IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Рецепти за торти и други благи работи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Рецепти за торти и други благи работи

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 53545556>
Автор
Порака Обратен редослед
angied Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јануари.2007
Локација: United Kingdom
Статус: Офлајн
Поени: 471
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај angied Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2007 во 17:49
ova ke bide "kalugerska mangja"
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2007 во 10:41
Хм..ете сега ме замисли Бутел2 мила.. Да не напоменеше ќе ги направев разлеани јајца со празна лушпа LOLLOLLOLLOLLOL
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2007 во 09:18
Zar nema da ispukaat ako se stavat na zagreana ringla?
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2007 во 09:11
Уф..тешко ова, ама ќе пробам да ги направам LOLLOLLOLLOL јајцава LOLLOLLOL
Кон врв
perinosi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Мај.2006
Статус: Офлајн
Поени: 406
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај perinosi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2007 во 02:19
Jaјца варени:
 
- За 5 особи,
 
Состојки:
 
5 Jajca ( На секој по едно )
Тенчере
Вода
Од зачини сол или вегета.
 
Подготвување:
 
Го земаш тенџерето, ги ставаш јајцата после ја ставаш водата така да бидат облиени. Сето тоа го ставаш на загреана рингла.
 
Време на приготувување:
 
20 мин. тврдо варени
 
10 мин. меко варени
 
0 мин. неварени.
 
Се служат топли или ладни.
 
LOLLOLLOLLOL


Изменето од perinosi - 06.Февруари.2007 во 02:19
Кон врв
BiG_kIsS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Крајно сериозна во с'e

Регистриран: 01.Ноември.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 8373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiG_kIsS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2007 во 00:44
Originally posted by natalija natalija напиша:

Шненокли

- 1 литар млеко
- 5 јајца ( или по желба колку сакате повеќе)
- Шеќер по желба

Се зима 1 литар млеко и се вари со шеќер ( 5 лажици)

На страна се матат 5 белки ( се прави шне ) цврсто матени може со додаток на 3 лажици шеќер може и без..

Кога цврсто ќе се изматат белките се црпи со лажица дел по дел и се ставаат во млекото кое врие..
Се ставаат како топчиња или како ќе се црпне со лажицата и после 3-5 секунди се вртат и се вадат во подлабока чинија со цедалка...Постапката се повторува се дури има белки за да се сварат..( внимавајте да ставате помалку зашто во допир со млекото топло растат ) Ставајте колку да има простор да растат.

На страна се матат жолчките со малку шекер и 1-1/2  лажица густин и се додаваат во млекото кое треба веќе да биде млако и со миксер се варат на пареа..

Кога филот ке се згусне ( не многу, да не биде густо како пудинг ) се истура врз веќе сварените белки и се посипува со Чоколадни мрвици или се ренда чоколадо...

Добар апетит


TongueTongueTongue
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2007 во 20:58


najmnogu mi se dopadjaat sekerparinjata...

mmm



                             PARADISE MACEDONIA
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2007 во 13:30
Шненокли

- 1 литар млеко
- 5 јајца ( или по желба колку сакате повеќе)
- Шеќер по желба

Се зима 1 литар млеко и се вари со шеќер ( 5 лажици)

На страна се матат 5 белки ( се прави шне ) цврсто матени може со додаток на 3 лажици шеќер може и без..

Кога цврсто ќе се изматат белките се црпи со лажица дел по дел и се ставаат во млекото кое врие..
Се ставаат како топчиња или како ќе се црпне со лажицата и после 3-5 секунди се вртат и се вадат во подлабока чинија со цедалка...Постапката се повторува се дури има белки за да се сварат..( внимавајте да ставате помалку зашто во допир со млекото топло растат ) Ставајте колку да има простор да растат.

На страна се матат жолчките со малку шекер и 1-1/2  лажица густин и се додаваат во млекото кое треба веќе да биде млако и со миксер се варат на пареа..

Кога филот ке се згусне ( не многу, да не биде густо како пудинг ) се истура врз веќе сварените белки и се посипува со Чоколадни мрвици или се ренда чоколадо...

Добар апетит
Кон врв
carter Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор


Регистриран: 24.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај carter Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2007 во 17:49
sakate ja da vi dadam web adresa so recepti od mn ubavi jadenja.mislam ne deka ja praamLOL nego majka mi ja koristi
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2006 во 17:48
Божиќен колач... не е заебанцијаBig%20smile

Состојки:

65гр  путер
3     јајца
125гр шеќер
125гр бадеми
125гр брашно
50гр  кандирани цитрони
50гр  кандирани помаранџи
125гр чоколадо за готвење
1/2   пециво

Приготвување:

Путерот се размешува, шеќерот и јајцата се додаваат и се заедно се меша да стане пенаста смесата.

Пецивото се меша со брашното, и од него со лажица се става во путерот, размешан со шеќерот и јајцата, и се меша постојано.

Се додаваат исецканите бадеми и кандираното овошје и исецканото (крупно) чоколадо и се промешува.

Тестото се става во (со путер) намачкано калапче во кутијаста форма и се пече на средна температура (175°C) околу 30 - 45 минути.


Изменето од влечка - 21.Декември.2006 во 17:53
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Статус: Офлајн
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2006 во 17:06

Cokoladna torta

Fil:100 grama cokolado, 100 grama sheker, 100 grama mleko , 100 grama kakao.Se topi na tivok ogan.Od koga ke se stopi od ova vo edno fildzanche se trga nastrana 3 lazici.
Se mati eden margarin so 200 grama sheker vo prav vo nego se dodavaat 10 zolcki.Se soedinuva so go rastopenata cokoladna smesa.

TESTO:
10 belki se matat so 200 grama sheker.Od koga se izmateni dobro se dodava 5 lazici brashno, 1 pecivo, 3 lazici meleni orevi i 3 lazici od ona sto trgnavme nastrana od filot.

Se pece vo podmachkano i so hartija no i taa namachkana so zejtin plehce od shporetot.

Od koga ke se oladi pecenoto testo se sece na tri dolgi lenti i se filuva so filot.
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2006 во 09:21
Влечке мила најдобар рецепт кој сум го прочитала до сега.. Ке пробам да го направам утре само да најдам добар коњак LOLLOLLOLLOLLOLLOLClapClapClapClapClapClap
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2006 во 23:29
Божиќна тортаLOL

состојки:

1 шоља вода
1 шоља шеќер
1 шоља кафеав шеќер
4 големи јајца
2 шољи суво овошје
1 мала лажица пециво
1 мала лажица сол
1 полна рака ораси
1 лимон
1 литар виски

Приготвување:

Прво пробајте го вискито дали е квалитетно.

Земете голем сад.

Пробајте пак од вискито и уверете се дека е стварно квалитетно.

Сипајте во една чаша до работ и испијте ја и повторете уште еднаш.

Уклучете го миксерот и измиксајте го путерот во садот убаво.

Додајте една лажица шеќер.

Пробајте дали вискито е се уште во ред.

Пробајте уште една полна чаша.

Скршите две јајца, и тоа во садот.

Фрлете ги залепените овоштенца внатре.

Укњучете го Фиксерот.

Ако глупите овоштенца се заглават во тиксерот, одглавете ги.

Проверете го вискито дали е конзистентно.

Додајте уште една чаша.

Шеќер и се друго.

И уште што ти не...

Намачкајте го шпоретот.

Свртете на 350 степени.

Фрлете го садот од прозор и проверете го вкусот на останатото виски.

Одете во кревет и заборавете на тортата.

Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Статус: Офлајн
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Септември.2006 во 14:37
lele bosab, me fati apetit za blago
daj pisi uste nekoj lese recept da probam i jas Wink
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 53545556>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.