IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Рецепти за торти и други благи работи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Рецепти за торти и други благи работи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5051525354 56>
Автор
Порака Обратен редослед
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2008 во 16:49
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Kilo brashno,  2 jajca, pola kilo mleko- mlako, 1 fildzan zejtin, se zamesuva so prethodno stasana 1 kocka kvasec, sheker i mlako mleko...pri mesenje moze da se dodade ushte malku brashno... za zamesuvanje...dodeka se odvoi testoto... se ostava da stasa okolu 1 cas, pa deli na 2 dela za polesno da se  isuka kora so debelina na prst - 1 sm... So casha- najshiroko grlo shto imash za pobrzo da gi zavrshish...  se vadat krofni, parcinjata shto ostanuvaat pak se zamesuvaat i taka vadat krofni dodeka se potroshi celoto testo, se redat na krpa i ostava da stasaat ushte najmalku pola saat. Se przat na vrel zejtin ( se stava otprilika pola shishe vo podlaboko tendzere) a moze i vo friteza... dodeka porumenat... za da se dignat ubavo dodeka se przat od gornata strana so lazica  se posipuvaat od vreliot zejtin. Przenite krofni se valkaat vo prav sheker. Vaka sredeni moze so shprits da se polnat so nekoj fil po zelba... ili nekoj dzem... Od ova smesa izleguvaat edno 30 krofni... Probaj...pa kazi...

.........koneçno denes gi napraviv........i fala za receptata mamamd.....големо%20гушкањеsuper ispadnaa.....ima da jade mojata vojska segaголема%20насмевканамигнување
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 16:00
ја мислам има за шо да се радуваш....а и за шо да залееш со нешо жто голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 15:56
... cekaj da se zagreamгазење%20од%20смеење... mi treba inspiracija...nekoja radosta vest...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 15:55
види ја ти неа...топ рецепт Биба Г големо%20гушкање Мамамд пробај нема да зажалиш...ист вкус само за побрзо време големо%20гушкање

Изменето од blueprayer - 26.Септември.2008 во 15:55
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 19:34
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Мамамд мене ме мрзи овие да ги правам...мразам коа мора да чекам да стаса тестото, ако веке сум почнала да правам па да чекам еден саат...затоа овие со јогурт ги правам за 20 минути голема%20насмевкаголемо%20гушкање

...aaa ne ostanuvam jas dolzna..ke gi probam...ako gi bendisaat menuvam recepta...големо%20гушкање... ovie jas shto gi napishav se onie bash vistinski krofni...голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 17:20
Мамамд мене ме мрзи овие да ги правам...мразам коа мора да чекам да стаса тестото, ако веке сум почнала да правам па да чекам еден саат...затоа овие со јогурт ги правам за 20 минути голема%20насмевкаголемо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 21:54
Kilo brashno,  2 jajca, pola kilo mleko- mlako, 1 fildzan zejtin, se zamesuva so prethodno stasana 1 kocka kvasec, sheker i mlako mleko...pri mesenje moze da se dodade ushte malku brashno... za zamesuvanje...dodeka se odvoi testoto... se ostava da stasa okolu 1 cas, pa deli na 2 dela za polesno da se  isuka kora so debelina na prst - 1 sm... So casha- najshiroko grlo shto imash za pobrzo da gi zavrshish...  se vadat krofni, parcinjata shto ostanuvaat pak se zamesuvaat i taka vadat krofni dodeka se potroshi celoto testo, se redat na krpa i ostava da stasaat ushte najmalku pola saat. Se przat na vrel zejtin ( se stava otprilika pola shishe vo podlaboko tendzere) a moze i vo friteza... dodeka porumenat... za da se dignat ubavo dodeka se przat od gornata strana so lazica  se posipuvaat od vreliot zejtin. Przenite krofni se valkaat vo prav sheker. Vaka sredeni moze so shprits da se polnat so nekoj fil po zelba... ili nekoj dzem... Od ova smesa izleguvaat edno 30 krofni... Probaj...pa kazi...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 17:05
Мило најлесни крофни еве ти

3 јајца
Чаша јогурт
14 лажици брашно
1 пециво
1 ванилин шекер

-ги матиш јајцата и шекерот. после тоа додаваш се друго месиш и со лажица зимаш од тестото и во угреано масло пржиш.

кога ке бидат готови со цеделаче нароси прав шекер, а во тањирче измешај 2 лажици црвено вино и 2-3 лажици прав шекер. убаво да се измеша виното и шекерот и одозгора исцртај (како со чоколаден прелив)

ПОУБАВИ АМИНголемо%20гушкање

Изменето од blueprayer - 24.Септември.2008 во 17:06
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 15:27
Originally posted by marija1000 marija1000 напиша:

....nekoj da ne ja ima receptata za krofniтрепкање......ako ne napravam ,krofni do petok ,deçkite ke mi se nalutatтага........
.......daj ,bidete fer ..........POMAGAJTEEEEмолитва.....големо%20гушкање

.......ne me zaboravajte .......тага
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 09:50
....nekoj da ne ja ima receptata za krofniтрепкање......ako ne napravam ,krofni do petok ,deçkite ke mi se nalutatтага........
.......daj ,bidete fer ..........POMAGAJTEEEEмолитва.....големо%20гушкање
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2008 во 11:14
Ах Доријан, грешнику еден!:)))))))))
Одамна не сум си го направила ова. Ова ти е калорично-бомбастична рецепта.

Инаку, пред некој ден го направив ова- бабински рецепт е, посно лепче кое во Источна Македонија го практикуваат за на црква/манастирски празници. Ептен вкусно е!

4 филџани газоза
филџан до два шеќер
филџан зејтин
8-9 филџани брашно
пециво
пола лажичка сода бикарбона.

Мешаш се тоа ( најпрво брашното, пецивото и содата па ги додаваш во садот со газозата, шеќерот и зејтинот, сето претходно измешано) и ставаш сецкани ореви во него ( колку ти душа сака). Го истураш во тавче, и одозгоре посипуваш со ореви и малку шеќер. Се пече едно пола саат до 40 мин. Пожелно е да се стави на 200, па за 10 мин да се намали на 140/150, на потивко.
Абе деликатес:))))

А па едни прстечиња од кромид што правам....мх мх.голема%20насмевка
Ај друг пат таа рецепта.
Кон врв
doriangray Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Регистриран: 03.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1460
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2008 во 15:54

Да ви кажам еден рецепт што ми текна, додека се глупиравме со една другарка. Многу е едноставен, не треба ништо посебно освен една длабока чинија, Још (или било што, што има рибички, переци и такви ствари измешано) и чоколаден прелив:

И го правите следното: Ги истурате грицките во чинијата, ставате одозгора чоколаден прелив, земате чачкалици и јадете. Леле немате појма колку е вкусно, на крај прсти да излижеш, буквално.

Пробајте !
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change.
And if you're talking about my life you're only wasting your own time!
Кон врв
blue666 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Ноември.2007
Поени: 4465
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blue666 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2008 во 21:51
aham, toa mislam
еве за славица еден линк....ме мрзеше да препишувам

http://blog.com.mk/node/63070/print
Кон врв
zanzibar Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Септември.2005
Поени: 29
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zanzibar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Април.2008 во 12:52
Interesen makedonski sajt za recepti: Pred Jadenje,glavno jadenje,salati,sosovi,corbi,testenini,pijaloci-kokteli,zdrava ishrana
OwaOna
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5051525354 56>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.