IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Слобода на медиумите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Слобода на медиумите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 22>
Автор
Порака Обратен редослед
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2012 во 19:25
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Секој има право на свој став, за вкусовите не се коментираголемо гушкање
Мене не ми се допадна емисијата, не ми се допадна “интервјуто“, со Бујар Османи (иако дечкото на време ми беше многу симпатичен), како и “потпалувањето“што ќе се случеше со емитувањето  на самата емисија во и така напнатата ситуација. Во суштина мене воопшто не ми се допаднаа ни информирањето на медиумите со спомнување на етничката припадност на тепачите од автобусите и улиците.Редно беше самите медиуми малку да ретерираат и да прекинат со политизација на настаните.  Според мене тоа се прекршители на јавниот ред и мир и тука нема етнички признак-тука полицијата треба да си ја заврши работата.

Значи во главно се сложувам со кажаното...
И со одлуката на Алфа телевизија...
Ама ова обоеново во црвено...
со должна почит...
нема, ама никаква врска со реалноста...

иако јас а и многу други, би сакале...
навистина да нема етнички признак...
но не е така...

Изменето од којсумјас - 14.Март.2012 во 19:27
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2012 во 18:40

Во суштина мене воопшто не ми се допаднаа ни информирањето на медиумите со спомнување на етничката припадност на тепачите од автобусите и улиците.Редно беше самите медиуми малку да ретерираат и да прекинат со политизација на настаните.  Според мене тоа се прекршители на јавниот ред и мир и тука нема етнички признак-тука полицијата треба да си ја заврши работата.

Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2012 во 18:36
Секој има право на свој став, за вкусовите не се коментираголемо гушкање
Мене не ми се допадна емисијата, не ми се допадна “интервјуто“, со Бујар Османи (иако дечкото на време ми беше многу симпатичен), како и “потпалувањето“што ќе се случеше со емитувањето  на самата емисија во и така напнатата ситуација. Во суштина мене воопшто не ми се допаднаа ни информирањето на медиумите со спомнување на етничката припадност на тепачите од автобусите и улиците.Редно беше самите медиуми малку да ретерираат и да прекинат со политизација на настаните.  Според мене тоа се прекршители на јавниот ред и мир и тука нема етнички признак-тука полицијата треба да си ја заврши работата.
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2012 во 21:57

За прв пат се согласувам со одредена цензура, затоа што нити е време нити е место да се емитуваат вакви емисии, а и искрено Ефтов и не дозволува многу да зборуваат другите. Впрочем кој сака нека го слуша, не мора на Алфа
Алфа ТВ: Застанавме во одбрана на соживотот

Ништо лошо во емисијата не е споменато. Реалноста е таква, му се допаѓало тоа на некого или не. Единствено што ми пречи е лигавењето на Евтов како новинар. 
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2012 во 19:56
За прв пат се согласувам со одредена цензура, затоа што нити е време нити е место да се емитуваат вакви емисии, а и искрено Ефтов и не дозволува многу да зборуваат другите. Впрочем кој сака нека го слуша, не мора на Алфа
Алфа ТВ: Застанавме во одбрана на соживотот

Изменето од mamamd - 13.Март.2012 во 19:56
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2011 во 19:06
Бидејки и интернетот е еден вид медиум- очигледна е “слободата“, ама за измамиизненадување

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2011 во 12:06
Originally posted by Diogen Diogen напиша:

Originally posted by PAVLIN PAVLIN напиша:

Што мислите за најновиот извешатј на Фридом Хаус, каде што РМ е на 100 место по слобода на медиумите.... и за најновата коалиција на ДПМНЕ каде што пратеници на листата на оваа коалиција се и сопственици на три од четирите најголеми ТВ Куќи, а четвртиот е седнат во скут одамна....мислам дека ДПМНЕ ќе добие најголема подршка од медиумите како никогаш досега...ај баш да видиме како ќе ја истераат кампањава...

Овој пост, кој ја отвара ова тема е пратен пред повеќе од 3 години, и гледајќи ги состојбите во овој период, може дасе потврди дека не е ништо сменето.
.................
se lazesh!

...mnogu ima smeneto od togash ama,....nadole!

...a koga neshto vo taa oblast ide nadole,....ne e na dobro !
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Diogen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2009
Поени: 355
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diogen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2011 во 06:11
Originally posted by PAVLIN PAVLIN напиша:

Што мислите за најновиот извешатј на Фридом Хаус, каде што РМ е на 100 место по слобода на медиумите.... и за најновата коалиција на ДПМНЕ каде што пратеници на листата на оваа коалиција се и сопственици на три од четирите најголеми ТВ Куќи, а четвртиот е седнат во скут одамна....мислам дека ДПМНЕ ќе добие најголема подршка од медиумите како никогаш досега...ај баш да видиме како ќе ја истераат кампањава...

Овој пост, кој ја отвара ова тема е пратен пред повеќе од 3 години, и гледајќи ги состојбите во овој период, може дасе потврди дека не е ништо сменето.
Лидери на партии, коалициони партнери на власта, држат телевизии, преку кои ја пласираат својата, и политиката на власта, а го оцрнуваат они кои не размислауваат така.
Опозицијата контролира други телевизии, контра на владините, и сакаш слобода на медиумите. Нема шанси...
Пред многу години, некои форумџии ќе се сетат, се радувавме кога некои работи се менуваа во МТВ, првата ноќна програма, Ква Ква Топ, некои нешта кои ја менуваат телевизијата, воведоа нијанси во едноличната програма од вести, училишна програма (превземена од другите ЈУ телевизии)....И се понадевав дека ќе се појави нова телевизија, која ќе има забавен карактер, квизови, филмови, медиум за релаксација...
Наместо тоа се испилија “телевизии“, кои забегуваат со вести, политички емисии, политички дебати, и измеѓу ниве куп шунд серии од Индија, Турција, Венецуела, Мексико.....
Секоја партија своја телевизија, весник радио, секоја поголема фирма (блиска до партија) своја телевизија , весник, радио....
Целта на сите тие медиуми е една - перење на мозокот на гледачите, а воедно во позадина перење на пари, преку тие медиуми....
И, дојдовме до тој степен, да народот, кој е веќе издрогиран од вести (партиски), е страшно поделен и исполитизиран.....
Мало освестување се јави кај младата генерација, па почнаа тивок бојкот на телевизиите , префрлајќи го своето внимание на сателитските канали, што е за поздравување, барем нема да се навлечат на домашната пропагандна машинерија. И во немоќ, партиските телевизии, се свртеа кон пласирање шунд серии од Ш категорија во 200 епизоди,по пет различни во денот, и ги приковаа останатите , да дремат пред телевизор, па додека чекаш да ти почне другата серија, ти перат мозок со најнови вести....

Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2011 во 01:34
Додека има само ПОПУЛИЗАМ и СКРИЕН ФАШИЗАМ,а со тоа и гушење на ВИСТИНСКАТА ДЕМОКРАТИЈА,ќе се случуваат вакви работи.

Па нека видат веќе еднаш ,што се случува во СВЕТОТ,за сите загрозувања на човечката слобода ,изразувањето,правото на пристоен живот со стандард..,сето тоа почнуваат да го гушат ВЛАСТОДРШЦИТЕ,ПОГОТОВО ВО ВАКВИ МАЛИ ВУКОЈЕБИНИ и тоа со ИСКОМПЛЕКСИРАНИ ЛИЧНОСТИ,кои МИСЛАТ ДЕКА САМО ТИЕ СЕ ВО ПРАВО СО НИВНАТА ФАШИСТИЧКА ПОЛИТИКА.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2011 во 22:47
Јадранка Костова никогаш не сум ја сакала како личност, но како новинар сум ја респектирала заради остриот јазик. Жалосно е што за своите остри написи треба да плаќа оштета. Го читам написов и се чудам-па не е Кичево Њујорк- се знае дали има вистина во нејзиниот напис или незбунетост

Костова треба да му плати 15 илјади евра на Милошоски

Хипотетички- да не е пресудата реална и ако таа се жали на меѓународен суд-оштета ќе и се плати од државни пари нели?. Мислам дека нема да имаме застапување на законитост до оној момент до кога не се почне со мавање по џеб.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2011 во 02:44
Од кај па сега ти си претставник на сите па збориш во името на сите, кој ти го даде тоа право, да не се залета многу бе пријател.
Или пак во желбата да си лечиш некои комплекси не бираш средства.

Него еднаш ти кажав околу домашното воспитание, мислев ќе разбереш, ама и тука сум згрешил. Што би рекле старите "теле се учи, вол не".

А за поговорките, воопшто не се комуњарски, српски се, има разлика голема.
Мислам дека би требало да знаеш дека ние скопјаните, употребуваме многу србизми, турцизми итн. во обичниот говор, и немаше сега да се исчудуваш тука.

Изменето од Zeksi71 - 04.Октомври.2011 во 03:12
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2011 во 22:17
Па сите ние знаеме дека немаш капацитет да се изразиш така јасно и пред се културно така да ич не ни кажувај од кај се гледа .

Овие комуњарскиве фрази не ти ги разбирам . Незнам дали ме вреѓаш или комплименти ми даваш...знаеш она `киша око Крагуевца` и ова `иди путуј угумане`
Ама немој да се трудиш да ми ги преведуваш , не ме интересираат.
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2011 во 16:26
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Колку пати до сега сум ти рекол да не се бламираш !

Ти кога го пренесе текстот дали наведе кој е автор ?
Значи не е срамота да пренесеш коментар но на тоа треба да нагласиш од кого е првземено или да оставиш линк ТОА Е ПОШТЕНО !
Требаше јас да нагласам дека текстот не е од тебе за ти да признаеш дека си `препишал` .
Ова не е конструкција туку откривање на тие шо лажат за да изгледаат интелегентно а уствари крадат туѓи мислења и ставови .

Тоа што текстот од авион се гледа дека не е мој тоа нема врска, ама кој си бара може и во јајцето влакно да најде.
Ама те разбирам у потполност, што би рекле србите " иди путуј игумане"
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2011 во 15:44
Еве пример на ’’слобода на изразување’’...

http://www.makdenes.org/content/article/24347226.html

Вие можеби и можете слободно да зборувате. Прашањето е кои последици ќе ги сносите?

Ризично е да бидете ГЛАСНИ. Некој сигурно ќе се најде навреден.
Она што се бара од интелектуалците во оваа земја се две нешта:
- да ги наведнат главите, или
- да држат страна. Пожелно е притоа, таа да биде страната на власта.

Originally posted by zagor zagor напиша:

стварно,а како ги избираат?како тоа да не може ВМРО-то да "убаци" некој нивен непартиски и политички неподобен?.

да Алал да ти е.

Изменето од Kali - 03.Октомври.2011 во 15:46
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 22>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.