|
Георгија Кастриот - Искендер |
Внеси реплика | страница <1 34567 9> |
Автор | ||
Averoes
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 299 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=WgPO3jRbaeo Uzivajte...
|
||
NE POSTOJAT LUDI LUGE, TUKU SAMO TAKVI, KOI NE SE VO POTPOLNOST SFATENI OD OSTANATITE !
|
||
test_glusec
Сениор Регистриран: 25.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мошне поучно кажано |
||
ever try,ever fail.No matter try again,fail again,fail better.
|
||
test_glusec
Сениор Регистриран: 25.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти исто така не можеш да разбереш дека вие сте Турци.Има една теорија која се испитува мислам веќе дека на таа територија каде што живеете вие живееле Македонци.Само што турците за што побрзо да ја асимилираат Македонија тој дел почнале да го колонизираат со турци, да асимилираат население таму а тие што живееле порано на тие територии се депортирале главно на територии каде што живеело муслиманско население со цел да не се дига бунт против Османлиите.Тоа била тактика докажана на турците зошто ако се обединеле нашите во голем број можела лесно да падне империјата.Се смета дека денешните ерменци се МАКЕДОНЦИ. И самите ерменци викаат дека со македонците имаат многу слични обичаи,традиции, и.т.н.
Како и вие така и Грците. Јас имам еден предлог за македонците од форумов. Грците да ги викаме FORMER OTOMAN PROVINCE FORMER OTOMAN BASTARDS |
||
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
скендербег бил славјански крстоносец, кој бил заколнат противник на исламскиот милитаризам. не бил албанец, не бил муслиман, и не бил никаков државотворец.
може некој овде ќе се сети дека ИВЗ не се појави на неговиот споменик во Скопје. зошто? |
||
test_glusec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како прво христијаните се многу поразлични од муслиманите. Ако знаеш ти како муслиман сигурно знаеш што значи Светиот ЏИХАД. Ама не се секирај кога-тогаш и христијанството ќе се промени и ќе свати какви ѓубриња сте вие. Како второ ако бе нека го променат името на аеродромот. А дали ја слушна недоамнешната вест дека македонското малцинство во Егејска Македонија ќе биде признаено од ГПЦ (ГРЧКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА) и за тоа што го правеле во минатото ќе плаќаат пенали. На Грција и се гледа крајот |
||
|
||
AK-47
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne sme trgnale nie protiv turcite bee... kako da te narecam , glusec . Oni dosle tuka , jas sum misliman i gi pocituvam turcite kako muslimanski braka, se dodeka ne me zagrozat, i jas moram da gi socuvam etnickite granici ,kako sto turcinot ke gi socuva. Dali bi dozvolil ti na primer grcite da okupirat i dali bi se borel protiv niv, posto i vie se pravoslavni neli ?
Skenderbeu e albanec, toa go znaat site , i nema nikakva sumnja, Da vi kazam pravo , uzivam koga doagja Nimic , i edvaj cekam da vidam sto ke napravite so imeto, slusnav ke mora da se smeni imeto na aerodromot, zamisli nekoj da ti ospori kako da go upotrebuvas imeto, sega ke vi zabranat i da se vikate Aleksandat, zal mi e za vas, sto ne mozete slobodno da se izrazuvate kako stari anticki makedonci, bas mi e ''zal'' sto ne ke mozeme da vlezeme vo Nato so MAKEDONIJA , zamisli kakvo istoricko ime ke ni zabranat da ja upotrebime , ne e feeer Изменето од AK-47 - 04.Декември.2007 во 19:09 |
||
test_glusec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ХЕХЕХЕХЕХЕ
Знаете што е смешно, смешно е тоа што Георгија со 30 000 војска мислам дека успеал да ги порази турците, и ко демек он се борел за албанците. Ама гледајте ја сега логиката на албанците. Турците биле први што почнале да го шират исламот. Албанците се муслимани.Како тогаш албанците се тепаат против своите браќа.Ја колку што знам муслиманите се обединети. Само со таа логика можеш доволно да ги утепаш албанците. Ако Георгија Кастриот бил муслиман тогаш зошто да тргне во поход против своите браќа муслимански |
||
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па ај од твоите книги дај ни ги имињата на предците(роднините) на Скендер Бег
|
||
AK-47
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a be komu mu objasnuvate i vie koj sto bil, pa cel svet go ima priznat Skenderbeu kako Albanec, ostajte gi ovie neka ni pravat humoristicno show tuka, ostaj gi neka se sluzat so srpski knigi ahaha
|
||
naemnik
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EDNO E SIGURNO, IMALO NEKOJ GEORGIJA KASTRIOT SHO ODIL U RUSIJA POD NADIMAKO MAKEDONEC:
it is from these book: http://i12.tinypic.com/3yn3zvn.jpg Translation: According to Nekulche, the part of the peace intermediation between the Emperor and Brinkovjan in Ias was done by (komisa?)commissioner Macedonian (Makedona). Vlachian chronologist Radu Grechan points out, that for that purpose Brinkovjan sent Georgi Kastriot to Ias. Russian (istoöniki) also call Georgi Kastriot, in the previous peace proposal by the commission of the Sultan. It is possible that the Turks proposed peace to the Russians without knowledge of Brinkovjan with the sole purpose to test his loyalty. After that we can conclude that he sent Kastriot in Ias under the pseudonym Macedonian (Makedona). MOZHEL DA SE NARECHE I SHIPTAR ili EPIROTA, ILI BUGAR, AMA ETE NARECHEL SE MAKEDONEC Изменето од naemnik - 04.Декември.2007 во 11:50 |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи се убаво пишува овде за Скендер Бег
|
||
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Оние на пелазгите или они илирскитеможеби на венетите или драгутите
|
||
Epirot
Сениор Регистриран: 31.Мај.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 157 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да се гледа
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |