|
ЗБУНЕТОВА ТЕМА |
Внеси реплика | страница <1 5253545556 137> |
Автор | ||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i vo ljubovta li pobedi i porazi... osvojuvanja i pokoruvanja |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Neverojatno kolku relaksiraat tekstovive i te teraat da zaboravis na se sto te opteretuva vo momentot i da potones vo nekoj drug fantasticen svet
|
||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...ме прашуваш што ли правев, ме прашуваш со кого бев, велам дека со
тебе бев, те сакав како до сега така и од сега и да те има и да те
нема, неменливо е се она со тебе што има врска, само се здобива со нови
димензии и бои. Секој оној со кого сум случајно, забележува дека не сум
со него, далечен и одалечен од се она што не потсетува на тебе, сето
останато е само избледена црно бела слика што има значај на оние што
така умеат да се сеќаваат, а јас се родив во твоите прегратки, во
експлозија на бои и звуци онакви за какви пред тебе сонував, затоа и
така лесно те препознав кога одблиску потонав во твоите очи како
сабјарка за да го освојам твоето срце кое лежеше во длабочините на
тишината, затоа и со сета сила веднаш почнав да те љубам, бргу да те
совладам и освојам, грчевито и очајно како последен воин без остапница
знаејќи дека друга шанса не ќе имам, само на ова поле морав да победам,
не ми беше жал за загубените битки и пирови победи, тие посивеа и
избледеа, никогаш и не постоеа. Во твоите прегратки престанав да
постојам минувајќи низ рајските порти кои ги сочинуваа твоите усни, се
друго го загуби својот непостоечки значај губејќи се во сенката на
твојата големина, да, нема друг свет сем тебе и само таму живаем
збогувајќи се со се останато...
|
||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aj da zbornes, so praese do sega i malku poopsirno, da ne nagagame
|
||
engie
Сениор Регистриран: 10.Август.2005 Локација: Zimbabwe Статус: Офлајн Поени: 2775 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve sum be milo , redno bese da se pojavam pak
|
||
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..i tvojot...spored Darvin...
|
||
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tvojot predok
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...aj majkata...smeneta teza...a jas imav 5 za tezata deka ova e praprapraprapraprapraprapra tetka mi
|
||
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
apce
|
||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kaj si ma
|
||
engie
Сениор Регистриран: 10.Август.2005 Локација: Zimbabwe Статус: Офлајн Поени: 2775 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe zbunet uste si im glavna atrakcija ovde.Nekoi raboti si ostanuvaat isti.......eden orden od mene
|
||
|
||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...лебдеше над вода додека ловеше риба, брзи движења кои не можев да ги пратам со поглед, секаде бев со неа, деновите минуваа како магла фасциниран од Тања, не можев веќе ниеден ден да го замислам без нејзиниот поглед и насмевка, погледите се повеќе ни се вкрстуваа на нов начин, се поблиску стоевме еден до друг навикнувајќи се на ритамот на нашите дишења, уживав во нејзината миризба. Дознав и дека пердувите околу градите и колковите се само поставени како облека од сопствен материјал, како кога ние би ја употребувале нашата коса за облека, погледот се почесто ми застануваше на покриените пердувести делови, во некои ситуации ми предизвикуваше дури и болка во препоните, храбро се држев да не се забележи, но очите се почесто ме издаваа.
- Сакаш да леташ ? заврте круг околу мене разиграно, зачудено ја погледнав и уште пред да одговорам иронично веќе бев во висините, нејзините навидум нежни раце цврсто ме држеа, ветерот фучеше во моите уши, селото пред моите очи се повеќе се смалуваше, ние бевме се повисоко, по некое облаче почна да ме допира по образите, некои од високите ридови беа под нас. Дишев испрекинато, што од возбуда, што од помалку воздух кој се среќаваше околу нас, Тања немаше никакви проблеми, беше најбрзиот и највешт летач во селото заради наследената способност од нејзините родители. Ме спушти на високиот врв од планината, гледавме право каде беа облаците, едниот беше во облик на срце, не знам дали и таа го виде, студот почна да ми лази по кожата, почнав да се тресам, ми се доближи облизнувајќи ги усните, ги затворив очите. Ги отворив додека паѓав од планината, ме турна, почнав да врескам, ваква самотија и беспомошност немаше кој да раскаже, а да ја преживее, може било случајно, не е веќе важно, секој некако доаѓа до крајот, се препуштив на творецот. Наглата промена на правецот, ме натера да се насмеам на мојата глупавост и да помислам дека би ме оставила, мојата насмевка стана прекриена со нејзините усни, возвратив гладен за сочноста што ми се наговестуваше и која не можев ни да ја замислам, нашите раце почнаа самостојно да регираат допирајќи се насекаде и покрај невообичаените околности, како ова да сме го правеле во целиот наш досегашен живот, висината се повеќе се зголемуваше, одевме вртоглаво нагоре додека нашите усни и јазици се преплетуваа се додека не почнаа и нашите тела, тогаш престана да лета, испуштивме сладострасни извици кои ечеа меѓу облаците кога се соединивме... |
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Внеси реплика | страница <1 5253545556 137> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |