IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Рецепти за торти и други благи работи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Рецепти за торти и други благи работи

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4950515253 56>
Автор
Порака Обратен редослед
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Статус: Офлајн
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2008 во 11:18
Заљубени банани

Нема полесно припремање од заљубените банани, десерт кој е наменет за секаква пригода.

потребно е:

2 банани
100 гр. шлаг
50 гр.чоколадо за готвење
малку рум

 

Припрема:
Бананите се сечат на должина и се попрскуваат со рум.Над нив се става изматен шлаг.И на крај се прелива со растопено чоколадо.Се украсуваат по желба.

 


Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2008 во 11:31
nie snosti pravevme ova голема%20насмевка (a jas ni edno ne probavплазење)
 
Cokoladni Kugli
 
1 jajce
150 g seker
120 g rendano cokolado
200 g meleni bademi
po zelba moze malce cimt
 
jajceto i sekerot dobro se mesaat, se dodava cokoladoto, bademite i cimtot i se mesa dobro...seto toa se ostava vo frizider za 1 saat da se oladi. Od smesata se formiraat topcinja vo golemina na orevi (ili po zelba) se "trkalaat" vo seker od prav i se stavaat na bleh (jas mu staviv hartija za pacenje, na plehot) i sega toa bi trebalo da se ostavi preku noc da se osusi edno 6-7 saati (posto nesstrplivi imam doma, gi staviv posle 3 saata da se pecat i mi se splesnaa, ne se topcinja nego se kolaci плазење)
se pecat vo stoplena rengla 2-3 min ( koga ke vidite deka pocnuvaat da se deformiraat izvadite gi ) na 250 C se ostavaat da se oladat
 
pa rijatnoголема%20насмевка
 
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta.
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2008 во 14:08
Чоко - ролат со крем од костен

Потребни Состојки:

- 270 гр чоколадо за готвење
- 400 мл слатка павлака
- 4 лажици прав шекер
- 100 гр путер
- 6 жолчки
- 70 гр брашно
- 20 гр мелени излупени бадеми
- 7 белки
- 100 гр шекер
- 340 гр пире од костени
- 10 варени костени
- 1 лажица какао
- Гранчиња рибизни за декорација


Подготовка:

1. Искршете и стопете на тивок оган 200 гр. чоколадо со 200 мл. павлака и 3 лажици шеќер. Истурете го во чинија и оставете го во замрзнувач преку ноќ.

2. На пареа истопете го путерот со преостанатото чоколадо, па почекајте да се олади. Додајте ја една по една жолчката, потоа брашното, мелените бадеми и добро промешајте. Изматете снег од белките со шеќерот и додајте ги во смесата. Обложете правоаголен сад со хартија за печење и сипете го тестото со дебелина од 1 цм. Печете околу 15-20 минути на 180 степени. Извадете го од рерна, покријте со влажна крпа и свиткајте го во ролат.

3. Изматете ја преостанатата павлака, додајте го пирето од костени, какаото, преостанатиот прав шекер, исецканите костени и ставете во замрзнувач. Отворете го ролатот, намачкајте го со кремот и повторно завиткајте го. Промешајте го чоко-кремот кој го оставивте во замрзнувач и премачкајте го ролатот па украсете со рибизли.



Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Valeta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 24220
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valeta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 22:33

Sutlijas
•     1/2 l.mleka
•     secera po ukusu
•     2 vanil secera
•     200 gr.pirinca-belog
•     malo cimeta po zelji
•     cokolade za kuvanje
•     malo slatke pavlake
•     par omiljenih keksica
•     kokosa
•     Pirinac dobro operemo iz vise voda, jedino ce tako ostati beo i rastresit (za one koji ne dodaju cokoladu na kraju).
•     Kuvati ga u vodi 10 minuta, procediti i premestiti u vruce mleko u koje smo dadali secer i vanil secer. Kuvati na srednjoj temperaturi.
•     Mesati da ne zagori, dodavati mleka ukoliko je potrebno, sve dok se sutlijas potpuno ne skuva i pirinac ne bude mekan (ne raskuvan), mlekom regulisemo zeljenu gustocu sutlijasa.
•     Ubaciti otopljenu cokoladu, malo cimeta i dobro promesati da se sjedini.
•     Sutlijas servirati u dekorativnim casama ukrasen ruzicama od slatke pavlake i keksima koje smo umocili u cokoladu a zatim uvaljali u kokos.
•     Ako sutlijas pravimo za male princeze onda su raznobojni cvetici obavezni :)
Вистината е нашата најценета сопственост. Затоа ја употребуваме толку штедливо.
Кон врв
Valeta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 24220
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valeta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2008 во 09:51
Интегрални колачиња

250 гр. бело брашно
250 гр. интегрално брашно
150 гр. шеќер
2 јајца
1 маргарин
100 гр. кокос
1 прашок за пецио
1 ванилица
Се меси цврсто тесто, се сука кора со дебелина од 1 цм. се сечат форми по желба. Се печат на 180- 200 степени околу пола час.


Изменето од Valeta - 30.Октомври.2008 во 15:16
Вистината е нашата најценета сопственост. Затоа ја употребуваме толку штедливо.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 11:34
ОК, но сепак ѕирнувај овде , додека трае похувањетоголемо%20гушкање
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 11:32
моето денешно мени
-похован ослич со пиво,
-компир салата,
-печени пиперки со масленце и лукче (неизбежноплазење)

десерт - кокосови коцки

ммммммммм................
а за да биде тоа стварно на моето мени,
јас сега стварно морам да се разделам од васголемо%20гушкање
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2008 во 16:14
ОК, имам јаболка дома, а се глеа дека е добар, ќе го пробамголемо%20гушкање
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2008 во 16:09
sega e sezona na jabolkata , eve eden


      KOLAC SO JABOLKA

4 jajca se matat so
5 solji (za kafe) seker
se dodavaat 4 solji zejtin
7 solji brasno
1 pecivo
1 vanilin seker
3-4 rendani jabolka

po zelba se dodava tolceni orevcinja, cimet, suvo grozje

se pece na 220 C okolu 30-40 min



Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2008 во 17:05
голема%20насмевка закон....море ја ко ке влезам у кујна остај шо мириса на храна и ја мирисам цела после газење%20од%20смеењеголемо%20гушкање
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2008 во 17:03
..znam milo,ama sakaa tradicionalni krofniголемо%20гушкање........
......i onaka se izraduvaa.......cela kuka mirisala na Makedonijaнамигнувањесмеење
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2008 во 17:00
големо%20гушкањетие за 20 мин се готови а исто превкусни голема%20насмевка
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2008 во 17:00
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

а моите тага
 
......tvoite milo malo......eve obekavam vo sreda gi pravamголемо%20гушкање
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2008 во 16:54
а моите тага
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4950515253 56>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,470 секунди.