![]() |
|
Ное и Потопот, Библиска верзија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3456> |
Автор | ||
vd ![]() Сениор ![]() Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Аџија Аџија, си бил на аџилок? сакаш да појдеш, експресно?!
Не се научи да велиш к*ран, да велиш Мухамед, да велиш муслиман (па и да го напишеш тоа). НЕзнам зошто вака? Омраза голема, нели? Ах пусто, ќе се изедете живи о човеку, нечини до толку. Иначе јас само ти кажувам за к*ранот, за исламот и тн .. твое е дали ќе го прифатиш или не! Ако имаш да кажеш нешто за темава ОКАУ, ако твојата верзија на Библијата нема ништо за Потопот, и ако науката ја коси таа мала и незначајна, испреплетена сторија .. тогаш покажи малку почит и речи НЕМА ШТО ДА КАЖАМ, Библијата, авторот нејзин НЕЗНАЕ НИШТО ЗА ПОТОПОТ, нема врска, се збунил, измешал се .. подобро да МОЛЧАМ. |
||
![]() |
||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
|
А со што да го споредм Коранот ако не со цртич за мали деца???
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Веќе 20 пати до сега ти напишав дека БИБЛИЈАТА Е ЕДНА, преводите се многу... Ако и понатаму не ти е јасно, во ред, тоа е само сигнал на нивото на твојата интелигенција, ништо повеќе... |
||
![]() |
||
|
Откако го кажа последниот коментар, не овој туку претходниот .. нема што да ти зборувам за ова веќе. Остај, потона во кал кој бил присутен на земјата откако водите опаднале .. откако се случил потопот де ![]() Извини вака, ама тоа ти е тоа, немате што да кажете за потопот пошто како што реков МЕШАНИА Е. За која БИблија поконкретно ме прашуваш? Која Библија прашуваш дали ја прифаќам како Безгрешна?! ги има многу Верзии ![]() За к*ранот, ГРЕШКА СИ аџија, не пишува воопшто така дека НОЕ се потопил! Како тоа, Ное пророкот се потопил а другите останале живи! Грешиш грешиш. Тема: Ное и Потопот (Bible Version) ако не ти е јасно ова, ти кажувам дека е СПОРЕД БИБЛИСКАТА ВЕРЗИЈА (тоа значи она во заграда). Брат, многу се труеш со МЕДИА, многу цртани гледаш, намали малку ![]() |
||
![]() |
||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
|
Супер, значи прифаќаш дека Библијата е безгрешна?
![]() Затоа што конкретно во Коранот колку што знам пишува дека само Ное бил потопен, т.е. не пишува така, ама така вие си толкувате дека пишува... Малце чудно нели? Како во цртаните, се сеќаваш, порано... сегде сонце, над Ное - дожд! ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ова е повеќе од тоа што ми требаше. Не те мачам повеќе. ![]() Кхалефах брате, дај свој коментар за ова те молам. ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Јас ти кажав... Библијата не се занимава со тоа дали е локален или глобален, туку дека се случил... Ти ако имаш доказ дека не се случил, ДОКАЖИ?
|
||
![]() |
||
|
Јас велам
Дали бил од Локален Карактер или од Глобален? Ти велиш Локален или глобален се случил... Сега ти велиш Кој спомна глобално или локално? Ти немаш прашање некое па да ти се одговори... Ова се бесмислици. Јас велам Докажи дека грешам, дај доказ .. дај кажи како е според Библијата. Кажи како кажал Господ дека е работата, барем Тој треба да знае како била работата, нели Тој ги потопил на луѓето, СИТЕ! Господ=Исус ги потопил, ги Убил? Нели тој немаше убиено никого? ![]() |
||
![]() |
||
|
Кој спомна глобално или локално? Ти немаш прашање некое па да ти се одговори... Ова се бесмислици.
|
||
![]() |
||
|
![]() Воедно да кажам, Аџија, во линковите кои ми ги даде што беа за неписмени луѓе, паметиш? За луѓе кои незнаат па да прочитаат како научно бил "докажан" потопот на Ное ... тамо НЕМАШЕ НИКАКВО НАУЧНО ДОКАЖУВАЊЕ ЗА ПОТОПОТ ПА НИТИ ЗА НЕКОЕ ГЛОБАЛНО ПОПЛАВУВАЊЕ што се случило во Светов! Изменето од sayHI - 13.Ноември.2006 во 17:34 |
||
![]() |
||
Antoaneta ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јуни.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 292 |
|
Sto siluvate bre luge eve vi Biblija i citajte za pokonkretno,a grubo e jasno deka stanuva zbor za procistuvanje!
|
||
![]() |
||
|
Како настанал настанал... Локален или глобален се случил... 2 или повеќе, си земал колку требало... Има уште нешто не јасно??? |
||
![]() |
||
|
Аџија, ПРАШУВАМ како го толкуваш ти Потопот на Ное?
Дали настанал само од дожд или заедно со извори од земјата?
Дали бил од Локален Карактер или од Глобален?
Дали Ное зел од секој вид животни по 2 или од сеите чисти по .. незнам колку?
и тн и тн ...!
|
||
![]() |
||
|
Јас би рекол, нема кој да праша...
|
||
![]() |
||
khaleefah ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
|
I pak nema koj da odgovori ?
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |