IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Зошто Христос? Преобратени во Христијанст
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зошто Христос? Преобратени во Христијанст

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
Автор
Порака Обратен редослед
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2008 во 12:37
Е па во тоа е проблемот, се мешаат таму кај што не им е работа, а не си ги извршаваат обврските.

А нашиот брат, не се прелажал, можам да ти кажам дека го познава многу добро христијанството, а за исламот го познава многу подобро од многу родени муслимани.намигнување
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2008 во 12:30

Полицијата му упатувала закани на муслиманинот да се врати во христијанство? газење%20од%20смеење полицајците наши ги мрзи да си ја вршат работата што им е обврска, а камо ли да се замараат со некој си ојле дојле што се прелажал во ислам среќа

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
ZlatniLiljan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2008
Поени: 346
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZlatniLiljan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2008 во 12:23
големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
големо%20гушкање
Islam es Para Todas’’ (“Islam je za svakoga")
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2008 во 12:17
А бе сите овие браќа твои се однекаде, јас честопати се гледам со братот Гоце од Охрид, кој имаше премногу проблеми, не само со домашните туку буквално од целата околина, а само колку пати беше малтретиран од полицијата упатувај ќи му закани, но еве фала на Аллах тој сепак остана верен на Исламот.големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2008 во 12:09
Абе ти целиот си финта. А зошто пак мислиш дека најадените христијанчиња би прифатиле нешто од муслиманчињата?
Јас познавам и лично многу христијани (екс. муслимани) кои воопшто не биле гладни кога прифатиле христијанство.
На пример, познавам еден брат од Косово чил татко е многу богат и кој беше избркан од дома дента кога им призна дома дека станал христијанин. Неговата вера беше толку голема што иако неговиот богат татко му рече "Ти не си ми повеќе син", тој сепак остана верен на Христос. големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2008 во 11:57
Точно ев ангелос, во тоа е и финтата, се гледа дека не се вистинити, бидејќи најадените муслиманчиња не прифаќаат ништо од христијанчињатаплазење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2008 во 11:32
муџахид, ако успеа да ги прочиташ сведоштвата на овие христијани, ќе забележеше дека никој од нив не рече: "Јас бев прегладнето муслиманче во Африка" намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2008 во 11:18
А бе, што се залажувате, ова се само прикаски, кај имало муслиман, со здрав разум,  кој си ја познава верата, да прифати христијанство.
Тоа може да се случи само во гладната Африка каде што христијанските мисионери, со потпомагање на населението, делејќи му храна, мегутоа вршејќи и голема пропаганда го христијанизираат населението,
Кон врв
tofu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 328
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tofu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2008 во 10:17
Добро е да се види дека има и такви примери, барем среќен сум што овие луѓе не биле казнети со смрт. Апсолутно секој има право да припаѓа онаму каде што се чувствува најпријатно. Веројатно и затоа постојат толку многу вери, за секој да може да го одбере она што најмногу му одговара. Мене лично ме боли што различните вери и религии прават многу големи јазови меѓу луѓето. Секој мисли дека е во право и дека другиот е глупав затоа што верува во нешто друго. И јас бев таков. Но сметам дека проблемите произлегуваат затоа што не го познаваме другиот. Ако секој се сепарира и групира во свои кругови, ако стави превез преку очите и не сака да контактира со другиот, нема да има крај на кавгите меѓу припадниците на различни религии.
It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2008 во 03:10
Originally posted by postariot brat postariot brat напиша:

Emir Kosturica

Не знаев дека Емир Кустурица е преобратен во христијанство...ако е така, Мир и Спас за него
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2008 во 02:32
Emir Kosturica
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2008 во 01:43
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Maria sekoja cest
Чест на Еван...најголем познавач на христијанството од цел форум, он ја отвори темава

DA DA STO PSOTO SE SOGLASUVAM SO TEBE evangelos sekoja cest    

Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2008 во 01:22
Идемо даље...

Aishah's Story

I grew up as a Muslim in a Muslim country, and my religion was very important to me. After my first degree, I came to the U.S. to go to graduate school. Beginning graduate students took many of the same courses together their first year. I befriended an American graduate student from my classes, and we got along well. I had a birthday early in the semester, and my friend found out about it and gave me a small New Testament as a present. At first, I was taken a back. I didn't pick up the book for a week. I was too afraid to touch it. But as I thought about it, I considered myself to be a strong enough Muslim to read the book.

I started with the Gospel of Mark. My friend had recommended it because it was the shortest one. As I read further, many things struck me about the life of Jesus, but the biggest thing that influenced me were the verses Jesus spoke in Matthew 23:25-26. "Woe to you, teachers of the law and Pharisees, you hypocrites! You clean the outside of the cup and dish, but inside they are full of greed and self-indulgence. Blind Pharisee! First clean the inside of the cup and dish, and then the outside also will be clean."

What surprised me was that these ideas had been taught to me by my parents while I was growing up. They had a strong dislike for hypocrisy in religion, for people whose religion was only external and for show, but inside they were selfish and proud. They taught me that real Islam was in the heart and not just a set of rituals on the outside. When I saw that Jesus said the same thing as my parents had taught me, I recognized his authority over my life and that what he said was true. About a month later, I prayed for salvation through Jesus.

My family was furious with me when I told them I had become a Christian, and their displeasure with me has been the most painful thing I have endured in my new faith. I had had a very close relationship with my family, especially my mother, and there have been days when I thought about leaving my Christian faith just to restore my relationship with her. But I have no doubts about Jesus and am thankful that I had the opportunity to learn the truth about him from the Bible.

Aishah

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2008 во 01:22
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Maria sekoja cest

Чест на Еван...најголем познавач на христијанството од цел форум, он ја отвори темава
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.