|
Пожар во БИГОРСКИ |
Внеси реплика | страница <1 456 |
Автор | |
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прочитав за ова и срце ми се скина колку убави спомени ме врзуваат за овој манастир, каков манастир, каква штета.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Spiros, дали сакаш да кажеш дека иконите, иконостасната резбарија-сето тоа е идолопоклонство? И дали во другите православни храмови не се молио на ист начин? Ако сум те разбрала точно, тој човек од 2006-тата предупердил за оваа катастрофа, но зошто баш Бигорски? Многу ме интересира твоето мислење за ова, поздрав до С и Д |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Голема штета, посебно книгите...
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така е! Уште поголема среќа во несреќа е што никој не е повреден а сите од околината без разлика на вера или нација се солидаризираа! Ова ме подсетува на осумдесетите години кога во дебарското село Џепиште (македонски муслимани) гореше куќа, а старешината на караулата (македонец со православно потекло) заедно со војниците од најразлична вера и националност, го изгаснаа пожарот! |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Neprocenliva shteta!
Za srekja ikonostasot ostanal negibnat od ognenata stihija i monasite uspeale da ja spasat galerijata so ikoni. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За мене овој манастир беше еден од најубавите на балканот! Пред два месеца ја однесов фамилијата - жената и децата - која никогаш дотогаш не го видела. Сѐ радувам што никој не е повреден! Ако некој се сретне со монахот Сергеј, нека го праша дали се сеќава на разговорот со еден човек, летото 2006, кој спомена дека без вистинската вера Христова, - која го става срцето на верникот во својот центар а не слика, дрво, камен, ... - на манастирот му се спрема катастрофа?! Но тоа не важи само за преубавиот манастир, туку за целиот свет, за целата планета земја! Време е за будење за СОВРШЕНАТА ВЕРА, која е многу повеќе од сите верски објекти и споменици од сите култури и конфесии на овој свет! Ве молам не ме сваќајте погрешно! Немам ништо против Манстирите, Црквите, Синагогите, Џамиите, ... и сите други храмови. Јас сите тие ги сакам бидејќи упатуваат на суштината, но, Живиот Храм БОЖЈИ е многу, многу повеќе од сите тие заедно! Жалам за катастрофата, се радувам за спасените луѓе а се надевам дека и ова огнено кршевање ќе ни послужи - нам сите - за добро! АМИН |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NAJGOLEMOTO SVETILO NA MAKEDONIJA I PRAVOSLAVIETO VO PLAMEN::::::
STRASNO!
POZDRAV DO SITE PRIJATELI NA MANASTIROT::I OSTANATAI:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Изменето од Messenger - 05.Октомври.2009 во 21:43 |
|
Внеси реплика | страница <1 456 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |