|
Филмови кои објаснуваат свет и религија.. |
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Автор | ||
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Го гледав Страдание еднаш на тв, не ме импресионираше. Мислам, се одеше на картата да ти стане жал од толку што го мачеле Исус, но искрено, Мел Гибсон претерал, и наместо жалење, чувствуваш гадење. Не е точно дека Исус бил толку многу тепан, раскрварен. Римјаните кон него се однесувале како кон секој друг осуденик на распнување. Немало зошто да го мразат него повеќе од другите затоа што не работел против нив.
Единствен филм за Исус што ми се допаднал во секоја смисла е Исус од Назарет, во режија на Франко Ѕефирели. Убава, нежна, човечка приказна. Овие другиве што сте ги спомнале ги немам гледано, ама штом некој филм е американска продукција, се знае што ќе ти понуди. |
||
It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
|
||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Серијалот Sleeper Cell, Терористичка Келија кој се емитуваше на А1
|
||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Film snimen spored vistinskata prikazna na Betty Mahmoody , amerikanka mazena za iranski doktor ... posle mnogu godini brak tie za prv pat odat zaedno vo Iran vo poseta na negovoto semejstvo.... a tamu odednas se se menuva ...
http://www.youtube.com/watch?v=K_kSBvE4Jeo |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Шумадинче, сега те читнав, правилниот превод не е “Пасијата на Христос“ како што првично беше преведено, бидејќи тоа би значело “Страста на Исус“, но Passion значи и страдање па значи филмот е “Страдањето на Христос“ |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
и Страдањата на Христос сум го гледал.
|
||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сум го гледал , па добро филмце. |
||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Nothing Remains !!
|
||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Go Ima Li Nekoj Gledano "Pasijata Na Hristos" ?
|
||
Nothing Remains !!
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Super go imam gledano....
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас би го предложил ДОЛИНА НА ВОЛЦИТЕ,но,вечерва е доцна,можеби некој друг ден. |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ce bide ubavo da se diskutira inaku ima uste mnogu filmovi so takva ili slicna tematika dajte predlozi da ne nametnuvam samo jas...
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ќе се обидам да дојдам некако до филмот,па макар и со симнување од интернет.
|
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E pa sega ajde vaka koj saka ce mu dadam link od torrent od kade moze da se skine filmot pa pogledajte go da ne vi go jas raskazuvam http://thepiratebay.org/tor/3931041/The_Kingdom[2007]DvDrip[Eng]-FXG Od ovoj link ce mozete da go skinete so nekoj bitorrent klient nema da trae povece od dva casa simnuvanjeto. Eve sodrzinata sto e : When a terrorist bomb detonates inside a Western housing compound in Riyadh, Saudi Arabia, an international incident is ignited. While diplomats slowly debate equations of territorialism, FBI Special Agent Ronald Fleury quickly assembles an elite team and negotiates a secret five-day trip into Saudi Arabia to locate the madman behind the bombing. Upon landing in the desert kingdom, however, Fleury and his team discover Saudi authorities suspicious and unwelcoming of American interlopers into what they consider a local matter. Hamstrung by protocol-and with the clock ticking on their five days-the FBI agents find their expertise worthless without the trust of their Saudi counterparts, who want to locate the terrorist in their homeland on their own terms. Fleury's crew finds a like-minded partner in Saudi Colonel Al-Ghazi, who helps them navigate royal politics and unlock the secrets of the crime scene and the workings of an extremist cell bent on further destruction. With these unlikely allies sharing a propulsive commitment to crack the case, the team is led to the killer's front door in a blistering do-or-die confrontation. Now in a fight for their own lives, strangers united by one mission won't stop until justice is found in The Kingdom. Written by Universal Pictures http://www.thekingdommovie.com/ A ovaa e oficijalniot sajt na filmot... |
||
Give me your secrets
||
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |