IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Стравови/фобии
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Стравови/фобии

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 16>
Автор
Порака Обратен редослед
Hedonistka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Регистриран: 17.Јуни.2010
Статус: Офлајн
Поени: 282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 15:56
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Zatoa shto ubavinata chesto pati tolku obzema emotivno, shto znae prosto da paralizira. Chovek ednostavno se chuvstvuva hipnotiziran, pa ja vozvelichuva ubavinata do stratosferski visochini i se samosogleduva kako nishtozhen vo sporedba so nea.

Od tamu ne mu preostanuva nishto drugo, tuku da se plashi deka dokolku prijde poseriozno na taa ubavina, najverojatno nema da ja zasluzhi, pa kje ja izgubi duri i kako obichen nabljuduvach. Stravot oti duri i ako ja pridobie deka mozhebi nema da odgovori soodvetno na taa bozhenstvenost ednostavno znae da gi minira site vistinski kvaliteti kaj chovekot.

Navistina, ne znam zoshto mazhite chuvstvuvaat taka, no toa e toa... da znaat zhenite kakva sila im dal Bog so nivnata ubavina i zhenstvenost, bi gi vrtele mazhite okolu maliot prst.

Dobro e shto ne se svesni za toa.

Mislam deka vo posledno vreme zenite pocnaa da se svestuvaat ..e nekoi de ..ama e mn glupavo i sum popagala na mnogu takvi situaci ajde ne se zemam sebe si za primer.. pr.cela vecer vo bar ke gledash nekogo osekash nekakvi iskri i nishto na toa ostanuva duri ne se ni zapoznavate ..mozebi e zaradi stravot od otkaz no samo ke kazam deka sme site chovechki sushtestva i deka nema sovrshenost..
If you are reading this, get a life!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 15:50
Zatoa shto ubavinata chesto pati tolku obzema emotivno, shto znae prosto da paralizira. Chovek ednostavno se chuvstvuva hipnotiziran, pa ja vozvelichuva ubavinata do stratosferski visochini i se samosogleduva kako nishtozhen vo sporedba so nea.

Od tamu ne mu preostanuva nishto drugo, tuku da se plashi deka dokolku prijde poseriozno na taa ubavina, najverojatno nema da ja zasluzhi, pa kje ja izgubi duri i kako obichen nabljuduvach. Stravot oti duri i ako ja pridobie deka mozhebi nema da odgovori soodvetno na taa bozhenstvenost ednostavno znae da gi minira site vistinski kvaliteti kaj chovekot.

Navistina, ne znam zoshto mazhite chuvstvuvaat taka, no toa e toa... da znaat zhenite kakva sila im dal Bog so nivnata ubavina i zhenstvenost, bi gi vrtele mazhite okolu maliot prst.

Dobro e shto ne se svesni za toa.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Hedonistka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Регистриран: 17.Јуни.2010
Поени: 282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 15:40
Originally posted by volkswagen volkswagen напиша:

Originally posted by Џо Џо напиша:

Originally posted by zamislena zamislena напиша:

...

Неоснован страв што некои луѓе го чувствуваат во извесни околности. Тоа е невротично нарушување, чии симптоми се постојан страв во одредени ситуации, од настани или предмети, што го отежнуваат нормалното функционирање во општеството. Околу 10% од луѓето имаат фобии...

Коумпоунофобија - страв од копчиња (кај некои луѓе стравот од копчиња е толку голем страв што дури не можат да бидат во иста просторија со луѓе што на својата облека имаат копчиња)Арахибутирофобија - страв од бактерии (а, некои извори велат дека ова е страв од путер од кикирики)Еуфобија - страв од добри вести (бидејќи ако има добри вести, тогаш веднаш ќе се појават и лоши)Калигинефобија - страв од убави жени (мислам дека повеќето мажи ја имаат оваа фобија)Фобофобија - страв од страв или страв од развивање на фобииСкопофобија - страв да се изгледа смешно во очите на другите луѓеАблутофобија - страв од миење и бањање<font size="6" color="#ff0000">Амаксофобија - страв од управување автомобилГамофобија - страв од бракГефирофобија - страв од минување преку мостови или преку вода.

а нешто спротивно на ова, како се вика?
Авто-фанатик???
да

Калигинефобија - страв од убави жени (мислам дека повеќето мажи ја имаат оваа фобија)
a zoshto moze li nekoj da mi objasni zoshto mazite imaat strav od ubavi zeni?
If you are reading this, get a life!
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 21:32
Originally posted by Џо Џо напиша:

...

Неоснован страв што некои луѓе го чувствуваат во извесни околности. Тоа е невротично нарушување, чии симптоми се постојан страв во одредени ситуации, од настани или предмети, што го отежнуваат нормалното функционирање во општеството. Околу 10% од луѓето имаат фобии...

Коумпоунофобија - страв од копчиња (кај некои луѓе стравот од копчиња е толку голем страв што дури не можат да бидат во иста просторија со луѓе што на својата облека имаат копчиња)

Арахибутирофобија - страв од бактерии (а, некои извори велат дека ова е страв од путер од кикирики)

Еуфобија - страв од добри вести (бидејќи ако има добри вести, тогаш веднаш ќе се појават и лоши)

Калигинефобија - страв од убави жени (мислам дека повеќето мажи ја имаат оваа фобија)

Фобофобија - страв од страв или страв од развивање на фобии

Скопофобија - страв да се изгледа смешно во очите на другите луѓе

Аблутофобија - страв од миење и бањање

Амаксофобија - страв од управување автомобил

Гамофобија - страв од брак

Гефирофобија - страв од минување преку мостови или преку вода.

Авто-фанатик???
да
Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 20:33

...

Коумпоунофобија - страв од копчиња (кај некои луѓе стравот од копчиња е толку голем страв што дури не можат да бидат во иста просторија со луѓе што на својата облека имаат копчиња)

Арахибутирофобија - страв од бактерии (а, некои извори велат дека ова е страв од путер од кикирики)

Еуфобија - страв од добри вести (бидејќи ако има добри вести, тогаш веднаш ќе се појават и лоши)

Авто-фанатик???
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
sanja-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Регистриран: 12.Април.2009
Поени: 13457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 20:08
ТРАНСПИЛОФОБИЈА - страв да раѓаш

од ова имам ненормално страв
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 19:57

...

Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 18:25

Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 18:04

ауауауау грицкање%20нокти
Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 16:49
Ниски деца додека трчкаат наоколу , или кучиња.
Цело време се плашам дека ќе ги згазнам...несршено%20срцеизненадување
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
Omar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Too young to die...

Регистриран: 22.Февруари.2009
Поени: 12633
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 16:03
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 15:57
Од забар не ама од болката да(ама за тоа има лек)намигнување

А од овие другите работи се плашам од инсектитага
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 11:35
...

Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2010 во 19:13
Се ежам од порцелански кукли. збунетост
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.