|
Диктатура на ВМРО |
Внеси реплика | страница <1 45678 17> |
Автор | ||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne navredi eden poedinec,tuku navredi narod od 3-4 milioni luge niz svetot ednacejki go so turko mongolski konjolubski divjaci. Za da se vidi tvoeto cusvstvo na pripadnost(a ne nacija i narod oti i dvete ne postojat)ne treba genijalec da svati. A Izgrej Zora na slobodata e prvata himna na Makedonskite vostanici. |
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
Individua
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 239 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Replikata se odnesuvase za butel 2
ne bese za tebe Jas nikogo ne navrediv zatoa ce te zamolam da ne navreduvas Od kade znaes ti koja e mojata nacija i narod Jas nikade ne napisav sto sum po nacionalnost I te prasav da mi objasnis vo nekoi prethodni postovi sto znaci Zora na Slobodata |
||
ZoraNaSlobodata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Individua,ti si edna bolna i iskompleksirana individua :) Pa nie ne ti sme krivi e covece sto narodot i nacijata ti se izmisleni vo sredinata na 19 vek i sega ti imas kriza so identitetot,pa gi lecis kompleksite tuka. |
||
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ееееее, nelsonе, нешто како да си ги помешал брзините. Ај извртиги зборовите за паролата да си ја добие својата врдност- своето значење. Не го збунувај и онака расејаниот народ. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
Individua
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A ti od kade znaes deka toj e roden Makedonec koj ti kaza? Sporedi gi prvite popisni rezultati od samostojnosta na Makedonija so najnoviot popis pa ce vidis kao raste brojot na vlaskoto naselenie zasto, zatoa sto poveceto Vlasi se kazuvaa Makedonci vo minatoto Zasto nema grafa za Blgari koga vo Makedonija ima i Blgarsko naselenie tuka ne stanuva zbor za onie nakalemeni Blgari sto imaat blgarski pasos tuku za Blgari rodeni vo Makedonija nemoj da mi reces deka takvi nema Zasto vo Svajcarija se kazuvaat Svajcarci a ima Francuzi, Italijani i Germanci |
||
ZoraNaSlobodata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Taka niv gi ucese Todor Zivkov,i mesto arno covek da im naprai,gi razbole kutrite,sega se vo nekoja teska psihicka sostojba na odbivanje na realnosta koja e krenata kako stit da gi zastiti od TOA STO go PRESTAVUVA realnosta i posledicite sho gi nosi.
|
||
|
||
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
македонската нација си има свои обележја во историјата , како посебна нација со свои карактеристики . За жал уште од времето на формирање врховистичките структури длабоко навлегле во тогашното ВМРО и длабоко го разбиле одвнатре , секогаш ни ја кочеле работаата . Врховистите на Ванчо Михајлов во ВМРО повеке од еден век ја уназадуваат македонија и ја деградираат секогаш колнејки се ВО ИМЕТО НА МАКЕДОНИЈА . Што се однесува за тие шо јадата гомна за комунистите кои ја изградиле државата , со пруги патишта и фабрики , кои се бореле за татковината против окупаторот , гомна да јадат што се мочаат на гробовите на партизаните и плукаат по нивната историја и труд.
Тито ни помогна , не раздвои од србите . ако не беше тито , ние ке бевме безгласна буква во кралството СХС и ке бевме познати како вардарска бановина. Размислете за гласањето . Србите неколку пати не излегуваа на гласање , ги бојкотираа гнасните политичари . Покажаа дека народот може да бира . |
||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
taka e Nelson, tudje necemo svoje ne damo.
Individua sto e onoj koj e roden makedonec a veli deka izrazot makedonec proizlegol kako toponim na oblasta Makedonija, inaku makedonskata nacija e vestacka tvorba na Titova Yugoslavija, a nie ne treba da se sramime od toa sto sme - bugari |
||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bolje rob, nego grob!
bolje pakt, nego rat! |
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
tenija
Група Регистриран: 05.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во вој момент од позиција на власт ВМРО ја контролира народната маса. Го контролира сопствениот електорат. |
||
what's up doc?
|
||
Individua
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Blgarofili ne postojat ima samo blgari |
||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
novite zakoni za trgovija !novo cicanje!pa nazdravje nek im e .krvta ni e iscicaja
|
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
ZoraNaSlobodata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bash taka,kako shto sedi vo mojot potpis :) |
||
|
||
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Makedonija ima svoi interesi i svoja politika. Koj raboti na prisoedinuvanje na Makedonija kon Grcija,Bugarija i Srbija,moze da bide dobar Grk,Bugarin,Srbin,no nikogash dobar Makedonec.
|
||
Внеси реплика | страница <1 45678 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |