![]() |
|
Филозофирај |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5051525354 82> |
Автор | ||
Calipso ![]() Модератор ![]() ![]() Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Постојат два збора кои најтешко се кажуваат...Здраво - за прв пат, и Збогум - за последен пат.
|
||
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
||
![]() |
||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
|
Umot nosi lezeren zivot so site neophodni materijalnosti....i nikogas ne e vo antagonizam so parite
PREPOZNAVANJE NA NEOPHODNOTO? |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
![]() |
||
MyWay ![]() Сениор ![]() ![]() Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
|
Умот е нешто спротивно на парите, колку помалку го има човекот е позадоволен.....
|
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... ![]() |
||
![]() |
||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
||
![]() |
||
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
|
тема секс...
студентот вели... имам што, ама немам каде... бизнисменот вели... имам каде, ама немам што... филозофот вели... имам каде, имам што... ама зошто...? ![]() |
||
![]() |
||
MyWay ![]() Сениор ![]() ![]() Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
|
Od nekoj luge podobro ne ocekuvaj ni malku, zasto i toa nema da ti go dobies nikogas...........
MyWay |
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... ![]() |
||
![]() |
||
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
|
Светот е таков каков што е затоа што луѓето се такви какви што се! Луѓето го прават светот и ако од некаде треба да се почне со промени тоа треба да биде од самите нас, па со тоа ние ќе станеме репер за идните генерации. Убаво си рекол Ганди: Be the change you wish to see in the world ![]() |
||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||
![]() |
||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
|
Светот е таков каков е.Ако нешто не ти допаѓа во него-промени го (нештото).
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Togash zhena mi ima mnogu well spent life!
![]() |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
|
![]() |
||
![]() |
||
Marko Polo 1 ![]() Сениор ![]() ![]() venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
|
Sto e bitno za koja tema e... I ova e filozofija...
Pretstavata stotuku zavrsi. Pretstavata vo koja bese akter. Se zatemnuvaat svetilkite koi ja osvetluvaa scenata, so ivicite od pogledot gledas kako pagja zavesata, koja vo sledniot moment kje te oddeli od publikata… A scenata… Golema, beskonecna, a sepak publika pred nea. Neobicna publika. Dobar del od nea ucestvuvase vo pretstavata, se kaci na scenata, na tvoeto parce scena. Ne znaes dali ti ucestvuvase vo nivna pretstava ili tie vo tvojata… No pretstavata zavrsi. Krajot e samo tvoj, tuka e. Posle ovaa pretstava kje se oglusis na aplauzite ili svirezite. Ne se bitni sega, ne vo ovoj moment. Vednas posle zavrsuvanjeto, vo migot pred da se spusti zavesata, kje se zaprasas kako ja odigra pretstavata? Dali ja igrase so dusa, so seto znaenje, dali go iskoristi vremeto koe ti bese dadeno na scenata? Dali ja odigra hrabro, ili vo strav? Dali ja odigra za sebe ili za publikata? Ili za nekoj vo publikata? Vredese li… Ne, nemase pripremi za pretstavata. Duri mozebi I ne sakase da se kacis na nea, ednostavno bese donesen tuka… Ne, kje nema ni repriza. Ne deka e dobra ili losa. Ednostavno nema. Razmisluvas deka mozebi se posrekjni onie koi ne mora da se samoanaliziraat posle svoite pretstavi. Poradi x pricini, nivnata pretstava ne zavrsuva so zavesa… Ednostavno, kako nekoj da go izvadil osiguracot od tablata, snemuva struja. I taka se zavrsuva pretstava. No eve, ti ja nemas taa srekja. Ti ja gledas zavesata kako se spusta bavno, I imas uste tolku vreme da se navratis na tvojata gluma na scenata… Gluma. Bese li gluma toa? Ovaa publika e stroga, znae sto e pretstava. I tie samite se akteri, sekoj na sveto parce scena. Za sto glumese? Da gi nadglumis glumcite? Ili ako si na scena, mora da se glumi? Ne. Izborot bese tvoj. Emocii, znaenje, gluma. Zapocnuvas bez nikakvo iskustvo, seto znaenje go steknuvas na scenata, tuka, dodeka igras. Sakase li nesto voopsto da pokazes? Sakase da napravis odlicna pretstava, da impresioniras, da ja raskazuvaat na drugi sceni? Ili bese impresioniran od drugi sceni, se iznagleda drugi akteri? Mozebi sakase samo da se zavrsi ova prokleta pretstava koja ne sakase da ja igras? Ti bese interesno da im ja unistuvas pretstavata na drugite? Ili ednostavno uzivase, zaboravi deka e scena, si pomina ubavo vreme na nea… Sto napravi? Pretstavata zavrsi. Krajot e samo tvoj. |
||
![]() |
||
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
|
Можеби затоа што некои не се повеќеслојни ликови... ![]() пардон... личности, ваљда... Изменето од којсумјас - 29.Април.2010 во 06:34 |
||
![]() |
||
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
|
NE, NE, NE!!!
![]() |
||
![]() |
||
|
....i aj sea be
Mi zvoni vo glava NE NE NE.... ![]() |
||
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5051525354 82> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |