|
Љубовна поезија |
Внеси реплика | страница <1 34567 34> |
Автор | |
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во еден миг наместо надеж баравме спомени
Низ врата со поглед на цветни градини Се молевме на илјада богови Се има свој рај Влегуваш... Колку слепи очи околу тебе за поглед жедни се сврти се Јас ја гледам иднината што ја чекам Надежта Прегрни ме Во еден миг наместо надеж баравме спомени Низ врата со поглед Влегуваш... Мизар -Поглед. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТАЈАНСТВЕНЕ
У заносу, заљубљене жене откривају своју тајну и она је наша за цео живот. Јер, ако Љубав обманути уме, ако и Жудња познаје превару, када се сједине лагати не могу. Ти и ја смо се заклели, и Жудња се с Љубављу стопила, а ипак, никад ми ниси открила, ту немирну загонетку ко си. За мене си вечно остала тајна! Онда си изненада отишла, уморна од мене, и тако ми нанела последњу бол; али део мене остао је у теби заробљен. Кад угледам те издалека како идеш витка, ја пожелим ту непознату лепу жену као да једном нисмо били пар. Херман Хесе Изменето од Andjelina - 21.Ноември.2010 во 15:40 |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЉУБАВНА ПЕСМА Како да душу спутам, да се твоје не такне? Како мимо тебе њом да грлим друге ствари и даљине? Ах, радо бих да склоним је на које заборављено место усред тмине, у неки страни, туђи кут, у ком неће је твоје нијати дубине. Али ипак, све што додирне нас двоје ко гудало нас неко спаја, које из двеју струна један мами глас. На ком смо инструменту? Ко нас сатка? И који ово свирач држи нас? О, песмо слатка. Рајнер Марија Рилке |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прво писмо Ништо не е повидливо Петре М Андреевски |
|
|
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Избираме место ние
ме нема а ти отиде да ме најдеш таму каде ме нема . те чекав а стоев на сосема друго место и таму те чекав . не сум јас тој што го најде таму, под изговор таму те барав . не беше ти таа која ми пријде, додека те чекав, и која ми рече – барав некој сосема друг . љубовта не избира место, избираме ние . |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.... |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I čaše su bile prazne
I flaša razbijena I krevet raspremljen I vrata zatvorena I sve staklene zvijezde Sreće i ljepote Treptale su u prašini nepočišćene sobe I bio sam mrtav pijan I lud od radosti I ti živa pijana Gola u mom zagrljaju. "...Živa ko želja Svirepa kao sjećanje Hladna kao kajanje Nježna kao uspomena Hladna kao mermer Ljepa kao dan Nježna kao djete Gleda nas smješeči se I kazuje mnogo ne govoreći nista A ja je slušam drhteći I vičem Vičem za tebe Vičem za sebe I preklinjem te Za tebe za sebe i za sve one koji se vole i koji su se voljeli"... -Z.Prever значи колку сум лигуш на вакви работи.. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A STA AKO NE POSTOJIS?
A sta ako ne postojis? ...reci mi zasto bih postojala? da bih lutala po svetu bez tebe bez nade i bez kajanja A sta ako ne postojis? pokusala bih da izmislim ljubav poput slikara koji vidi ispod prstiju rodjenje dnevnih boja,u koji ni sam ne veruje A sta ako ne postojis? reci mi zasto bih postojala? prolaznici zaspali u narucju mom koji nikada voleti necu A sta ako ne postojis? bila bih jedna tacka vise u ovom svetu koji dolazi i odlazi,osecala bih se izgubljenu ...trebas mi A sta ako ne postojis? reci mi zasto bih postojala? pretvarala bih se da sam ja ali ne bih bila istinita A sta ako ne postojis? mislim da bih pronasla,tajnu zivota ...Zasto?Jednostavno ...da te kreiram i da te gledam |
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
свати веќе еднаш, сето ова нема смисла . . . . . |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ти си моја песна и без песна
моја си слика и без слика си моја тајна, која сите ја знаат мое едро, си мое мое . мој светилник, кој свети непотребно го знам нашиот брег напамет и наслепо моја си мапа без Х , која не ја разбирам а сепак се‘ што треба за тебе пронаоѓам . моја си нота која ми е добра на секоја скала си моја, моја, желба најголема и најмала октава, соната, бело мое си, бело бело едро, бело, бело, бело,бело…… |
|
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
dreyk
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 27.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Животот без тебе
Се сеќаваш ли кога прв пат ме видe? Се сеќаваш ли кога прв пат ти кажав дека те сакам? Се сеќаваш ли кога прв пат те бакнав, кога беше како врапче кое нема крила а сепак лета? Се сеќаваш ли на нашата прва прегратка? Се сеќаваш кога со плач те испраќав надеваќи се дека ќе те видам повторно? Се сеќаваш ли кога прв пат пушти солзаза мене, кога те држев силно за мене, кога се тресеше од страв да не ме изгубиш? Се сеќаваш ли на нашето место, нашите зборови, нашите ветувања? Се сеќаваш ли кога ти кажав дека си ми се што имам, дека не верував во љубов, кога ти кажав дека ако те изгубам послем тебе се ќе биде лага? Се сеќаваш ли кој се грижеше најмногу за тебе? Сето ова би успеала да се сетиш, но не и дека со солзи ја пишувам оваа песна, со солзи, во ноќните часови, која ме прави слаб, која ме потсеќа на тебе. Сеуште те сакам. Страв ми е да помислам дека ќе продолжам, ќе продолжам, живот без среќа, живот во кој е забрането спијање, живот исполнет со солзи, тага, страв. Нека песнава што ја напишав со последната храброст, со поселедната вистина што ја носам во мене, нека те потсеќа на мене, на сите наши среќни моменти и незаборавни мигови. ТЕ САКАМ! Изменето од dreyk - 27.Октомври.2010 во 23:28 |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сенките нè одминуваат Еден ден ќе се сретнеме, Еден ден ветрот нема Една старица секое утро Еден ден сите сенки Никола Маџиров |
|
sanja-a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
се сеќавам на ритамот на лежерните чекања
да дојдеш за прв пат секогаш доаѓаше за прв пат и секогаш беше прв пат . чекам во ритамот на лежерните сеќавања како беше вчера за прв пат и денес би било како за пвр пат и задутре е прв пат . чекам а се сеќавам на еден првпат, кога беше последен |
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |