![]() |
|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5152535455 98> |
Автор | |
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
.
... го поведе Својот народ како овци и ги водеше како стадо низ пустината. Псалм 77(78):52 . ![]() Изменето од spiros - 01.Јули.2012 во 12:09 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
![]() |
|
Blagoj_s ![]() Сениор ![]() Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Надевај се на Господа од се срце и не се потпирај врз твојот разум. По сите свои патишта размислувај за Него, и Он ќе ти ги покаже твоите патеки. Не се сметај за мудрец; бој се од Господа и бегај од злото: тоа ќе биде здравје за твоето тело и лек за твоите коски- Poslovici-3:5-8- Biblijata |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
Pica pica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
КНИГА НА ПРОРОК ЕРЕМИЈА
Глава 33 20 „Господ зборува вака: ‘Ако можете да го укинете Мојот Завет со денот и Мојот Завет со ноќта, така што ќе нема веќе ни ден ни ноќ во право време, 21 ќе може да се укине и Мојот Завет со Мојот слуга Давид, та веќе не ќе има син, кој би царувал на неговиот престол, и со левитите и со свештениците, кои Ми служат. |
|
![]() |
|
Blagoj_s ![]() Сениор ![]() Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Се има свое време, и секоја работа под небото има свое време; време кога ќе се родиш, и време кога ќе умреш; време кога садиш, и време кога го корнеш насаденото; време кога се убива, и време кога се лекува; време кога се урива, и време кога се гради; време кога се плаче, и време кога се смее; време кога се тагува, и време кога се игра; време кога се расфрлуваат камиња, и време кога се собраат ...камења; време кога се прегрнуваш, и време кога се одбегнуваат прегратки; време кога се добива, и време кога се губи; време кога се чува, и време кога се растура; време кога се раскинува, и време кога се сошива; време кога се молчи, и време кога се зборува; време кога се сака, и време кога се мрази; време за војна и време за мир Propovednik- 3:1-8-Biblijata |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
Јас му сведочам секому, кој ги слуша пророчките зборови на оваа книга. Ако некој им додаде нешто, Бог ќе му додаде од злата опишани во оваа книга. А ако некој одземе нешто од зборовите на книгата на оваа пророштво, Бог ќе му го одземе неговиот дел од дрвото на животот и од светиот град, кои се опишани во оваа книга Otkrovenieto-22:18,19-Biblijata |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
Ти веруваш дека има само еден Бог. Добро правиш! И демоните веруваат и треперат. Сакаш ли да разбереш, о суетен човеку, дека верата без дела е бесплодна Зашто, како што телото без дух е мртво, така и верата без дела е мртва. -Jakov-2:19,20,26-Biblijata |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
Лакомството) Алчноста е корен на сите зла "Алчноста за пари е корен на сите зла. Некои луѓе се толку алчни по пари, што дури и од верата скршнаа и си нанесоа многубројни болки" (1. Тимотеј 6:10) "Од каде произлегуваат судирите и кавгите меѓу вас? Зарем не произлегуваат од вашите необуздани страсти што постојано војуваат во вашите тела? Го посакувате тоа што го немате и ќе направите се за да го доб...иете. Подготвени сте дури и да убиете! Ќе пукнете од завист. Се карате, се расправате и пак не добивате, бидејќи не го барате од Бог. А и кога барате - не добивате, бидејќи барате со грешни мотиви, за да ги задоволите вашите необуздани страсти." (Јаков 4:1-3)Алчниот човек си го упропастува сопственото семејство" (Поговорки 15:27)"Кој е љубител на пари - не се наситува на пари; и кој е љубител на раскошот - не му достасува имотот!" Проповедник 5:10 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
„Дојдете кај Мене сите вие кои сте изморени и натоварени со тешки бремиња, Јас ќе ве одморам! Земете го Мојот јарем на себе и дозволете Ми да ве научам, бидејќи Јас сум со нежен и кроток дух, и тогаш вашите души ќе се успокојат. Јаремот Мој е лесен, како што е лесен и товарот што ви го давам.“ (Матеј 11:28-30) |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
. Не ја спуштај раката врз детето - рече - ниту му прави нешто! Еве, сега знам дека се боиш од Бога, зашто не го задржа од Мене ни својот син, својот единец.” (Битие 22:12) . ![]() |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
![]() |
|
Pica pica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Јаков: 1:12
Блажен е човекот, кој поднесува искушение, зашто кога ќе биде испитан, ќе прими венец на живот, што Бог им го ветил на оние, кои Го љубат. |
|
![]() |
|
Не искушувајте Го Господа, вашиот Бог, како што Го искушувавте во Маса." (5. Мојсеј 6:16)" Оче наш... не воведи не во искушение, но избави не од Лукавиот..." (Матеј 6:9, 13) |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
ПРОПОВЕДНИК
Глава 6 3 И велам: подобро е недоносено дете, од оној кој би родил сто деца и би живеел многу години, а самиот не би уживал во благото и не би имал погребение; 4 зашто недоносеното дојде напразно и отиде во темнина, и името му е покриено со темнина; 5 сонцето ниту го виде ниту го созна - а поспокојно е од оној. |
|
![]() |
|
Алчноста е корен на сите зла"Алчноста за пари е корен на сите зла. Некои луѓе се толку алчни по пари, што дури и од верата скршнаа и си нанесоа многубројни болки" (1. Тимотеј 6:10)"Од каде произлегуваат судирите и кавгите меѓу вас? Зарем не произлегуваат од вашите необуздани страсти што постојано војуваат во вашите тела? Го посакувате тоа што го немате и ќе направите се за да го добиете. Подготвени сте дури и да убиете! Ќе пукнете од завист. Се карате, се расправате и пак не добивате, бидејќи не го барате од Бог. А и кога барате - не добивате, бидејќи барате со грешни мотиви, за да ги задоволите вашите необуздани страсти." (Јаков 4:1-3)
|
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
Господ е Пастир мој; ништо нема да ми недостасува, На зелени пасишта Тој ми дава починка; При тивки води - ме води. Ја освежува мојата душа, ме води по патеките на правдата, поради Своето име. Ако тргнам и низ долината на смртната сенка, нема да се уплашам од злото, зашто Ти си со мене. Твојот жезал и Твојата палка ме утешуваат. Приготвуваш трпеза пред мене, пред погледот на моите непријатели. Ја помаза мојата глава со масло, мојата чаша се прелева. Навистина, благоста и милоста ќе ме следат, низ сите денови на мојот живот. И јас ќе престојувам во Господовиот дом засекогаш. Psalm-23-Biblijata |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5152535455 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |