![]() |
|
Зошто луѓето не се искрени |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5556575859 74> |
Автор | |
NiNa1 ![]() Сениор ![]() ![]() Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
EE I JA SE PRASHAM ZSH NE SE ISKRENI
|
|
![]() |
|
Палестинец ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Луѓето не се искрени оти лажењето им е вродена маана.
|
|
![]() |
|
ohriganka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 229 |
Iskrenosta e mislovna imenka na denesno vreme...
za beli lagi - da site gi koristime-najcesto za da ne povredime nekogo (ma, ubava ti e bojata na kosata :)) .
Jas ne gi opravduvam drugite lagi, iako postoi i ke postoi, lagi za da se napravime mangupki i mangupi - slusnete i cudete se sto sum napravil/a...
|
|
![]() |
|
Monuska ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
lagite se samo nacin da se protnes niz zivotot polesno, na ovoj ili na onoj nacin, vazno e da se potrudis samo da ne povredis nekogo, a toa sto ne go znaes ne moze da te povredi...
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
![]() |
|
devojka21 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 184 |
а факт е дека не се, не ми е баш јасно но сигурно зошто или се срамат од себе или не се доволно храбри да ја признаат вистината
![]() но како и да е мене многу ми е жал што ретко кој е искрен
![]() |
|
Life is beautiful
|
|
![]() |
|
Monuska ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Jas ne se ni trudam da pojdam od sebe, znam deka sekako ke koristam beli lagi, a mislam deka sekoj i gi koristi svesno ili nesvesno |
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
![]() |
|
Freya ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Зошто луѓето не се искрени?
Зашто не сме совршени, а чим не сме совршени значи дека имаме мани , а ако некој ни ги лепне в лице тие мани ,одма се лутиме....затоа не сме искрени, зашто за да се носиш со вистината треба храброст како што кажа една членка погоре, а таа храброст ретко кој ја има. |
|
Во мене се борат две личности,идиот и гение, се плашам да не попушти попаметниот.
|
|
![]() |
|
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
x
Изменето од becenevem - 28.Февруари.2012 во 19:36 |
|
![]() |
|
bravo , bravo da bevme site kako vas... kako vi uspeva? Bas se prasuvam zosto barem jas do sega ne sum sretnala licnost sto nikogas ne izlazala
|
|
|
|
![]() |
|
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
x
Изменето од becenevem - 28.Февруари.2012 во 19:36 |
|
![]() |
|
burucaga ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 978 |
Макијавелистички ли биле Фројдови или Сократови мотивите за дефиницијата е задната намера.Кај духовните лидери гласи следнава:Искреноста не е униформа која се носи само во празнични денови,туку секој ден.Во превод, лицемерието за задните намери треба да го замениме со лицето на вистината.Кога нема да имаме скриени мотиви и задни намери,нема зошто да не бидеме искрени.
|
|
Човекот е посилен отколку што мисли дека е.
|
|
![]() |
|
Pa da, najverojatno si vo pravo, ako ne od koristoljubie togas od strav od konflikti, ili sakas da postignes nesto ili sakas da izbegnes nesto
|
|
|
|
![]() |
|
Mishell_G ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Koristoljubie e odgovorot. Ke vi kazat sto sakate da cuete, a ne sto e vistina, za da ja postignat celta. Kako onaa pogovorkata "Celta gi opravduva sredstvata"
|
|
![]() |
|
si podlaznuvam... zosto da se pravi zivotot pokompliciran samo radi nekoi sitnici sto treba da se skrijat i sto vsusnost ne se tolku vazni... ehe eden zivot imame
|
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5556575859 74> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |