|
Никола Г. најдобар или најлош премиер? |
Внеси реплика | страница <1 45678 77> |
Автор | ||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
вистина е..ама само вмровскиот аспект на вистината...на пример дека има покачување на плати и пензии ама не кажуваш за колку е покачен целокупниот животен трошок....затоа треба да се гледа реално...а не вмровско-комуњарски како што нас ни одговара.....
|
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вака читајќи те, дури ќе помислам дека сум во Швицарска.... Ај вака да те прашам... Се градат патишта.... Јас знам само дека заобиколницата се изгради и уште 2 ленти кон табановце...тоа е факт и неможам да го спорам... Субвенции.... Значи заради тоа на тутунарите им го откупија тутунот испод цена, а на некои чекаа да почне да им скапува, па да им го откупат испод цена или ич....Лозарите да не праиме муабет.... 8 денари за килограм... смешно...а од субвенциите ни С.... Млекарите... штрајкови, па ги тепаа, па млекото го истураа, па банките хипотеки им активираа, па кравите испод цена ги продаваа... и на крај од субвенциите ни С.... а увоз на млеко фршти у државава... А за Швед Милк и да не коментирам... Платите се покачија за 20 %, а цените за живот 50 %.... тоа ми е - 30 %..... А за наредно качување е бајка... тралалалалаа... на жими мајка... мене мојата административна плата искрено не ме покрива, а важи за доста добра... Пензиите се покачија, ама затоа лековите се покачија за 65 %, цените на здравството исто така за 25 %..... А тек па што тоа се комбинира со покачените животни трошоци.... Е тоа е оф мори мајко на крај... Викаш се намали невработеноста? Каде тоа? Кај вас во ВМРО? Таму дефинитвно се намали, ама затоа меѓу народот се зголеми.... Дали знаеш дека приватниот сектор е столбот на една економија? А таму секој ден се отпуштаат вработени, зашто фирмите неможат да го издржат товарот на не економската политика на владата.... Е таму дефинитвно се зголеми невработеноста и тоа за 2-3-4 пати повеќе од тоа што беше... Е сега од моја гледна точка... Ако е супер, тогаш зашто категоријата на сиромашни граѓани во државава се покачи за рекордни 40 %. Зашто се повеќе приватни фирми одат во стечај? Зошто се зголеми бројот на невработени во бирото за вработување? Зошто секој ден се зголемува смртноста кај средната и младата популација? Зошто се повеќе млади спасот го бараат надвор од Македонија? Имам еден долг пост во некоја од темите, но некако не сакаш да го читнеш ниту да го искоментираш.... Имам една англиска поговорка EASY COMES, EASY GOES..... |
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eh sega gledano od tvoj aspekt taka e.. ama ova sto go pisav e realno, tocno i site go znaeme nisto ne izmisliv.... Изменето од Анастеа - 18.Мај.2011 во 01:51 |
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ама го испофали за малку ќе помислев дека за Премиерот на Швајцарија зборуваме.....
А не за премиерот на држава во која се уште невработеноста е најголема во околината, каде врие од нерешени прашања, не може да мрднеме на меѓународен план, сиромаштијата е поголема од секогаш...раскараноста меѓу луѓето е како никогаш до сега, историјата е поважна од иднината, споменикот вреди повеќе од животот на обичниот граѓанин....се живо е испартизирано како никогаш досега...да тоа е премиерот за кој зборуваме....
|
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se gradi cela Makedonija, patishta, regionalni lokalni, ucilista, sportski sali, vodovodi, kanalizacii............
vo vreme na BC nikaden nisto... (i pak ostavija budjet vo deficit) Platite vo administracija se pokacija i pak ke se pokacat za 20% .. vo vreme na BC bea zamrznati Se pokacija penziite, i penzionerite imaat eden kup povolnosti vo vreme na BC ne mrdnaa Subvencii - vo vreme na BC ne postoese ni zborot Se namali nevrabotenosta vo vreme na BC site stanaa stecajci Se zadrza imeto da ostanese uste malku BC so Raca na vlast ke se vikavme tonguzija sega Imame odlicna nadvoresna politika so site zemji Ednostavno kazano vbo vreme na BC bevme izgubeni vo svemir i prostor.... a sega napreduvame.. Koga bilo vaka |
||
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Народот дефинитвно нема да го избере пак.... Можно сценарио за самите да си обезбедат победа.... А тоа не е гласот на народот... е тогаш доаѓа до револуција... А за сите што се во туѓина јабана, можам да кажам, бујрум да се смениме на 3-4 месеци па да дискутираме после.... |
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ај плиз образложи ми што е тоа убавото во МК сега со оваа гарнитура... па да видиме дали ти држи вода муабетот..... |
||
|
||
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A jas edvaj cekam..Gruevski Da pobedi
i da ja realizira novata programa..... do sega vaka vo Mk ne bilo...samo napred.... |
||
||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mislam deka samiot na sebesi ne si si jasen, ako go izberat Grujo pak ( a ke go izberat ) koj e toj narod sto ke pravi revolucija protiv nego. tie sto go glasale li???? |
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па зашто бе (таква) паника..има(те) само уште 21 ден + неколку миниути... до ПРЕСУДАТА на Гласачите
Нека не ве фаќа паника..КАЛМА бре??
|
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако?Груевски добие уште еден мандат, јас лично и персонално и на нотар ќе потпишам дека Македонија ќе колабира целосно.... Еден дуќан нема да остане, верувајте.... Народот ќе направи револуција....
|
||
|
||
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pijacka jas ke davam.... ke castam za GOLEMATA POBEDA SE ZNAE KOJ KE POBEDI........ VAKA DO SEGA VO MAKEDONIJA NE SE SLUCUVALO....NAPREDOK..... GRUEVSKI PREMIER... |
||
||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Читаат, ама не сакаат да разберат.... Кога идилата на Вмро ќе помине (а на 5 јуни и те како ќе помине) ќе излезе цело ѓубре на оваа влада на површина, па ќе се навратат на моитеК постови и после ќе биде голтни ја гордоста и признај дека другиот бил во право.... Ама тогаш ќе бидат моите 5 минути.... А јас знам како да ги користам тогаш.... Изменето од Анастеа - 18.Мај.2011 во 01:49 |
||
|
||
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ни ти ни јас нема да изгубиме .... иако зборуваш спротивно
од мене ...знам дека си од ...нашите ............ .....
|
||
Внеси реплика | страница <1 45678 77> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |