IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - СМЕЕ ЛИ МУСЛИМАН ДА СЕ ОТКАЖЕ ОД ИСЛАМ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СМЕЕ ЛИ МУСЛИМАН ДА СЕ ОТКАЖЕ ОД ИСЛАМ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 17>
Автор
Порака Обратен редослед
BUGS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Февруари.2008
Локација: India
Статус: Офлајн
Поени: 268
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BUGS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2008 во 00:28
Originally posted by Shaxito Shaxito напиша:

Originally posted by evangelec evangelec напиша:

mnozinstvoto muslimani se imaat otkazano od islam. samo sto toa ne smeat javno da go kazat, pa ziveat kako kripto-ateisti, t.e. so site pojavi, vrednosti, moralnost itn., kako i ateistite, ama ako gi prasa nekoj - ne, oni se muslimani.

Koj ti rekol deka ako nekoj se otkaze od islam deka ne smee toa javno da go kaze??? Ako veke toj se otkazal ... zasto da ne go kaze toa javno??? Zarem misis deka se plasi od lugeto okolu nego?? koga vece vo dusata se otkazal??? .... enavgelec gledam i citam deka na sekoja tema si protiv muslimanite... pa zatoa ke te zamolam da ne bides tolku siguren za toa sto e tvoe mislenje i kako sto vikas ti muslimanite ne kazuvaat javno deka se otkazale od islam ... i ti nemoj da kazuvas tolku javno takvi spored mene negativni mislenja posto mislam deka GRESIS .... ne se site muslimani kako sto vikas ti !!!

Shto se zamarash be saxhito,ostavi neli gledash deka covekov leta i ne e dostoen za repliki?
Кон врв
Shaxito Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2008
Локација: Macedonia
Поени: 260
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Shaxito Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2008 во 00:15
Originally posted by evangelec evangelec напиша:

mnozinstvoto muslimani se imaat otkazano od islam. samo sto toa ne smeat javno da go kazat, pa ziveat kako kripto-ateisti, t.e. so site pojavi, vrednosti, moralnost itn., kako i ateistite, ama ako gi prasa nekoj - ne, oni se muslimani.

Koj ti rekol deka ako nekoj se otkaze od islam deka ne smee toa javno da go kaze??? Ako veke toj se otkazal ... zasto da ne go kaze toa javno??? Zarem misis deka se plasi od lugeto okolu nego?? koga vece vo dusata se otkazal??? .... enavgelec gledam i citam deka na sekoja tema si protiv muslimanite... pa zatoa ke te zamolam da ne bides tolku siguren za toa sto e tvoe mislenje i kako sto vikas ti muslimanite ne kazuvaat javno deka se otkazale od islam ... i ti nemoj da kazuvas tolku javno takvi spored mene negativni mislenja posto mislam deka GRESIS .... ne se site muslimani kako sto vikas ti !!!
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
Кон врв
evangelec Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 19.Јули.2008
Поени: 56
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangelec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2008 во 13:15
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2008 во 11:48

Jas ne znam zasto mislis deka ne se usoglasuvame....

Мислев на неусогласеност при одговарање-се случува ти да мислиш дека мој пост е упатен до тебе, јас да мислев дека твојот одговор вчера е упатен до мене. Тоа е неусогласеност. А согласување е нешто сосем друго, тоа најмалку би го очекувала.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Shaxito Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2008 во 01:23
Jas ne znam zasto mislis deka ne se usoglasuvame... Jas gi pocituvam tvojte stavovi kako TVoj... isto gi pocituvam na SEKOJ od forumov.Ali mojte ne mora da gi pocituvaat Samo ako nekomu ne mu se dopagaat ne mora da komentiraaat negativno. pred se da naglasam oVA ne e Celosno za tebe ... tuku opsto. Sekoj ima pravo na svoj Licen stav Ali ne mora da gi zanemaruva tugite. barem jas taka mislam. NE zboruvam za tebe ... tuku ima mnogu Sto svoeto go cenat KAKO NAJGOLEMA VISTINA i se smeetaat za nesto poveke od drugite. Jas ne vikam ne,i ne sum protiv toa.. Ali barem neka ne gi omalozuvaat drugite I neka go poituvaat i veruvanjeto na drugite kon neso sprotivno OD nivnoto.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2008 во 00:19
Епа тогаш, џабе ти образложивтага, јас и ти тешко се усогласуваме, но верувам дека сепак “нема што“ ќе го прочита и подобро ќе го разбере одговорот на прашањето упатено до МЕНЕсреќа.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Shaxito Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2008 во 00:14
A slucajno jas nekade napisav marija magdalena??? Posto jas kako sto citam ... ne gledam nikade tvoe ime na mojot post Taka da ako toa si go zemas za sebe OK.. ne znam kako si me svatila.. Ali jas Ja zboruvam samo REALNOSTA. Deka sekoj Zboruva za svoeto. (duri nekogas i jas) No sepak treba da se pocituva i ona drugoto.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2008 во 00:12
“Нема што“ погоре ме праша : од што се спасува човек со верувањето.
Во тој правец беше и мојот одговор-од првобитниот грев, што те навреди овде?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2008 во 00:11

HM... ne sum tuka registrirana za da navreduvam (mozda nekogo sum navredila nesvesno neka me izvini) ali... na ova ne mozam da trpam.. Stvarno diskutirame ... i moze da se dava SVoi Licni mislenja ... i ne davam negativni komentri kon Stavovite na nikoj od vas .. bez raslika dali e Musliman,Hristijanin,Budist,Ateist... Ali mislam deka nekogas preteruVAme megusebno... SEKOGAS vo ona sto NIJE veruvame.. mislime deka toa e VIstinskoto. ALI toa treba nije da go mislime. Ali ne na drugite da im vikame deka se po pogresen PAt. Sekoj go ima pametot vo glava i svesen e Vo sto veruva ... PA makar i da e gresno toa e NEGOVA RABOTA. Mislam deka svativte sto sakam da kazam.

Девојко, извини ако мојот си го доживеала како навредлив. На ниедно место не реков “моето е вистинско“, “твоето не е“.
Само дадов одговор во склад со моето верување, кое се потпира на таа основа-Кој поверува-ќе се спаси.
Не гледам ништо навредливо тука, не спомнав дури ни име на некоја вера.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Shaxito Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2008 во 00:08
HM... ne sum tuka registrirana za da navreduvam (mozda nekogo sum navredila nesvesno neka me izvini) ali... na ova ne mozam da trpam.. Stvarno diskutirame ... i moze da se dava SVoi Licni mislenja ... i ne davam negativni komentri kon Stavovite na nikoj od vas .. bez raslika dali e Musliman,Hristijanin,Budist,Ateist... Ali mislam deka nekogas preteruVAme megusebno... SEKOGAS vo ona sto NIJE veruvame.. mislime deka toa e VIstinskoto. ALI toa treba nije da go mislime. Ali ne na drugite da im vikame deka se po pogresen PAt. Sekoj go ima pametot vo glava i svesen e Vo sto veruva ... PA makar i da e gresno toa e NEGOVA RABOTA. Mislam deka svativte sto sakam da kazam.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 23:57

Ајде да ја изоставиме посетата на папата, таа е сосема ирелевантна навистина.

Бопг сепак знае што е во срцето на секој човек, но еве Ругова пред самиот крај, да претпоставиме, поверувал и се крстил, според сознанијата.

Од што се спасил? Па ова е повеќе од јасно, од првобитниот грев. “Кој поверува и се крсти ќе биде спасен“.
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 23:06
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Тоа што бил кај папата незначи ништо секако, исто како ајс да одам кај некој имам...

Но ако одам на консултација, поука кај имамот пред да прифатам ислам, секако значи нешто, па така и Ругова. Тој поверува и се крсти пред да почине. Со други зборови, се спаси...
mnogu dobro znaes deka papata ima mnogu poveke avtoritet od eden obicen imam...imamot e samo za edna xhamija a papata e za cel svet...toj bi mozel da pridonese i za mnogu drugi celi osven tie verskite
od sto se spasi spored tebe????
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 23:01

Тоа што бил кај папата незначи ништо секако, исто како ајс да одам кај некој имам...

Но ако одам на консултација, поука кај имамот пред да прифатам ислам, секако значи нешто, па така и Ругова. Тој поверува и се крсти пред да почине. Со други зборови, се спаси...
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 22:58
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Е баш ја смени, а ако не се лажам лично со тогашниот папа имаше средба пред да почине. Тоа не беше тајна.
Драго ми е што поверувал и се спасил....
sto ima vrska dali bil kaj papata ili ne
pa i nekoi drugi bea kaj papata no toa ne znaci deka ja menjale verata
toj tamu bese za politicki celi,za nisto drugo
da ja menjase verata ke se vikase nekako drugo a ne ibrahim

Изменето од nema sto - 13.Септември.2008 во 22:59
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.