|
Рецепти за торти и други благи работи |
Внеси реплика | страница <1 4950515253 56> |
Автор | |
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Заљубени банани
Нема полесно припремање од заљубените банани, десерт кој е наменет за секаква пригода. потребно е: 2 банани Припрема: Бананите се сечат на должина и се попрскуваат со рум.Над нив се става изматен шлаг.И на крај се прелива со растопено чоколадо.Се украсуваат по желба.
|
|
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nie snosti pravevme ova (a jas ni edno ne probav)
Cokoladni Kugli
1 jajce
150 g seker
120 g rendano cokolado
200 g meleni bademi
po zelba moze malce cimt
jajceto i sekerot dobro se mesaat, se dodava cokoladoto, bademite i cimtot i se mesa dobro...seto toa se ostava vo frizider za 1 saat da se oladi. Od smesata se formiraat topcinja vo golemina na orevi (ili po zelba) se "trkalaat" vo seker od prav i se stavaat na bleh (jas mu staviv hartija za pacenje, na plehot) i sega toa bi trebalo da se ostavi preku noc da se osusi edno 6-7 saati (posto nesstrplivi imam doma, gi staviv posle 3 saata da se pecat i mi se splesnaa, ne se topcinja nego se kolaci )
se pecat vo stoplena rengla 2-3 min ( koga ke vidite deka pocnuvaat da se deformiraat izvadite gi ) na 250 C se ostavaat da se oladat
pa rijatno
|
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чоко - ролат со крем од костен
Потребни Состојки: - 270 гр чоколадо за готвење - 400 мл слатка павлака - 4 лажици прав шекер - 100 гр путер - 6 жолчки - 70 гр брашно - 20 гр мелени излупени бадеми - 7 белки - 100 гр шекер - 340 гр пире од костени - 10 варени костени - 1 лажица какао - Гранчиња рибизни за декорација Подготовка: 1. Искршете и стопете на тивок оган 200 гр. чоколадо со 200 мл. павлака и 3 лажици шеќер. Истурете го во чинија и оставете го во замрзнувач преку ноќ. 2. На пареа истопете го путерот со преостанатото чоколадо, па почекајте да се олади. Додајте ја една по една жолчката, потоа брашното, мелените бадеми и добро промешајте. Изматете снег од белките со шеќерот и додајте ги во смесата. Обложете правоаголен сад со хартија за печење и сипете го тестото со дебелина од 1 цм. Печете околу 15-20 минути на 180 степени. Извадете го од рерна, покријте со влажна крпа и свиткајте го во ролат. 3. Изматете ја преостанатата павлака, додајте го пирето од костени, какаото, преостанатиот прав шекер, исецканите костени и ставете во замрзнувач. Отворете го ролатот, намачкајте го со кремот и повторно завиткајте го. Промешајте го чоко-кремот кој го оставивте во замрзнувач и премачкајте го ролатот па украсете со рибизли. |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Valeta
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 24220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sutlijas • 1/2 l.mleka • secera po ukusu • 2 vanil secera • 200 gr.pirinca-belog • malo cimeta po zelji • cokolade za kuvanje • malo slatke pavlake • par omiljenih keksica • kokosa • Pirinac dobro operemo iz vise voda, jedino ce tako ostati beo i rastresit (za one koji ne dodaju cokoladu na kraju). • Kuvati ga u vodi 10 minuta, procediti i premestiti u vruce mleko u koje smo dadali secer i vanil secer. Kuvati na srednjoj temperaturi. • Mesati da ne zagori, dodavati mleka ukoliko je potrebno, sve dok se sutlijas potpuno ne skuva i pirinac ne bude mekan (ne raskuvan), mlekom regulisemo zeljenu gustocu sutlijasa. • Ubaciti otopljenu cokoladu, malo cimeta i dobro promesati da se sjedini. • Sutlijas servirati u dekorativnim casama ukrasen ruzicama od slatke pavlake i keksima koje smo umocili u cokoladu a zatim uvaljali u kokos. • Ako sutlijas pravimo za male princeze onda su raznobojni cvetici obavezni :) |
|
Вистината е нашата најценета сопственост. Затоа ја употребуваме толку штедливо.
|
|
Valeta
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 24220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интегрални колачиња
250 гр. бело брашно 250 гр. интегрално брашно 150 гр. шеќер 2 јајца 1 маргарин 100 гр. кокос 1 прашок за пецио 1 ванилица Се меси цврсто тесто, се сука кора со дебелина од 1 цм. се сечат форми по желба. Се печат на 180- 200 степени околу пола час. Изменето од Valeta - 30.Октомври.2008 во 15:16 |
|
Вистината е нашата најценета сопственост. Затоа ја употребуваме толку штедливо.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ОК, но сепак ѕирнувај овде , додека трае похувањето
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
моето денешно мени
-похован ослич со пиво, -компир салата, -печени пиперки со масленце и лукче (неизбежно) десерт - кокосови коцки ммммммммм................ а за да биде тоа стварно на моето мени, јас сега стварно морам да се разделам од вас |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ОК, имам јаболка дома, а се глеа дека е добар, ќе го пробам
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sega e sezona na jabolkata , eve eden
KOLAC SO JABOLKA 4 jajca se matat so 5 solji (za kafe) seker se dodavaat 4 solji zejtin 7 solji brasno 1 pecivo 1 vanilin seker 3-4 rendani jabolka po zelba se dodava tolceni orevcinja, cimet, suvo grozje se pece na 220 C okolu 30-40 min |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
закон....море ја ко ке влезам у кујна остај шо мириса на храна и ја мирисам цела после
|
|
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..znam milo,ama sakaa tradicionalni krofni........
......i onaka se izraduvaa.......cela kuka mirisala na Makedonija
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тие за 20 мин се готови а исто превкусни
|
|
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
......tvoite milo malo......eve obekavam vo sreda gi pravam
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а моите
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 4950515253 56> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |