|
Рецепти за торти и други благи работи |
Внеси реплика | страница <1 5051525354 56> |
Автор | |
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.........koneçno denes gi napraviv........i fala za receptata mamamd.....super ispadnaa.....ima da jade mojata vojska sega
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ја мислам има за шо да се радуваш....а и за шо да залееш со нешо жто
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... cekaj da se zagream... mi treba inspiracija...nekoja radosta vest...
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
види ја ти неа...топ рецепт Биба Г Мамамд пробај нема да зажалиш...ист вкус само за побрзо време
Изменето од blueprayer - 26.Септември.2008 во 15:55 |
|
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...aaa ne ostanuvam jas dolzna..ke gi probam...ako gi bendisaat menuvam recepta...... ovie jas shto gi napishav se onie bash vistinski krofni... |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мамамд мене ме мрзи овие да ги правам...мразам коа мора да чекам да стаса тестото, ако веке сум почнала да правам па да чекам еден саат...затоа овие со јогурт ги правам за 20 минути
|
|
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kilo brashno, 2 jajca, pola kilo mleko- mlako, 1 fildzan zejtin, se zamesuva so prethodno stasana 1 kocka kvasec, sheker i mlako mleko...pri mesenje moze da se dodade ushte malku brashno... za zamesuvanje...dodeka se odvoi testoto... se ostava da stasa okolu 1 cas, pa deli na 2 dela za polesno da se isuka kora so debelina na prst - 1 sm... So casha- najshiroko grlo shto imash za pobrzo da gi zavrshish... se vadat krofni, parcinjata shto ostanuvaat pak se zamesuvaat i taka vadat krofni dodeka se potroshi celoto testo, se redat na krpa i ostava da stasaat ushte najmalku pola saat. Se przat na vrel zejtin ( se stava otprilika pola shishe vo podlaboko tendzere) a moze i vo friteza... dodeka porumenat... za da se dignat ubavo dodeka se przat od gornata strana so lazica se posipuvaat od vreliot zejtin. Przenite krofni se valkaat vo prav sheker. Vaka sredeni moze so shprits da se polnat so nekoj fil po zelba... ili nekoj dzem... Od ova smesa izleguvaat edno 30 krofni... Probaj...pa kazi...
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мило најлесни крофни еве ти
3 јајца Чаша јогурт 14 лажици брашно 1 пециво 1 ванилин шекер -ги матиш јајцата и шекерот. после тоа додаваш се друго месиш и со лажица зимаш од тестото и во угреано масло пржиш. кога ке бидат готови со цеделаче нароси прав шекер, а во тањирче измешај 2 лажици црвено вино и 2-3 лажици прав шекер. убаво да се измеша виното и шекерот и одозгора исцртај (како со чоколаден прелив) ПОУБАВИ АМИН Изменето од blueprayer - 24.Септември.2008 во 17:06 |
|
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.......ne me zaboravajte .......
|
|
|
|
Delicia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....nekoj da ne ja ima receptata za krofni......ako ne napravam ,krofni do petok ,deçkite ke mi se nalutat........
.......daj ,bidete fer ..........POMAGAJTEEEE.....
|
|
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ах Доријан, грешнику еден!:)))))))))
Одамна не сум си го направила ова. Ова ти е калорично-бомбастична рецепта. Инаку, пред некој ден го направив ова- бабински рецепт е, посно лепче кое во Источна Македонија го практикуваат за на црква/манастирски празници. Ептен вкусно е! 4 филџани газоза филџан до два шеќер филџан зејтин 8-9 филџани брашно пециво пола лажичка сода бикарбона. Мешаш се тоа ( најпрво брашното, пецивото и содата па ги додаваш во садот со газозата, шеќерот и зејтинот, сето претходно измешано) и ставаш сецкани ореви во него ( колку ти душа сака). Го истураш во тавче, и одозгоре посипуваш со ореви и малку шеќер. Се пече едно пола саат до 40 мин. Пожелно е да се стави на 200, па за 10 мин да се намали на 140/150, на потивко. Абе деликатес:)))) А па едни прстечиња од кромид што правам....мх мх. Ај друг пат таа рецепта. |
|
doriangray
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да ви кажам еден рецепт што ми текна, додека се глупиравме со една другарка. Многу е едноставен, не треба ништо посебно освен една длабока чинија, Још (или било што, што има рибички, переци и такви ствари измешано) и чоколаден прелив: И го правите следното: Ги истурате грицките во чинијата, ставате одозгора чоколаден прелив, земате чачкалици и јадете. Леле немате појма колку е вкусно, на крај прсти да излижеш, буквално. Пробајте ! |
|
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|
blue666
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4465 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aham, toa mislam
еве за славица еден линк....ме мрзеше да препишувам http://blog.com.mk/node/63070/print |
|
zanzibar
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 14.Септември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 29 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Interesen makedonski sajt za recepti: Pred Jadenje,glavno jadenje,salati,sosovi,corbi,testenini,pijaloci-kokteli,zdrava ishrana
|
|
OwaOna
|
|
Внеси реплика | страница <1 5051525354 56> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |