![]() |
|
ЗБУНЕТОВА ТЕМА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5354555657 137> |
Автор | |
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... наредните денови ме запознаваше со жителите и обичаите кои како и
да ги немаа, никаде немаше ниеден пишан закон кој би требало покорно да
го почитуваат, секој за секого беше достапен, недоразбирањата не беа
воопшто забележливи, зошто најчесто ги вртеа на шега како и забелешката
кон Тања дека беше првата што ме виде и набра во бесознание, а беше
тргнала по цвеќиња и ниедна немаше храброст да и се спротистави и го
превземе. Само се смешкаше и ме погледнуваше со поглед кој претходно не
го забележував. На децата им станав редовна атракција да заради нивната
љубопитност ушите и носот ми беа црвени од честото тегнење како и
штипкањето по лопатките барајќи крилја.
Родителите на Тања беа јавачи на ѕвездената кочија кои загинале обидувајќи се да ја спасат од катастрофа, но неа успеале да ја спасат сеуште неродена и да ја прилагодат на околината во која се нашле. Имаше чести парови, но децата како да беа сечии, ниедно не беше издвојувано, ниту пак покажуваа посебна привзаност кон некој од родителите зошто сите подеднакво им обрнуваа внимание, сватив дека децата се сопственост на племето заради нужноста да им предаде најправилен развој во условите кои им се наметнале. Не бираа колиба каде ќе се хранат или преспијат, само наутро ќе видев разгаламени палавковци кои во чопор излетуваа од различна колиба. Со Тања престојувавме во нејзината колиба, немаше преградени соби, спиењето ми стануваше се понемирно, ликот на Тања се почесто ми доаѓаше во соновите... Изменето од zbunet - 03.Декември.2008 во 16:36 |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
леле збунет сите жени си ги собрал тука
![]() да не ти треба помош ![]() ![]() |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
majka trazi so nea
![]() |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
me iznasmeavte so svekrvata...
![]() ![]() |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
...eee aj sega da ve vidam...
![]() |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
ama e brz...
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
3...2...1....eve gooooooo.......
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
...zbuuuuneeet...mil na mama... doagjaj... kako mi se nafrlija ovie tanjive... i me zdebelija...jas sum si t`nka...zgodna... dobra idna svekrva
![]() ![]() |
|
![]() |
|
apce ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
kako ne be
![]() ![]() |
|
apce
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
im rekov da ne se zakaçaat ,.......ama ne ja vidoa kitkata od koja strana ti e
![]() ![]() Изменето од marija1000 - 03.Декември.2008 во 13:26 |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5354555657 137> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |