тоа му припаѓа само на Бог.

Мајкл, ако продолжиш и понатаму вака убаво да пишуваш за Габриелчето а гадно за сите останати, тогаш можеби ќе почнам и јас исто така да ја “обожавам“.

Почнуваш да ме фаќаш на слаби точки!

... како тогаш знаеш без што неможе некој да го замисли нити Животот нити Бог???

Ептем си и оддан на личноста на Габриеле и литературата што ја пишува , затоа ти го пишав тоа.

Sorry, ако многу те повредив!

Испаѓа работава ти си бог па ги знаеш сите тие работи или сепак се сметаш себе си за поарен од многумина?

Не бе братче, не сум поарен од никого, а ако пак некому изгледа дека сум , тоа јас засигурно несум!

Само БОГ во Исуса Христа да е Фален и Славен!

Биди среќен во тоа што те прави среќен, во тоа што си веруваш но немој да се воздигаш над Апостолското сведоштво, немој во тоа што веруваш - да претеруваш!     
in Time & Eternity!

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 13:34
Originally posted by aladin aladin напиша:

Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Секако дека е за осуда.
Овде наидувам на една дилема, ако во к*ранот се вели дека казната за откажувањето од Ислам е смрт за оној кој прифатил христијанство, тогаш дали истото важи и за оној кој поттикнал некого да се конвертира од ислам (било со зборови или примери, дела...)?

Јас знам дека во Саудиска Арабија на пример забрането е да понесеш со себе Библија, христијанска музика, литература, сето тоа се проверува на граница. Зошто? Токму заради постоење некаква забрана очигледно да ја покажеш својата вера.

страв од вистината или што збунетост .......

mene me interesira...slednoto:
dokolku koranot...preporacuva smrt za lice koe konvertira vo hristijanstvo....mozeme li da zaklucime deka taa kniga povikuva na ubistvo,na nevini lugje (samo zaradi licno ubeduvanje)????

мене ме интересира доколку навистина е така , да к*р’анот препорачува и нормално доволува убиство на секој кој ќе се конвертира од ислам во друга религија , какво свето писмо е тоа и дали е во согласност со божјите заповеди ? ........ сите знаеме дека во сите свети книги пишува НЕ УБИВАЈ  ........... дали тоа значи дека во некои свети книги има недоречености збунетост
Кон врв
aladin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2043
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 13:30
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Секако дека е за осуда.
Овде наидувам на една дилема, ако во к*ранот се вели дека казната за откажувањето од Ислам е смрт за оној кој прифатил христијанство, тогаш дали истото важи и за оној кој поттикнал некого да се конвертира од ислам (било со зборови или примери, дела...)?

Јас знам дека во Саудиска Арабија на пример забрането е да понесеш со себе Библија, христијанска музика, литература, сето тоа се проверува на граница. Зошто? Токму заради постоење некаква забрана очигледно да ја покажеш својата вера.

страв од вистината или што збунетост .......

mene me interesira...slednoto:
dokolku koranot...preporacuva smrt za lice koe konvertira vo hristijanstvo....mozeme li da zaklucime deka taa kniga povikuva na ubistvo,na nevini lugje (samo zaradi licno ubeduvanje)????
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.