|
Влијание на нацијата врз верата |
Внеси реплика | страница <1 45678 13> |
Автор | |
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A neli toa vie imavte!!Ljubi go neprijatelot,Ili Privremeno go koristete toa,sega za sega vazio ona--Kornigo za bradata!!!
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sam se pofali pred nekoj den kolku se gordee so svojata brada dodeka mi pisuvase druga navreda.
Ako ne za brada, togas...se nesto ke se najde za kornenje. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hehehehee
Ako de, znae taa kako izgledaat posvetenite muslimani, samo slabo rasuduva, oti besot zaslepuva!
|
|
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
|
|
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Odi na Wikipedia da vidish kolku muslimani se dobitnici na nobelova nagrada. Nivniot broj iznesuva 6 od 1.3 milijardi narod. Kaj Evreite nivniot broj iznesuva 166 od 12 milioni narod. odnosot e 1:1700 vo korist na evreite. |
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема брада!
|
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Професор Хургроње „Сојузот на нациите, основан од Пратеникот на исламот, ги постави начелата на интернационалното единство и меѓучовечкото братство на толку универзални основи, што служеше како светлосен факел за другите нации. Факт е дека ниедна нација во светот не може да се споредува со тоа што го направи исламот во текот на реализацијата на идејата на сојузот на нациите. Светот не се двоумел подигнувајќи високо божества и индивидуи чиј живот и мисија исчезнаа низ легенди. Секој стремеж на Мухамед (Божјиот мир нека е над него) за цел го имаше само единството на човештвото во обожавањето на Еден Единствен Господ. Мухамед (Божјиот мир нека е над него) или неговите следбеници, во секое време, никогаш не претендираа на тоа дека се потомци на Господ, Негови отелотворувања, или на тоа дека се божествени. Тој секогаш бил и се сметал себеси само како емисар, избран од Господ.“[1] |
|
|
|
temimi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Херберт Хобохм (Аман Хобохм) Интелектуалец кој служел во германска дипломатска мисија во разни делови на светот. Работел како културен аташе во Германската амбасада во Ријад. Во 1941 година го примил исламот. Тој рекол: „Сум живеел во разни животни системи и сум имал можност да изучувам разни идеологии, но сум заклучил дека ниту една не е толку перфектна колку исламот. Ниеден од системите нема некој потполн код за благороден живот. Само исламот го има тоа, и ова е причината зошто добрите луѓе го примаат него. Исламот не е (само) теорија, туку е (и) практика. Тој значи потполно ,поклонување‘ на Божјата волја.“[1] |
|
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поголем христијаномразец не постои од тебе никаде. И Исусовиот цитат го нарече комунистички исказ. Кој те исцентрифугира така? Ќе видев како ќе реагиравте јас да извртев вака некој збор. Абе на улица да те сретнам, па брадата со која толку се дичиш ќе ти ја искорнам |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
temimi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
З. Скот Истакнат ориенталист, во својата книга „Историја на кралството на Западот во Европа“, помеѓу другото, пишува: „Треба да негуваме симпатии кон муслиманите и нивната вера, бидејќи во секој град во кој влегуваа тие донесоа мир, безбедност, богатство, благосостојба и радост. Тие ги урнаа идолите во Каба и ги истребија наследените зла, во текот на триесетина векови... Муслиманите основаа држави кои зрачеа праведност со векови, подигнаа градови, каде што ги учеа луѓето на знаење. Тие создадоа и подготвија гении, кои кажуваа дека човечкиот ум е доминантен и дека стои над предметите.“[1] |
|
|
|
temimi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Х. Г. Велс Во „Историјата на светот“, стр. 346, вели: „Исламот е најуниверзалното, најживото и најздравото политичко мислење кое е реализирано некогаш во светот. Тој на човештвото му понуди подобри услови од кој било друг систем.“[1] [1] Т. Нелај, „Странците, немуслиманите за исламот, к*ранот и Мухамед а.с.“ Едуката Исламе. Приштина, 1971, бр. 3. стр. 32. |
|
|
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некако не ти пеет устето убоо вечерва. |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
temimi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Полковник Енџерсал Американец познат по неговата безбожност, вели: „Илјада години по раѓањето на Христос, муслиманите основаа голема држава, подигнаа училишта по монголските и татарските градови, во Иран, Сирија, Египет, Северна Африка, Шпанија, и др. Муслиманите не подигнаа само училишта (медреси), туку подигнаа и астрономски набљудувачки центри, каде што се развија природните науки. Тие ги измислија броевите, студираа алгебра, геометрија и постигнаа да ги решат проблемите на алгебрата од трет степен. Муслиманите се покажаа како мајстори во науката за мерење на земјата, ги цртаа картите на ѕвездите, ги покажаа нивните движења и ги именуваа со разни имиња, имиња кои ги имаат и ден-денес. Тие зборуваа за делењето на Земјината топка, го опишуваа правецот на патот до Сонцето и Месечината, и промената на ноќта и денот... Изумија алатки за хемија и физика, подготвија разни часовници, открија балансери за часовници, направија и напредок во хемијата, оперираа со азот, етер, алкохол и за првпат подигнаа болници низ светот. Муслиманите ги разбраа основите на науката, однесувањето на телата во природата и секако, ја изучија и хидромеханичката наука. Во оптиката измислија и констатираа дека светлото не се перципира од окото во предметите, туку од предметите во окото. Освен ова, муслиманите од памукот, кожата, хартијата и челикот, изработија многу вредна и корисна суровина... Тие, успешните, не беа христијаните, туку беа токму муслиманите, кои подигнаа универзитети, кои ги собраа сите ракописи од старите дела, кои ги открија законите на природата и привлекоа внимание од целиот свет за природните знаења... Не треба да заборавиме дека славата за поставување на основите на современите знаења им припаѓа на следбениците на Мухамед (Божјиот мир нека е над него). За ништо од тоа што го добиваме денес не сме им должни ниту на црквата, ниту на христијанството.“[1] |
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
temimi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izvrtuvas, a?
Hristijanstvoto ne sodrzi kodeks zatoa sto nema na sto da se bazira. Ne e potpolna i konkretna objava. Bog znael deka na lugjeto osven induvidualen, potreben im e i opstestven mir, pa kako Svoj kone;en Zbor go dal i toa - Ku ranot!
Naprotiv, nemoj da ti pisuvam sega i da ti citiram kolku toa ubavo lugjeto ziveele so vekovi pod pravdata na islamot, a ne pod temninite na hristijanskiot crkoven misticizam! Se dokaza deka hristijanite ne se sposobni za drzava, a i samite si priznavaat, oti koga ja vladeeja Evropa, Dark Age, vo muslimanskata drzava cutese naukata i civilizacijata!!!
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |