|
Каков грев ти лежи на совеста |
Внеси реплика | страница <1 45678 11> |
Автор | |||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е, зошто бе,баш убаво ни тече конверзацијата. Ти со своите убедувања јас моите. Зарем е тоа причина за откажување. Па јас и ти ако не можеме да се спогодиме околу еден грав како ќе се спогодата нашите политичи лидери кога носат на дужа два милиони грева? Биди малку по ведар! |
|||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne ni odi temava zatoa i podobro da ne pisuvam poveke. Crtanite filmovi se dvodimenzionalni, zivotot na zemjata e trodimenzionalen. Ti kako sto rece veruvas vo zivotot na zemjata. Kade se drugite dimenzi zasto da znaes deka gi ima. |
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е, па, вака, мој БЕЦЕНЕВЕМ - да расчистиме околу пеколот какодел од задгробниот живот - ниту јас не верувам во него. Верувам само во материјата и во животот на земјата. Ниту пак Дане верувал во него, кога ја пишувал трилогијата „Божествена комедија“ - со значење на прекрасна, а не дека му припажа на Бога. Се работи за пеколот што го носиме во нас и го градиме за време на животот од тулите на гревовите што ги правиме, а како резултат на нашите слабости и маани - жетта за власт, лакомоста и страста.
|
|||
|
|||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што убаво си го решавате својот проблем со совеста вие машките (без навреда за оние кои не размислуваат вака) поточно оставате на женските да ви го решат. Се надевам дека уште на почеток кажуваш на кој начин размислуваш и и признаваш дека си лажго, зошто еве поаѓам од себе, знам дека никогаш не би била со некој кој сигурно би ме изневерил, те молам не мешај само љубов и сексуално привлекување како што направи во еден претходен пост. |
|||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|||
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Greskite se greski samo ako gi zabelezime......
a ako se napravat svesno togas veke toa e grev
|
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И јас не верував додека не сватив дека тој е во мене. Потоа морав да одам низ Чистилиштето и уште одам... |
|||
|
|||
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sto i da i kazam nema da ja izlazam, ako i e ubavo so mene neka me druzi, taka mozat i 100 da se soberat pa ako im se dopagja neka uzivaat. imat pravo na sloboden izbor, neka pravat i tie sto sakat. Nikoj ne ja tera so sila da place, ako taa samata se sozaluva deka idejata ne i bila dobra e togas so pravo ke se jade i ke place se dodeka ne se osvesti deka nisto ne i fali deka e ubava i normalna i nabrzo ke si go najde vistinskiot oti jas ne sum bil toj. mene moze da mi zablagodari so i ostaviv prostor da odbere i da ne i se sprotistavuvam na nejzinata zelba. |
|||
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А што ако за некое време почувствуваш дека сакаш некоја друга? Па по некое време трета? Ти ја изневеруваш таа со која си во моментот кон неа правиш грешка, правиш избор дали ќе бидеш искрен или ќе ја лажеш. Можеш да спиеш со која сакаш се додека не си во врска со некоја друга, се додека поради задоволство не оставаш солзи зад тебе... |
|||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|||
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Izvini vaka ama jas nema da se fatam za knigata na dante, jas ne veruvam vo pekol ni vo 9 kruga. Ako mu ja procitam knigata mozda ke svatam sto saka da kaze, ama pak nema da poveruvam deka ima pekol i 9 kruga.
Na zemjava bilo koj i da e toa , bilo sto i da napravi vo pekolot sigurno nema da odi. |
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се што сме напривеле свесно и сме ги повредиле тие што ги сакаме е свесен грев, а не грешка, и тоа е најтежок грев. Данте ги класифицира гревовите според тежината во девет категории и ги сместува во деветте круга на пеколот. Нејлесен е несвесниот, оној за кој не знаеш дека си го направил. Најтежок е предавството.И казните, односно измачувањата на совеста е најсилна за грешниците од деветиот круг. А казната е немир, несоница, страв од одмазда... Ако си ја читал „Трепетлика’ од Гане мож=еби ќе ти биде појасно. Таа е симбол за предавството. Се врзува со Исус и со Богородица - да бидам краток. Ги предала со своето треперење. |
|||
|
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
блазети тебе, чедо безгрешно! |
|||
|
|||
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Izneverata ne e greska, ne sakase komsijata da spie so druga zena , jas sakav da spijam so neja zasto custvuvav deka ja sakam. Ne e toa greska ili grev ako vodam ljubov so nekoja sto ja sakam.
A za ubicite da ne otvaram tema zasto ne sakam da se nametnuvam ama vo mnogu drzavi e ukinata smrtnata kazna a vo nekoj drzavi skros gi osloboduvaat velejki deka ne bile svesni. |
|||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
НЕМАМ ГРИЖА НА СОВЕСТ.
|
|||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|||
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти зборуваш за грешки што човек не можел да ги претпостави, и да се согласувам дека таквите не треба да водат до самоуништување. Но постојат грешки, поточно гревови кои зависат од тоа каков карактер си , дали си морален и дали поседуваш самоконтрола, на пример изневерата не е случајна грешка, ти секогаш можеш да направиш избор дали да изневериш или не, дали да направиш грев или не. Зарем убијците треба да продолжат со животите како ништо да не направиле тешејќи се дека било игра на судбината? |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 45678 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |