|
БИЗНИС ВЕСТИ, НОВОСТИ, ИНФОРМАЦИИ... |
Внеси реплика | страница <1 45678 36> |
Автор | ||||||||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
mene edno neshto ne mi ejasno : ...od kaj im pari na ''izbeganite'' od tatkovinata , ...koga ,...ako sudish sprema toa nekoi od niv tuka shto kazuvaat, ...edvaj tamu stignuvaat i da preziveat , a kamoli pa da spechalat neshto + ? |
||||||||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Иселениците кои инвестирале во Македонија задоволни од бизнис климата
Денеска завршува Првиот глобален инвестициски самит организиран од македонската бизнис дијаспора каде учествуваа лидери на познати светски компании, владини претставници и истакнати македонски стопанственици. Печалбарите кои веќе инвестирале во Македонија, задоволни од бизнис климата во земјава. Крис Павлески информатичко телекомуникацискиот бизнис од Торонто пред една и пол година го проширил и во родната земја. Денес има 50 вработени Македонци и препорачува земјава повеќе да вложува во младите таленти. Изменето од Messenger - 20.Октомври.2012 во 14:29 |
||||||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||||||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
...a, koj ima najniska plata ,...ne na balkanot tuku vo...cela evropa?
ebati silnata ekonomoja koga pola narod r'mba cel mesec za pari koishto onie ponazadnite od nea gi zemaat za ...eden den...pa i pomalku !
...da ï se ....u ''najdobrata'' ekonomija!
|
||||||||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||||||||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Само 250 денари за основање фирми од студенти
Отварањето на фирма не беше голем трошок ни до сега. Трошокот е во затварањето на фирмата која ке ве кошта нешто повеке од 500 евра. |
||||||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
ВЛАДИНА ОДЛУКА
http://www.time.mk/read/2b698f3f6d/e6f7b7bd80/index.html |
||||||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||||||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
|
||||||||||
|
||||||||||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
АЕК нареди – фиксна телефонска претплата за ситеАЕК му наложи на Македонски телеком висината на месечната претплата да биде еднаква, како за резиденцијалните, така и за деловните корисници, бидејќи услугата е иста.
Ова е прв пат регулаторно тело во земјава да влијае на цените на месечната телефонска претплата. АЕК очекуваат дека и другите оператори ќе ги намалат цените. |
||||||||||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||||||||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
|
||||||||||
|
||||||||||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Убава работа е доколку се реализира. Најпрво заради влезот на пари, второ заради вработувањата што би се отвориле.. Јас викам дај боже да се деси, зашто многу се најави ама 10 % се реализираше.. Останува да чекаме.
|
||||||||||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||||||||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Се извинувам ако некој се нашол навреден од мојов коментар:
Воопшто не ми беше таква намерата. Напротив, велам дека е добро ако се отвори ваква продавница бидејќи ќе има вработувања и шанса луѓето да си купат мебел според нивните можности. И јас имам повеќе пати купено работи од "Ikea", па точно знам каков им е квалитетот. Дали некој купува или не купува од "Ikea" не треба да се сфати како потценување или фалење, туку само како една валидна опција за подмирување на одредени потреби. Инаку "Ikea" немаше да опстане и да се прошири низ светов ако не нудеше соодветен асортиман и вредност за цените на своите продукти, исто што важи и за американскиот "Wallmart". |
||||||||||
|
||||||||||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Баш она што и јас сакав да го кажам, ама преферирав онака да ги нафрлам прашањата..значи сепак си ме разбрал
За медиумските ѕвезди не ми се ни коментира, затоа што тоа што го има на запад почна да се применува и кај нас. Станува збор за јаки спонзори кои си се рекламираат на тој начин и ништо повеќе. Најчесто тие работи не ни остануваат за оние што ги рекламираат, барем кај нас за разлика од кај вас. Кога веќе го спомна за мене Сваровски искрено е едно обично ѓубре и ова го пишувам без намера да навредам некој што го користи. Лични се на изглед, не велам не ама не се вредни ни пет пари. Привезок за ланче(за поклон) со таканаречениот Сваровски кристал го купив дури поскапо од еден златен привезок со сафир. Ама ајде, бидна. Лила и Мелита (и ред други) секогаш сме ги гледале во Рамстор како се тепаат за што е можно поефтина маичка во Калиопе додека јас сум и викал, земи поскапо ама нека е поквалитетно а не партал за еден месец. Значи денес сите гледаат да купат што е можно поефтино, а скапите работи гледаат да ги добијат на ваков или онаков начин (ако ги знаеш гласините за Лила ќе разбереш) Дека во Македонија ретко кој има шанси да купува дури и во Калиопе тоа веќе го знаеме. Затоа истото ќе биде и со Икеа. Кој има ќе си купи, кој не ќе си гледа. А за мене, макар и најлош квалитет да е ќе биде поквалитетно од ова мејд ин Мацедониа. Сега ќе направам една споредба..порано Бујото во Македонија беше синоним за изгор скапи цени, мебел по мерка итн итн..Потоа почна со една стандардизирана линија како Икеа и прилично ги намали цените. Ама сепак не беше достапно за оние со 250-300 евра плата. Се фалеа дека квалитетот на мебелот по нарачка и на овој серискиот е ист, арно ама во пракса не се покажа така. Затоа и ашшш, го гледаш сега каде е Бујото? За разлика од Бујото, ако не се лажам првата Икеа е отворена пред 60тина години и ден денес важи за место каде што средната класа купува мебел. Ако толку не чинел немаше 60 и кусур години да опстане, не се глупи луѓето да купуваат работи кои ќе ги фрлаат за месец дена.
|
||||||||||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||||||||||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Несакам да испадне ова како правдање, но ниту на крај памет ми беше дека некого ќе навредам или пак сум имал таква намера.
Точно ми е позната куповната моќ во Македонија, имам родители, роднини, другари, пријатели..... Коментарот беше повеќе насочен кон брендот ИКЕА и најавата дека нешто големо и значајно се случува во Македонија. Месинџер убаво кажа, од сето тоа поважно е што ќе се отвори некое работно место, а луѓето кои неможат да си дозволат нешто поскапо и поквалитетно ќе можат да си го купат во ИКЕА. Ќе биде ново и ќе трае повеќе од 1-2 години, сигурно. Ништо повеќе, ништо помалку. Мое извинување до сите оние кои ќе се најдат погодени од мојата избрзана постапка и несмасен коментар. Дека во Македонија се прави бауч, ќе го посочам и примерот на медиумските ѕвезди, Мелита, Лила.... како дискутираат за која каков накит носи, притоа споменувајќи го СВАРОВСКИ, нешто како репер за квалитет. Можеби тие заработуваат повеќе и од нас, но Сваровски да го потенцираш во јавен медиум, тоа незборува за куповната моќ, туку за нешто друго. Сваровски е обична фино изработена бижутерија и практично може да се купи во секој еден шопинг центар. Верувајте не станува овде збор за куповната моќ, туку за искривенит вредносен систем. |
||||||||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||||||||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
И двајцата ве цитирам затоа што и на двајцата се однесува следното што ќе го напишам Дали знаете колку е куповната моќ во Македонија? Дали знаете дека некој не може да купи од Икеа ни за дома а не за во гаража? Дали знаете дека во Македонија просечно се реновирало на 20 години? Значи ретко кој има нов мебел а за квалитет да не збориме.. Дали знаете дека за еден седмосед од обичен штоф од Икеа македончево треба да работи во просек три месеци, а за кожна варијанта 8 месеци ... за разлика од вие таму на висока нога? Дали знаете дека во Македонија ретко можеш да најдеш нешто посолидно бидејќи тоа што се произведува и увезува тука трае едвај година за после тоа да почне се нешто да му фали? А зошто и би имало посолидно кога би можеле да си го дозволат само оние не со подлабок туку со џеб до земја.. Патем, во врска со квалитетот...Тоа е релативно. Баба ми викаше, епа синко како ќе ти се погоди така..судбина. Па така имам клуб маса купена пред години од Икеа а изгледа како да е од вчера, имам и столна лампа стара исто така прилично доста и за чудо никогаш не ми правела проблеми. Имам и онакво мало за телевизор и многу други ситници (значи немам троседи, двоседи и што уште не затоа што не се за преку граница) кои и ден денешен изгледаат како нови. Ама ние не живееме во американ дрим, не купуваме квалитетен мебел на картица, картичките исклучиво за купување на јадење ги користат најголем дел од луѓето. Епа мили мои сместени во некоја удобна кожна гарнитура со висок квалитет од некое утепано животно, размислете за ова погоре (и колку македонци што едвај врзуваат крај со крај сте навредиле) пред да кликнете на Внеси реплика. И после кога ќе речам дека сите се преценувате затоа што имате поголема куповна моќ, паника се крева и се почнува со објаснување како кај вас буквално се е поскапо (уште да беше вистина)... Може ви личи на офтопик ама не е
|
||||||||||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||||||||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Се сложувам. Единствено добро е што ќе се вработат луѓе и можеби ќе се најде по некој продукт за оние кои навистина не можат да си дозволат ништо посолидно.
|
||||||||||
|
||||||||||
Внеси реплика | страница <1 45678 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |